Как да се направи писмо в Словото: инструкции стъпка по стъпка

Anonim

Докато работите с текст в Word, може да се наложи да го украсите по някакъв начин, например да добавите капачка. Ползата от огромната гама от програмни инструменти ви позволява да направите това. Тази статия ще обясни как да се направи писмо в Word от 10-та година от издаването, но всички действия ще бъдат общи за други версии на програмата.

дефиниция

И ние ще започнем директно с дефиницията на това, което е първоначалната буква, но ще опишем напълно началната буква в програмата. Както много хора знаят от уроците на руския език, първоначалната буква е главна буква, която стои в началото на главата. Обикновено има размер, който е многократно по-голям от останалия шрифт в текста.

В програмата първоначалната буква има същите характеристики, но вмъкването може да се различава по местоположение. Например можете да го поставите в самия текст. В този случай думите ще се увият около нея дясно и отдолу, а тя сама ще се намира в горния ляв ъгъл на листа. Вторият вариант предполага неговото отделно подреждане, когато останалата част от текста е вдясно от началната буква, като че ли е написана в друга колона.

Направи писмо

Разбрал какво е това и как изглежда в програмата, можете да отидете директно как да направите капачката в Word. Така че, имаме текст, който е разделен на глави. Потребителят е изправен пред задачата да открои първата буква на новата глава, т.е. да направи писмо. За това:

  1. Поставете курсора пред думата, от първата буква, от която трябва да направите главна буква.
  2. В лентата с инструменти кликнете върху раздела „Вмъкване“.
  3. В лентата с инструменти "Текст" кликнете върху бутона "Писмо".
  4. В допълнителното меню, което се появява, изберете вида на писмото, което ви подхожда.

Общо има два вида: "В текста" и "На полето". За тях беше казано в началото на тази статия. Всеки тип е озаглавен с икона, която показва окончателната форма на вмъкнатото първоначално писмо. Кликнете върху местоположението, което ви харесва и първоначалната буква ще бъде инсталирана. Както виждате, не е толкова трудно да го направите, просто са необходими четири стъпки, за да се справите със задачата.

Първоначални настройки

Така че, измислили как да направите писмо в "Word", но е вероятно, че в крайна сметка няма да получите резултат, който първоначално е бил замислен. В този случай можете да направите ръчна настройка на писмото, което ще бъде обсъдено сега.

  1. Отворете менюто с капачки и изберете "Опции".
  2. Ще се появи прозорец, в който ще бъдете подканени да посочите всички необходими настройки на дисплея.
  3. В колоната "Позиция" можете да изберете мястото на показване на писмото, което вече е обсъдено по-рано.
  4. В колоната "Параметри" можете да промените шрифта, ако искате той да бъде различен от основния текст.
  5. Можете също да промените височината в редовете и разстоянието от текста, като промените стойностите в съответните полета за въвеждане.

След като зададете всички необходими стойности, щракнете върху OK. И първоначалната буква е начина, по който си го схващал.