Как да изтеглите музика на "iPad"? Приложение за изтегляне на музика

Anonim

Собствениците на "ябълкови" устройства, разбира се, задават въпроси за това как да изтеглят музика към "iPad". И аз трябва да кажа, че много често това създава проблеми. Не всички собственици на такива устройства познават основните начини за изтегляне на музика на техните устройства. Нека се опитаме да разгледаме няколко основни и най-популярни метода.

Как да изтеглите музика на iPad: основни опции за изтегляне

Преди да се справим с проблема за изтегляне на музика към устройства от този тип, нека да видим колко опции може да има.

Тук изброяваме няколко решения, които ги съчетават според някои общоприети критерии:

  • Изтегляне от интернет или от компютър (други медии);
  • платен или безплатен;
  • използване на iTunes или помощни програми на трети страни.

Най-голямата трудност за собствениците на такива приспособления не е дори въпросът как да се сваля безплатно музика на „iPad“, а как да се прехвърля (копира) на устройството. При изтегляне от интернет всичко е ясно: запазването може да се зададе директно на устройството. Но когато се свържете към компютърен терминал или лаптоп, не можете да го направите без да инсталирате специални приложения (вътрешното хранилище на устройството просто няма да бъде разпознато).

И ако притурките са синхронизирани с Mac OS X системи, нищо подобно не се случва с Windows или Linux. Но Windows, както знаете, имаме най-често използваните операционни системи. Какво да правим? Как да изтеглите музика на "iPad" от компютър с Windows? Както се оказва, за всички тези ситуации има решения, които сега ще бъдат разгледани.

Набор от компоненти и програми: музика

"Aypad" е средство за съхраняване и възпроизвеждане на данни, а сега ще видим какво може да се наложи на потребителя да изтегли или копира музика на устройството си. В стандартната версия, в зависимост от избрания метод, тя е:

  • IPAD себе си;
  • Достъп до интернет (ако възнамерявате да изтеглите музика оттам);
  • Apple ID сметка (за изтегляне от iTunes Store);
  • USB кабел (ако възнамерявате да се свържете към компютър);
  • стандартно приложение за качи или програма на трета страна.

Изтеглете по стандартния начин през iTunes Store

Така че, нека да се спрем на въпроса как директно да сваляме музика на “Aypad”. Първо, нека да разгледаме платената опция за изтегляне чрез стандартния iTunes Store. На всяко "ябълково" устройство се предлага в предварително инсталирана форма.

Тук ще имате нужда от акаунт за влизане, след което можете да използвате търсенето по различни критерии в раздела Музика (заглавие на песен, изпълнител, албум, жанр, година на издаване и др.). Можете да се обърнете към списъка с най-популярната музика.

На намерения елемент трябва да "докоснете" цената. Трябва да се превърне в бутон "Купи". След това се въвежда ID на Apple, ако входът е направен без акаунт, след което трябва да потвърдите покупката. Средствата ще бъдат приспаднати от свързаната банкова карта.

Както виждате, методът, макар и прост, не винаги е удобен, защото свързването на картата е наложително. Освен това, кой иска да плати пари за това, което може да се изтегли без материални разходи? Ето защо, ние се обръщаме към въпроса как да изтеглите музика на "iPad" безплатно. Може да има няколко решения.

Синхронизирайте с компютър чрез iTunes

Най-лесният начин да изтеглите безплатно музикално съдържание е първоначално да се изтегли на компютър или лаптоп, а след това просто да прехвърлите песни в притурката си или да синхронизирате песните с основното устройство.

Използвайки стандартното приложение за iTunes, инсталирано на вашия компютър, можете да използвате една от двете възможности: или да използвате синхронизация, или да настроите ръчно обработката на музика.

В първия случай първо трябва да стартирате помощната програма. След като свързаното устройство бъде определено, използвайте бутона с изображението на бележка (раздел "Музика"). Изберете желаната песен на компютъра и като задържите левия бутон на мишката, го плъзнете в полето на секцията.

Връщаме се обратно към устройството и в раздела музика, избираме синхронизацията с индикацията на цялата библиотека. Остава само да потвърдите избраното действие. Сега, когато добавяте нова песен към списъка, тя автоматично ще се появи на мобилното устройство. Можете да проверите резултата директно на iPad.

Импортиране на CD

Сега да разгледаме друг интересен метод за изтегляне на музика от Aypad от компютър, ако има наличен музикален диск. Програмата има възможност автоматично да изтегля заглавията на песните от интернет, но тази функция не работи с ръчно записани дискове. Това е добре, първо можете да се откажете от импортирането и да преименувате песните сами.

Ако дискът не е пиратски и той е определен, ние се съгласяваме с импортирането, след което можете да регулирате неговите параметри (като правило се използва AAC енкодер). След това щракнете върху бутона за импортиране и изчакайте, докато съдържанието на компактдиска бъде преобразувано и добавено в библиотеката. Времето зависи от скоростта на компютъра или лаптопа.

Ако дискът не се разпознава автоматично, проблемът с добавянето на музика в “Aypad” от аудио компактдиск се решава чрез задаване на съответните параметри. За да направите това, използвайте менюто за редактиране, последвано от преход към настройките и изберете раздела "Основни". След като промените параметрите при вмъкване на аудио диск, предложението за импортиране ще бъде получено незабавно.

Подайте библиотеката

Как да свалям музика на “iPad” чрез iTunes, ние го измислихме. Методът е доста прост и бърз. Всичко ще бъде наред, но има един проблем: когато синхронизацията е активирана, базата данни на мобилното устройство ще трябва да бъде включена и компютърът ще бъде включен (което е неудобно (понякога просто няма такава възможност). Какво да направите в ситуация, ако просто искате да добавите някои любими песни без синхронизация? Оказва се, че има решение.

В изпълняваната програма iTunes изберете свързаното устройство и в раздела за преглед в дясното поле на параметрите, активирайте ръчно линията за обработка на музика и видео. След това се съгласяваме с всички точки, които ще се предлагат, и ще отидем в секцията за музика на вашето устройство. Остава само да изберете необходимите файлове на компютъра и да ги плъзнете в прозореца на програмата.

Изтегляне на музика чрез изтегляне

Нека да разгледаме друга техника, която дава представа за това как да изтегляте музика на "iPad". Това включва използването на натоварвания за комунални услуги на трети страни. Най-популярни са приложенията QWE и MyMedia, които могат да бъдат намерени в AppStore. Моля, имайте предвид, че когато инсталирате втората програма в AppStore, трябва само да изберете приложението за изтегляне на музика, наречено MyMedia - Downloader и File Manager, а не нещо друго.

И двете дейности работят по подобен начин. Например, потребителят е решил да изтегли музика от медиен сайт. За да направите това, в програмата се избира секция на браузъра, адресът се въвежда в адресната лента, намира се желаната композиция на ресурса и се натиска бутонът за запис или зареждане, който обикновено се намира някъде близо до името на пистата.

След това, в прозореца за запис, въведете желаното име, ако първоначално не е посочено, и потвърдете действията си. Така песента ще бъде записана веднага на "iPad". Можете да проверите изтеглената песен в раздела "Медии". Ако не е там, трябва да погледнете в раздела "Други файлове".

Ако потребителят има регистрация в социалната мрежа VK, можете да използвате стартирането на песента във вашите аудио записи, след което, например, програмата QWE ще предложи три възможности за по-нататъшни действия: изтегляне, добавяне към плейъра и слушане. В допълнение, специален бутон Magic Scan може да бъде полезен, като кликнете върху който ви позволява незабавно да изтегляте песни селективно или целия плейлист (списък) в неговата цялост. След като запазите, можете да слушате музика директно от устройството си офлайн.

заключение

Накратко, всичко, свързано с въпроса как да се сваля музика на Aypad. Какво да изберем, трудно е да се посъветва. Но едно нещо може да се каже с пълна увереност: едва ли някой ще използва платения метод, въпреки че в този случай можете да намерите много нови продукти, които няма да се появят скоро под формата на официални издания. Синхронизацията също не е особено удобна, освен за домашно слушане. Затова е по-добре да спрете ръчно да добавяте песни или да използвате помощни програми на трети страни за изтегляне.