Най-добър преглед на оптичната мишка

Anonim

Изберете добра мишка за компютъра не е толкова лесно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Има много модели на пазара от различни производители и на различни цени, но качеството на някои устройства оставя много да се желае. Така че покупката не предизвиква негативни емоции, решихме конкретно да прегледаме най-добрите оптични мишки в различни ценови категории, които спокойно можем да препоръчаме за покупка.

Бюджетна мишка

Тъй като най-популярните модели на евтини, така да се каже, бюджетна класа, тогава си струва да се започне с тях. Има доста голям избор и лесно можете да направите грешка при покупката. Тъй като е невъзможно да се каже за всички добри мишки, ние избрахме само трите най-добри.

A4Tech X-710BK

Така че, първата оптична мишка, която ще бъде обсъдена - A4Tech X-710BK. Това е жична USB мишка, която има отлично качество на изработка, отлична производителност и може дори да премине за игра, въпреки това, начално ниво.

Пълен комплект

Мишката се доставя в малка кутия, която е покрита отпред с прозрачна пластмаса. Пакетът показва основните характеристики и характеристики на модела. Пакетът пакет е много скромен: визитка с уеб сайт, където можете да изтеглите драйвери, чанта с два комплекта сменяеми капаци (крака) и самата жична оптична мишка.

Описание и характеристики

Външно, манипулаторът изглежда доста просто. Материали за тяло - матирана и лъскава пластмаса. За съжаление няма гумирани вложки за по-удобно захващане. Вместо това, от лявата страна под палеца се прави така наречената "мрежа" с малки жлебове. Сцеплението, разбира се, се подобрява, но с течение на времето мръсотията се натрупва само в тези много ниши.

Малко по-високи, от същата страна, има два бутона, които могат да бъдат програмирани по желание чрез специална собствена програма. Над, освен LKM и PKM, има и колело, бутон за смяна на DPI режимите със задно осветяване и малко по-нисък още един програмируем ключ.

Натискането се чувства много добре, но това е само мълчаливо не може да ги наречем. Бутонът за промяна на DPI, както бе споменато по-горе, има подсветка от три цвята, които съответстват на 5 различни режима. Първите 3 са зелени, 4 жълти и 5 червени.

Благодарение на висококачествения сензор, мишката показва отлични резултати на всяка повърхност и висока точност.

Особености:

 • Броят на бутоните - 7.
 • Тип сензор - оптичен, светодиоден.
 • Честота на сензора - 125-1000 Hz.
 • Резолюция DPI - 400-2000.
 • Тип връзка - USB.
 • Размери (W / W / D) - 69/39/122 mm.
 • Тегло - 135 g

Цена и отзиви

Обратната връзка за оптичната мишка A4Tech X-710BK е предимно положителна. Потребителите отбелязват доста ниска цена от 800 до 1100 рубли, високо качество и добра производителност. Недостатъците могат да бъдат приписани може би на шумни кликвания и на програмата за настройка "сама по себе си", в която определено трябва да разберете.

Oklick 715G

Следващата оптична мишка в бюджетния списък е Oklick 715G. Китайската компания Oklick не е много популярна сред любителите на периферията, тъй като устройствата, произведени под тази марка, обикновено са със средно качество и всички останали параметри. Модел 715G, изненадващо, изработен много добре и ще се побере дори за начинаещите геймъри.

Комплект за мишка

Устройството се доставя в малка картонена кутия с матово покритие. Пакетът веднага описва всички ключови предимства на манипулатора и неговите характеристики. Пакетът за доставка е много прост: самата оптична жична мишка, сертификатът за качество, гаранционната карта и като цяло всичко.

Описание на мишката и нейните характеристики

Външно, мишката изглежда малко скучна и евтина. Тя не спестява дори тялото, изработено от матирана пластмаса, и прозрачни вложки за осветление. Няма гумирани облицовки за по-удобно захващане. Но има палец с "рафт" под палеца.

От лявата страна има два сребърни програмируеми бутона. В горната част, до колелото, има и отделен бутон за превключване на режимите (само 3) DPI. Всичко се натиска много добре, гладко, с приятен клик. Производителят уверява, че ключовете за бутоните без проблеми ще се справят с 5 милиона кликвания.

Що се отнася до подсветката, тя е направена много просто. На кутията има отделна прозрачна вложка и фирмено лого. Вътре има няколко светодиода. Когато се приложи сила, всичко започва да свети и неравномерно. Когато са инсталирани диоди, луминесценцията е по-ярка, а където не са, се появяват “пропуските”.

Що се отнася до сензора в оптичната мишка Oklick, то той е много добър, но капризен. Идеалната работа е възможна само на гладка повърхност или на килим.

Особености:

 • Броят на бутоните - 6.
 • Тип сензор - оптичен лазер.
 • Честота на сензора - 1000 Hz.
 • Резолюция DPI - 800-1600.
 • Тип връзка - USB.
 • Размери (w / w / d) - 79/40/122 mm.
 • Тегло - 116 g

Разходи и отзиви

Потребителските отзиви за тази мишка показват, че компанията е успяла да направи наистина добра и доста евтина мишка, която може безопасно да се препоръча за покупка. Няма сериозни недостатъци в 715G, но незначителните включват невзрачен дизайн, неравномерно фоново осветление, „палав” сензор и липсата на собственически софтуер за настройка. Можете да закупите Oklick 715G за около 1000-1300 рубли.

Logitech g300s

Е, и завършва бюджетния сегмент на оптичните мишки Logitech G300s. Въпреки факта, че това е бюджетен модел, според неговите характеристики, качество на изработка и надеждност, той не е по-лош от по-скъпите опции от компанията.

Модел пълен комплект

Продава се мишката в спретната малка кутия, изработена от тънък картон. На опаковката можете веднага да се запознаете с всички основни характеристики и възможности на модела. Вътре в кутията, потребителят ще намери самата черна безжична оптична мишка, гаранционна карта и кратка инструкция.

Основни характеристики и описание

Външно, G300s е много подобен на други модели на Logitech - един и същ вид корпоративен дизайн засяга. Тялото е изработено от матирана и лъскава пластмаса, въпреки че втората е все още по-разпространена. От двете страни на мишката има гумени вложки, които допринасят за по-удобно захващане. Отделно трябва да се отбележат и малки прозрачни ивици отляво и отдясно, през които ще се вижда подсветката. Между другото, чрез специална патентована програма, потребителят може да избере една от 7-те луминесцентни опции по свой вкус.

Сега за бутоните. Всички те бяха донесени на върха. Не е най-доброто място, но можете да свикнете. Най-големият плюс на тези бутони е, че всеки може да бъде персонализиран по своя преценка, чрез собствена програма. При натискане на бутона, бутоните имат ясен ход. Има шум от кликванията, но не е силен и не досаден.

Сензор на Logitech G300s качество. Работи правилно и точно на всяка повърхност, дори и върху плат. За отличната оптична кабелна USB мишка, трима тефлонови облицовки отговарят на дъното.

Особености:

 • Броят на бутоните - 9.
 • Тип сензор - оптичен светодиод.
 • Честота на сензора - 125-1000 Hz.
 • DPI резолюция - 250-2500.
 • Тип връзка - USB.
 • Размерите (ш / v / d) - 72/40/113 mm.
 • Тегло - 80 g

Отзиви за мишката и цената му

Съдейки по потребителските мнения, няма сериозни недостатъци към Logitech G300. Собствениците отбелязват високото качество на сглобяването, широките възможности за настройка с помощта на патентованата програма, както и отличната работа на мишката. Единственото нещо, което може да се дължи на незначителни недостатъци - местоположението на допълнителни бутони, с които трябва да свикнете, и не е много ясно да се движи колелото. Що се отнася до цената, можете да закупите този модел за 1700-2200 рубли.

Мишки със среден ценови сегмент

Сега е моментът да преминем към малко по-скъпи модели на мишки. В средния ценови сегмент има много различни и атрактивни възможности, но рискът от закупуване на неуспешен продукт остава. Дори и сред по-известните производители има изключително лоши модели. По-долу ще разгледаме 3-те най-добри оптични мишки, които можете да купите безопасно.

Logitech MX Anywhere 2

Отваря списъка на средния сегмент на оптичната безжична мишка Logitech MX Anywhere 2. Този модел е предназначен предимно за собствениците на лаптопи, но това не пречи да бъде популярен сред потребителите на домашни компютри.

Комплект за мишка

Тук опаковката не се различава много от предишната мишка Logitech, с изключение на това, че дизайнът е различен. Но разликата в конфигурацията е. Вътре в кутията, потребителят ще намери: гаранционна карта, инструкция за употреба, оптична мишка Logitech MX, USB приемник за безжична работа и USB кабел за зареждане.

Характеристики на модела и описанието

По дизайн Logitech MX Anywhere 2 е по-напомнящ за периферни устройства от висок клас. Корпусът е изработен от много висококачествена пластмаса с матово покритие, върху което не остават отпечатъци. Също така впечатляват вложки, боядисани в злато, които визуално правят устройството по-скъпо. От двете страни на рамото има вложки от мека и приятна гума, която подобрява ергономичността и осигурява най-добро сцепление.

От лявата страна има два програмируеми бутона, които са много удобни за натискане с палец. Останалите контроли са отгоре. Трябва да отбележим и колелото, което има не само покритие от гофрирана гума, но също така работи в хоризонтални посоки, осигурявайки странично превъртане. Точно над колелото е друг бутон, който е отговорен за промяната на DPI. Между другото, тя може да бъде преконфигурирана.

В предната част на мишката е конектор за зареждане. На дъното, в допълнение към четирите тефлонови крака, има и бутон за свързване, превключване между сдвоени устройства и плъзгач за захранване.

Невъзможно е да се открие повреда на сензора дори и при най-голямо желание. Много е трудно да се намери такава повърхност, на която той да „притъпи” и да се държи неправилно. Дори на стъклена маса и огледало, тя осигурява висока точност и пълна производителност.

Особености:

 • Броят на бутоните - 6.
 • Тип сензор - оптичен лазер.
 • Честота на сензора - 1000 Hz.
 • Резолюция DPI - 400-1600.
 • Тип връзка - Bluetooth.
 • Размерите (ш / v / d) - 62/34/100 мм.
 • Тегло - 106 g
 • Автономия - до 60 дни.

Отзиви за модела и цената

Отзивите на безжичната оптична мишка Logitech MX Anywhere 2 са почти всички положителни. Потребителите отбелязват високото качество на устройството, дизайна, сглобяването и надеждността. Недостатъците включват само няколко силни преси PKM и LKM. В противен случай няма оплаквания. Можете да закупите този модел за 3500-5200 рубли.

Razer DeathAdder 2013

Друг много добър оптичен USB-миг - Razer DeathAdder 2013. Този модел, макар и не новост на пазара, отдавна се е утвърдил като много качествено и надеждно устройство.

Компоненти на този модел

Моделът се предлага в малка картонена кутия, на която можете веднага да прочетете за характеристиките и възможностите на DeathAdder. Класът тук е доста прост, но все пак си заслужава да се говори. Вътре в опаковката са: гаранционна карта, инструкция за експлоатация, 2 стикера с фирмено лого и черна оптична мишка Razer. Между другото, това оборудване се намира в почти всички устройства на този производител.

Описание на мишката и нейните основни характеристики

На пръв поглед, мишката не се отличава наистина от останалите модели - типичен дизайн, стандартна форма и т.н. Но ако погледнете по-отблизо, мнението се променя. Корпусът на модела е изцяло изработен от висококачествена матова пластмаса, която има много приятни тактилни усещания.

От лявата и дясната страна има вложки от мека текстурирана гума за по-удобно и упорито сцепление. Също от лявата страна има два допълнителни бутона. Те са големи, бързо и лесно се натискат. В горната част, с изключение на боята, RMB и колелото няма нищо. Между другото, колелото също е гумирано, има много ясен ход и е допълнително оборудвано с подсветка. Корпоративното лого, разположено на кутията, също е подчертано.

Що се отнася до сензора, тук е един от най-добрите "лазери" от Razer, който осигурява висока точност и скорост на работа на абсолютно всякаква повърхност. За плъзгащи се крака на тефлон, които при желание могат да бъдат заменени с нови.

Особености:

 • Броят на бутоните - 5.
 • Тип сензор - оптичен лазер.
 • Честота на сензора - 1000 Hz.
 • DPI резолюция е 100-6400.
 • Тип връзка - USB.
 • Размерите (ш / v / d) - 70/44/127 mm.
 • Тегло - 105 г

Потребителски отзиви и цена

Отзивите на потребителите на модела показват, че DeathAdder 2013 всъщност няма недостатъци, с изключение на липсата на отделен бутон за промяна на DPI и факта, че след 3-4 години на ЛКМ се появяват т.нар. Двойни кликвания. Това се дължи на износването на ключовете, особено при много активно използване. Можете да решите проблема само чрез запояване на нови ключове. Можете да си купите мишка за 4500-5500 рубли.

SteelSeries Rival 300

Завършването на списъка на средния ценови сегмент е отлична мишка - SteelSeries Rival 300. Този модел отдавна е много популярен сред много потребители, главно заради неговия потенциал. Мишката е толкова добре и качествено направена, че в способни ръце лесно може да се конкурира и дори да замени по-скъпите опции от конкурентите.

Комплект от компютърни мишки

Продаден модел в малка кутия. Пакетът е много прост: инструкции, гаранционна карта, няколко стикера с фирмено лого и компютърно оптичен кабел Rival 300. В някои допълнителни модификации на модела има допълнителен гумен етикет с името на версията.

Характеристики и описание на модела

Дизайнът на мишката е доста прост, но доста типичен за компанията. Корпусът е изработен от мека матова пластмаса. На страничните повърхности са поставени меки гумени вложки с фина текстура.

Отгоре - ляв и десен бутон на мишката, гумирано колело и малък бутон за смяна на режима DPI. Стъпката на превключване може да бъде конфигурирана в собствената програма, както и много други параметри. От лявата страна има два допълнителни бутона, които могат да бъдат програмирани по ваш вкус.

С натискане на никакви оплаквания - те са ясни, умерено тихи и много добре усещани. Колелото, по принцип, също може да бъде похвалено, но неговият ход е по-малко ясен. Към определени предимства трябва да се добавят маркови ключове, които са проектирани за минимум 30 милиона кликвания.

От допълнителните функции си струва да се отбележи отличната работа на сензора на всякаква повърхност, яснота, ергономичност и осветление в областта на колелото и логото на кутията.

Особености:

 • Броят на бутоните - 6.
 • Тип сензор - оптичен светодиод.
 • Честота на сензора - 1000 Hz.
 • DPI резолюция - 1-6500.
 • Тип връзка - USB.
 • Размерите (ш / v / d) - 70/40/133 mm.
 • Тегло - 130 g

Разходи и прегледи на мишката

Въз основа на обратната връзка с потребителите можем да заключим, че мишката практически няма недостатъци, с изключение само на две. Първият - много бързо изтрити гумени вложки, особено от лявата страна. Втората е, че поради размера си тази мишка може да не е много удобна за собствениците на малка длан. Останалото е чудесен модел за парите. Между другото, можете да си купите Rival 300 за 4700-5500 рубли.

Уважаеми мишки

И накрая, заключителната част на прегледа е най-добрата оптична компютърна мишка в скъпия ценови сегмент. Обикновено тези модели са много популярни сред геймърите, но често могат да се видят в ръцете на професионални дизайнери, за които, между другото, добрата мишка си струва златото. В тази част решихме да говорим за една много интересна лазерна мишка (или оптичен лазер), която със сигурност заслужава внимание.

Mad Catz RAT PRO X

Така, както стана ясно от заглавието, това ще бъде въпрос на Mad Catz RAT PRO X. Тази мишка е забележителна не само заради необичайния си дизайн, но и заради отличните си характеристики и възможности. Pro X ще бъде отлично решение както за професионалния играч, така и за обикновения човек на улицата.

Опции Mad Catz RAT PRO X

Ако в предишните мишки пакетът беше почти същият, тогава в случая с PRO X всичко е съвсем различно. Моделът се предлага в оригиналната кутия - основната част е изработена от дебел картон, а предната част е покрита с прозрачна пластмаса. Вътре в пакета, потребителят ще може да намери впечатляващ комплект, състоящ се от Mad Catz RAT PRO X игрална оптична мишка, специален калъф за носене на мишка, шестоъгълник, 3 задни панела, 3 странични панела, 2 комплекта плъзгачи, 2 странични панела от лявата страна, 3 пръстена на мишката., сензор, четки, инструкции, фирмени стикери и гаранционна карта.

Характеристики и описание на мишката

В допълнение към богатата конфигурация, мишката незабавно изненадва със своя необичаен дизайн. Външно тя прилича повече на някакъв малък трансформаторен робот. Корпусът на модела е изработен от различни материали. Например основната рамка е магнезиева сплав с въглеродни вложки. Десният бутон на мишката също е частично направен от магнезий.

Сменяемите панели са изработени от матирана пластмаса с гланцови вложки. Някои сменяеми елементи имат гумирана пластмаса. Допълнителните пръстени за колелото са направени от метал, но не всички са от мека гума.

Като цяло идеята за взаимозаменяеми панели е много интересна, тъй като потребителят може да сглоби мишка, която идеално да пасне на ръката му и да осигури най-добрата ергономичност.

Сега за бутоните. От лявата страна, точно под палеца, са първите два програмируеми бутона. Те са доста големи, така че намирането им на сляпо не е трудно. По-горе са останалите контроли: боя, PKM, колело и бутон за смяна на DPI, работещи в три режима, които могат да бъдат конфигурирани чрез собствен софтуер. Специално внимание заслужава колелото, което освен обичайните функции за превъртане и натискане, играе ролята на аналогов стик, както на геймпад. За геймърите това е истинско откритие.

Всички бутони на оптична USB мишка се натискат много внимателно и ясно. Шумът почти не е чувал. Превключвателите са инсталирани от Omron и са проектирани за много дълъг период на работа.

Няма и оплаквания за сензора и плъзгача, освен това тези части на PRO X също могат да се свалят. Налични са общо 3 различни сензора, но е включен само един. Останалите се купуват отделно (30 евро за 1 бр.). Що се отнася до краката (плъзгащи се), комплектът включва 2 комплекта. Едната е с тефлоново покритие, а другата е керамична. Качеството на приплъзване и в двата случая ще бъде перфектно, независимо от повърхността.

Особености:

 • Броят на бутоните - 10.
 • Тип сензор - оптичен лазер.
 • Честота на сензора - 1000 Hz.
 • DPI резолюция - до 8200.
 • Тип връзка - USB.
 • Размери (W / D) - 60/125 мм.
 • Тегло - 140 g

Потребителски ревюта и модел цена

Съдейки по потребителските мнения, PRO X няма никакви недостатъци или минуси, освен само едно - невероятно висока цена. По своите параметри и възможности, това е отлично устройство, но цената се развали. Можете да си купите PRO X за 10-15 хиляди рубли, което не всеки може да си позволи.