MFP SAMSUNG SL M2070: отзиви за клиенти

Anonim

Многофункционалните устройства отдавна са по-предпочитани за домашна употреба от обикновените принтери. Лесно е да се обясни. По-добре е да си купите три устройства в една, отколкото да ги закупите поотделно. Дори и поради съображения за икономия. В момента пазарът на компютърни периферни устройства е пълен с висококачествени многофункционални устройства от различни производители. Но сред монохромните лазерни мултифункционални устройства видно място заема Samsung SL-M2070 MFP. Обратната връзка за това устройство е предимно положителна. Затова е необходимо да го разглобите по-подробно. Но първо, няколко думи за производителя.

За Samsung

Малцина знаят, но сегашният ИТ гигант Samsung първоначално е бил ангажиран с производството на оризово брашно. През 1938 г. компанията я е създала за това. Само няколко десетилетия по-късно, компанията започна производството на интегрални схеми, различни печатни платки и друга електроника. Но дори и тогава никой не можеше да мисли, че марката ще стане синоним на висококачествени смартфони и други устройства. С развитието на клетъчната комуникация в Samsung те отвориха свой собствен отдел за производство на мобилни телефони. След това имаше смартфони. Но на нито един етап от своето развитие компанията не забрави за компютърните периферни устройства и други продукти. Например, Samsung SL-M2070 MFP, прегледи на които ще разгледаме малко по-късно, е класически пример за офис периферни устройства на Samsung. Тя е изработена в най-добрите традиции на компанията и е доста търсена сред потребителите. И сега ще разгледаме този продукт по-подробно.

Външен вид и дизайн

Изглежда, че Samsung Xpress SL-M2070 MFP, който ще разгледаме в следващите глави, точно както всички други устройства за офис или домашна употреба. Малка правоъгълна кутия с тава за зареждане на хартия и изходен слот за готови щампи. Под горния капак има скрит скенер. Освен контролния панел с всички необходими бутони и LCD екран за по-удобно управление на печатния процес. Основният материал е висококачествена пластмаса. Подаващо устройство само за метал. В същото време МФП има доста голямо тегло - 7, 5 кг. Въпреки това, такова устройство е много удобно да се използва както у дома, така и в малък офис. С количеството работа ще се справи. Сега разгледайте основните технически характеристики на устройството. И нека започнем с характеристиките на печата и скоростта.

Скорост на печат и копиране

Така че, Samsung SL-M2070 MFP, спецификации и прегледи, за които в момента анализираме, могат да се похвалят с доста добри параметри. Така че времето за пускане на първата страница след старта е само 8, 5 секунди. Страхотен резултат. Само готини професионални модели или LED принтери работят по-бързо. Общата скорост на печат е 20 страници в минута. Това е формат А4. За печат във формат А3 тази машина не е адаптирана. Заслужава да се отбележи, че скоростта на копиране (дори и без използване на компютър) е същата. Това е най-бързият копир от всички известни. MFP използва технология за лазерен печат и има много впечатляващ месечен ресурс - 10 000 страници. Това означава, че той може лесно да се справи с обема на работа в малък офис. Това многофункционално устройство може да печата върху всякакъв вид хартия: матово гланцово, фотохартия, етикети, пликове и т.н. Такава гъвкавост играе в ръцете на устройството. Капацитет на входната тава - 150 листа. Изходът е 100. Тези характеристики са стандартни. Сега разгледайте скенера, използван в устройството.

Спецификации на скенера

Samsung (лазерният) SL-M2070 MFP, който ще разгледаме малко по-късно, има много добро сканиращо устройство. Разделителната способност е 1200 DPI по дължина и ширина. Това означава, че лесно ще се справи с висококачественото сканиране на текст или изображения. Възможностите на сканиращия елемент са доста добри. Например, в режим на копиране, елементът на първата страница сканира и се освобождава за 14 секунди. Това е нормален резултат, като се има предвид, че скенерът трябва да се затопли. В допълнение, скенерът осигурява отлично качество при сканиране на материал и прехвърлянето му към компютър. Като цяло, скенерът е една от силните страни на това многофункционално устройство. Обаче се обръщаме към другите характеристики на устройството. Време е да разгледаме поддържаните интерфейси. И тук MFP е различен от много други.

Поддържани интерфейси

И така, какви видове връзки поддържа Samsung (лазер) SL-M2070? Потребителските отзиви ще разгледаме по-късно. За сега нека разгледаме характеристиките. Всичко-в-едно може да се свърже с компютър чрез стандартна опция за USB порт. Също така е възможно да се свържете с помощта на конектор RJ-45. Но основният "трик" на това мултифункционално устройство е наличието на Wi-Fi предавател и поддръжка на технологията за печат DirectPrint. Това означава, че всичко-в-едно може да печата директно от смартфон или таблет. В комплекта на устройството има специално приложение за смартфона. Също така, MFP може да използва облачни услуги за печат. Например Google Отпечатване в облак. Това прави устройството високотехнологично и модерно. Също така, MFP може да изпраща сканирани изображения директно към смартфона. Това е благодарение на вградения Wi-Fi-предавател. Това са основните характеристики на Samsung SL-M2070 SS293B MFP. В момента ще разгледаме потребителските отзиви за него.

Положителни отзиви за устройството

Ако трябва да знаете всичко за това как устройството се държи в реални условия, тогава нищо по-добро от обратната връзка от собствениците на устройството не е намерено. Особено когато става въпрос за Samsung SL-M2070 MFP. Обратната информация от потребителя за това устройство е предимно положителна. Много собственици на това многофункционално устройство отбелязват, че неговите реални характеристики напълно съответстват на декларираните. Устройството работи с впечатляваща скорост. 20 страници минути в режим на принтер и копир. Той струва много. Също така, потребителите реагират положително за касетата с ресурси. Той продължава около месец и половина с активното използване на мултифункционални устройства. Това е чудесен резултат. В този случай консумативите за това устройство не се различават скъпо. Това може да бъде записано и в плюсове. Потребителите на хотела хвалят за безжичния печат. Това е много удобно. Дори свързването към компютър чрез Wi-Fi е много по-хубаво от окабеляването под краката ви. Последният акорд беше цената на мултифункционално устройство. Тя задоволи почти всички потребители.

Отрицателни отзиви за устройството

А какво казват онези, които не харесват нещо на Samsung SL-M2070 MFP? Отрицателните прегледи се предлагат в много малки количества. Повечето от тях са свързани с безжичните възможности на устройството и със собствено приложение за смартфони. Потребителите твърдят, че безжичната връзка с компютър или смартфон често е много нестабилна. В резултат на това обикновено печат на страницата не е възможно. Също така, много от тях са недоволни от марковия смартфон на Samsung. Тя не е достатъчно информативна. И за да я управлявате, трябва да практикувате няколко десетки пъти. Е, недостатъците - обичайното нещо. Но тук те не са много критични.

заключение

Така че, разгледахме Samsung SL-M2070 MFP. Клиентските отзиви за това устройство са предимно положителни. И това не е изненадващо. Това многофункционално устройство притежава всички характеристики на съвременното устройство: прилична скорост на печат, добро качество на сканиране, наличност на безжични интерфейси и отличен ресурс на касетите. Какво друго трябва на средния потребител?