Как да премахнем GoForFiles: две прости методи

Anonim

Сърфирането в интернет днес е много несигурно упражнение, както и инсталирането на някои видове софтуер, при което всички видове вируси и потенциално опасен или нежелан софтуер проникват в компютрите. Един от тези аплети (макар и доста безвреден) е приложението GoForFiles. Каква е тази програма и как да се отървем от нея, прочетете в материала по-долу. С поглед напред в бъдеще си струва да се каже, че ако вече сте се занимавали с рекламни вируси или се опитвате да се отървете от тях за първи път, този материал е за вас.

GoForFiles: какво е това?

Няма съмнение, че аплетът GoForFiles е рекламен вирус, принадлежащ към категорията на браузърите Adware и Hijackers в категорията на похитителите на браузъри от категориите Adware и Hijackers. Той се държи като много добре познати заплахи от този тип, като заменя стартовите страници в уеб браузърите по подразбиране и пренасочва потребителя в процеса на работа в интернет с рекламни или съмнителни ресурси. Само тези действия на вируса не могат да бъдат ограничени. Доста често можете да забележите появата на различни изскачащи прозорци или банери, въпреки факта, че в самите браузъри блокирането им е активирано (например при активиране на разширения като AdBlock). Тази заплаха прониква в компютрите или при посещение на ненадеждни ресурси, или при инсталирането на други програми, в които е маркиран като партньорски софтуер. Това е забелязано за много приложения, включително дори такава добре позната програма за Android емулатор, като Mobogenie.

Как да премахнете GoForFiles с Windows?

Към днешна дата има няколко начина да се отървете от това приложение веднъж завинаги. Веднага забележете, че може да има електронен подпис и дори сертификат за сигурност, когато влезе в системата, така че антивирусните скенери не винаги могат да го разпознаят. Но как да премахнете GoForFiles, ако няма нищо под ръка?

За да направите това, трябва да използвате стандартния раздел на програмите и компонентите, който се намира в „Контролен панел“, изберете желаната програма от списъка (ползата е там) и след това изпълнете процедурата за деинсталиране. Но това не трябва да се ограничава до действията на потребителите, тъй като стандартната деинсталираща програма на Windows премахва само основните компоненти, а остатъците (понякога дори под формата на неизтриваеми файлове) остават “мъртъв”.

Допълнителни действия след изтриване

Ако говорим за изцяло премахване на GoForFiles, трябва да направите следните стъпки (и дори преди да рестартирате компютъра след деинсталирането на основния софтуер):

  • Отидете в редактора на системния регистър (regedit), потърсете името на аплета (GoForFiles) и премахнете всички намерени записи. продължете с търсенето (F3) и изтрийте, докато се появи съобщение, което показва, че регистърът е бил сканиран.
  • По същия начин потърсете файлове и папки на всички твърди дискове и дялове на компютъра във всеки файлов мениджър или в обичайния "Explorer", първо включете дисплея на скритите елементи и след това изтрийте всичко, което е намерено. Ако файловете или директориите на GoForFiles не бъдат изтрити, опитайте операцията като администратор или използвайте помощната програма Unlocker, за да отключите достъпа.

  • Чрез RMB на бързите клавиши на всички браузъри без изключение, се обадете на елемента свойства и на раздела на пряк път в полето тип обект, изтрийте всички публикации, след името на файла за стартиране на браузъра с разширение.

И само след като всички горепосочени действия са приключени, можете да рестартирате и да проверите системата само в случай, че използвате програмата AdwCleaner (тя може да бъде намерена в интернет дори като преносимо приложение).

Как да премахнете вирус от компютър с помощта на помощни програми на трети страни?

В допълнение към горните действия, можете да предложите по-прост метод, който включва използването на програми за деинсталиране като iObit Uninstaller. Главният прозорец на приложението е много подобен на обичайния списък на Windows програмите.

Как да премахнете GoForFiles в това приложение? Процедурата е следната:

  • изберете желаната програма от списъка и щракнете върху бутона за деинсталиране (или големия зелен бутон в горния десен ъгъл, или с изображението от кошницата вдясно от името на приложението);
  • откаже да създаде резервно копие;
  • след изтриване на основните компоненти, изтрийте всички намерени остатъци, които ще бъдат маркирани автоматично, допълнително чрез маркиране на елемента за изтриване на файлове.

Забележка: в самото начало на изтриването можете незабавно да активирате автоматичното изтриване на остатъците, за да не го правите в бъдеще.

В края на деинсталирането, само в случай, проверете свойствата на преките пътища на браузъра, както е описано по-горе, и рестартирайте системата.

ВАЖНО! Не използвайте програми като SpyHunter, тъй като такива приложения ще бъдат още по-трудни за отстраняване от самия вирус.