Най-добрата конзола за игра и аксесоари. Как да изберем конзола за игра

Anonim

Играта е неразделна част от живота на всеки човек. Някой свири на китара, някой играе баскетбол, шах и някой харесва компютърните игри. Като цяло конзолите заемат специално място в йерархията на този вид забавление. Повече от 20 години са минали от появата на първите конзоли "Dandy", "Sega" и нашия роден "Чакай малко!", Което спечели сърцата не само на децата, но и на възрастните.

Оттогава мина много време, но армията от фенове на конзолни приспособления нараства от ден на ден с единствената разлика, че игрите са станали много по-красиви, по-разнообразни и по-интересни. Модерната игрална конзола е по същество същият високопроизводителен компютър, само заострена специално за игралната индустрия, но с един критичен недостатък за някои - невъзможността да се извърши надстройка.

Трябва ли да си купя конзола?

Игралните конзоли "Sony", "Xbox" и други, свързани с домашния телевизор, могат да дадат много радост, вълнение и приятни впечатления. В допълнение, такова развлечение понякога обединява различни поколения хора, ако прекарате вечерта за играта, която ви харесва.

Също така една от отличителните черти на конзолите е универсалните аксесоари за игрови конзоли. На практика всеки, който никога не е бил запознат със света на компютърните игри, може да се справи с обикновен джойстик / геймпад. Запазете тази мисъл преди да изберете игрална конзола.

Какво да предпочитате?

По принцип, изборът на конзолата - това не е толкова трудно. Тук функционира съвсем естествен принцип - колкото по-скъпо, толкова по-добре. Ако искате да разнообразите вечерите си с висококачествена графика и възможността да се потопите във виртуална реалност, както се казва, с главата, тогава е по-добре да не сте стиснати и да вземете най-новото поколение PlayStation или Xbox модели. Там ще видите една наистина завладяваща картина и много допълнителни функции като виртуален шлем и оригинални гейм падове.

Основната "сол" на конзолите е абсолютна оптимизация на техните продукти. Докато играете, никога няма да видите каквито и да е спирачки, фризове или провизии на FPS - всичко ще се случи точно както е предназначен разработчикът.

Ако искате да закупите конзола изключително за вашето непълнолетно дете, което не играе "твърди" игри, тогава можете да останете на моделите на минали поколения, като "Dandy", "Sega". Е, когато сами искате да прекарате вечерта или две за една красива играчка, по-добре е да инвестирате в по-сериозно устройство. Също така имайте това предвид, преди да изберете игрална конзола. Много експерти съветват да се закупи добро оборудване наведнъж, така че техническото „пълнене” да продължи няколко години.

Така че, нека да посочим списъка с конзоли, който включва най-добрите представители на този сегмент. Ще говорим за характеристиките, предимствата и недостатъците на моделите и какви функции разполагат аксесоарите за игрови конзоли (gamepads).

Sony PlayStation 4

Инженерите на компанията взеха под внимание почти всички недостатъци и грешки на предишното поколение конзоли и оборудваха новото устройство не само с отличен набор от чипсети, но и придават на устройството привлекателен външен вид. Последните поколения игрови конзоли на Sony изглеждат много стилно, благодарение на черния цвят и оригиналната форма на паралелепипед.

Леко забележими чувствителни на допир клавиши, разположени правилно отпред на панела, се използват за включване и изключване на конзолата, както и за работа с много тих Blu-Ray диск. Задната част на устройството е запазена за многобройни интерфейси и конектори, които са станали още по-гъвкави.

Функции на конзолата

Днес PlayStation 4 е най-мощният чипсет, поставен сред всички конзоли. На борда на устройството е осем-ядрен процесор "Jaguar" от AMD, работещ във връзка с графичния чип "Radeon". В допълнение, конзолата има 8 GB RAM и 1 TB твърд диск. Такава мощна "плънка" и функционалност позволи на модела да получи титлата "Най-добра конзола за игра 2016".

В допълнение, аксесоарите за конзолни игри се отличават с удобство и още по-голям комфорт за потребителя. Безжичният джойстик на всички закони на ергономията лежи в ръката и всички бутони са перфектно позиционирани. Батерията от клас "Dualshok 4" ви позволява да играете на конзолата до 8 часа непрекъснато. Най-добрата игрална конзола от Sony е продала над 40 милиона копия, а това вече говори много.

Предимства на модела:

 • чудесна картина на изхода (с добър телевизор);
 • оригинален и привлекателен дизайн;
 • голям избор от изключителни игри;
 • дизайнът се различава в компактните размери;
 • вградено захранване;
 • ергономичен геймпад;
 • абсолютно никакви фризи, замръзва или увисва на FPS по време на игри.

недостатъци:

 • мрежовата услуга (PS TM Network) има много оплаквания;
 • висока цена на игрите.

Приблизителна цена - около 25 000 рубли.

Xbox one

Подобно на Playstation, Xbox на серията One е най-добрата конзола за игра за дома. Двете марки се конкурират за всеки клиент в продължение на много години. Първата разлика, която хваща окото, ако сложите тези две конзоли заедно, е дизайнът и размерите на устройствата.

"Xbox One", подобно на последното поколение на Xbox 360, не може да се нарече компактен модел, освен захранването е преносим тип, а появата на много потребители предизвиква противоречиви чувства.

Какво е вътре?

Въпреки това, хардуерът на притурката изобщо не разочарова и е по-малък от своя конкурент, с изключение на количеството твърд диск (1 TB до 500 GB) и броя на изчислителните нишки на графичното ядро ​​(1152 до 768 единици). Въпреки това, много фенове в кутия смятат, че конзолата Xbox One, както и Xbox 360, е най-добрата конзола за игри. И е почти невъзможно да ги убедим. На борда има един и същ мощен процесор от AMD, смарт карта "Radeon" и 8 GB RAM. Разнообразието от интерфейси ви позволява да свържете почти всяко устройство от трети страни.

Технологията на AMD винаги е била забележителна с ниска консумация на енергия и тази конзола не е изключение: устройството работи много тихо и едва ли става горещо. Една от интересните и отличителни черти на кутията на Xbox е наличието на допълнителен HDMI интерфейс към входа, който направи възможно получаването на изображение от външни устройства.

аксесоари

Аксесоарите, включени в комплекта на конзолата, също са удобни и няма дискомфорт при работа. Геймпадът е изработен от висококачествена черна пластмаса и покрита с матово зърно - прилепващо и не-оцветяващо. Положителните отзиви за удобни тригери и интелигентно проектираните аналогови лостове се движат по всички специфични форуми. Въпреки колко струва игралната конзола, повече от 21 милиона души са станали негови собственици.

Предимства на модела:

 • удобен и ергономичен джойстик;
 • дори при тежки натоварвания, конзолата не създава шум;
 • отделен слот за батерия, който може лесно да се сменя;
 • поради наличието на допълнителен HDMI вход, можете значително да разширите функционалността на конзолата;
 • добре развити и качествени игри, включително ексклузивни;
 • непрекъснати мрежови услуги (Xbox Live).

минуси:

 • качеството на картината е малко по-слабо от PS4 и не е достатъчно, за да достигне Full HD развитие;
 • външната батерия е твърде обемиста;
 • устройството не поддържа 3D функционалност;
 • игри са инсталирани много по-дълго, отколкото в PS4.

Очаквани разходи - около 20 000 рубли.

Nintendo 3DS XL

Ако първият въпрос, който зададете на продавача в магазина, е "Колко струва конзолата за игра?", Тогава серията Nintendo на преносимите игрови конзоли 3DS XL е точно за вас. И цената не хапе, както в случая с предишните респонденти, и можете да играете с необходимия комфорт.

Като цяло, 3DS линията е известна с това, че предоставя възможност на потребителя да се наслаждава на игри с триизмерна картина без специални очила. С външния си вид преносимата конзола прилича на малък лаптоп, но вместо обичайната работна зона с клавиатура, виждаме втори дисплей. Горният екран има резолюция от 800 на 240 пиксела, а долната, при докосване, е 320 на 240 пиксела. Това означава, че основното "чип" устройство е триизмерно представяне на материала, независимо от позицията на очите на потребителя. Специална система, която автоматично регулира стереоскопията до позицията на геймърската глава, следва учениците на играча.

Функции на конзолата

Самият контрол не предизвиква никакви въпроси, всичко е интуитивно и просто, а долният екран на сензорите се отличава с неговото удобство и висока чувствителност. В допълнение към собствената си база от игри, линията работи правилно не само с приложения от предишни поколения, но и със софтуер на трети лица, което го прави почти универсален инструмент за свободното време.

Батерията на устройството е достатъчна за шест часа непрекъснато възпроизвеждане. Ако силно не се отдадете на триизмерни възможности, тогава притурката е достатъчна за целия ден.

Предимства на преносимата конзола Nintendo:

 • 3D картина;
 • компетентен датчик за движение;
 • наличието на жироскоп;
 • много удобен и интуитивен контрол;
 • има възможност да слушате музика с висок битрейт;
 • огромна библиотека от игри.

недостатъци:

 • пълнежът е доста слаб за „твърдите” игри;
 • разделителната способност на екрана може да бъде по-добра;

Приблизителна цена - около 13 000 рубли.