Ами ако Sony Vegas не отвори MP4

Anonim

Много потребители, които участват в редактирането на видео, са наясно с проблема, когато Sony Vegas Pro не отваря MP4. Ситуацията е доста често срещана, но повечето неопитни потребители спират, принуждавайки се да се откажат от тази програма в полза на друга, подобна. Но не е нужно да правите това - проблемът е просто решен, така че в бъдеще няма да се появява.

Метод 1: Изтеглете кодеци

Най-честата причина за грешка е липсата на необходимите кодеци. Всички те са в един пакет, който се нарича K-Lite Codec Pack. За да разрешите проблема, трябва да го изтеглите от официалния сайт и да го инсталирате на компютъра си.

Ако грешката не изчезне след процедурата, опитайте да инсталирате последната версия на Quick Time Media Player.

Метод 2: работа с библиотеки

Ако предишният метод не доведе до никакви резултати, може би проблемът е липсата на съответната динамична библиотека, необходима за отваряне на MP4 файлове в програмата Sony Vegas Pro. В този случай трябва да се добави. Това се прави, както следва:

  1. Намерете динамичната библиотека на aviplug.dll в интернет и я изтеглете на компютъра си. Използвайте само надеждни сайтове!
  2. Извличане от архива във всяка папка.
  3. Копирайте файла в директорията "System32", която се намира на системния диск в папката "Windows".

След това се препоръчва да рестартирате компютъра и след това да отворите MP4 в програмата.

Метод 3: Премахване на кодеци

Възможно е програмата Sony Vegas да не отваря MP4 поради несъвместимост на някои кодеци. Както можете да разберете, тази ситуация е диаметрално противоположна на тази, дадена в първия метод. Съответно, за да разрешите проблема, трябва да премахнете кодеците от компютъра.

Ако след това нищо не работи, тогава се опитайте да ги инсталирате един по един, всеки път проверявайки производителността.

Метод 4: конвертиране на видеоклипове в друг формат

Ако сте пробвали всички методи, но все още не можете да добавите MP4 файл към програмата, тогава най-оптималният начин, който ще ви позволи да стартирате желания файл, ще бъде видео конверсия. В същото време не се препоръчва конвертирането на файла във формат AVI, тъй като най-често те не се изпълняват с MP4 в Sony Vegas Pro. За да извършите тази операция, можете да използвате проста програма, наречена Format Factory.

заключение

Така че разбрахме как да решим проблема, когато Sony Vegas не отвори MP4. Надяваме се, че един от четирите метода ще ви помогне да решите проблема.