Запис на екрана на компютъра: преглед на няколко помощни програми

Anonim

Тази статия описва програмите, които ще ви помогнат да заснемете видео от компютърен екран. Те ще помогнат при създаването на видео инструкции или ръководства за компютърни игри. Геймърите, които искат да запазят най-добрите мигове, прекарани във виртуалния свят, също се интересуват от такива приложения. За esbersportsmen, наблюдаваните комунални услуги ще ви помогнат да записвате видео мачове за анализиране на грешки и работа чрез тактики.

Shadowplay

ShadowPlay - софтуер, който е инсталиран с NVIDIA драйвери и ви позволява да записвате екрана на компютъра. Безплатната програма работи с ограничен брой видео карти. Той е подходящ само за собственици на устройства GeForce Titan и GTX 600 и 700. \ t

За да стартирате настройките на ShadowPlay, просто щракнете върху иконата NVIDIA GeForce Experience в системната област и след това изберете подходящия елемент от менюто. С помощта на ключа в левия прозорец можете да активирате или деактивирате запис на екрана.

Режими на работа

Програмата може да работи в няколко режима. Първоначално активиран "фон". В този режим приложението записва през цялото време, след като въведете клавишната комбинация ALT + F10, последните няколко минути от видеото ще останат на твърдия диск. Програмата за запис на екрана на компютъра ви позволява да промените това време в прозореца за настройки.

Ръчен режим. За да запишете, трябва да натиснете ALT "+" F9. В този режим видеото ще се записва постоянно на твърдия диск. След като рекордерът е изключен, приложението ще генерира видео файл. Можете да конфигурирате програмата така, че да не запазва нищо на вътрешното устройство, но предава това, което се случва на екрана в Twitch.

Настройки за видео

Първоначално приложението е конфигурирано да записва компютърния екран с високо качество: битрейтът е 50 Mbps, честотата на кадрите е 60 FPS, резолюцията е напълно съвместима с настройките на екрана. Компресията се извършва с помощта на популярния H.264 кодек. Приложението ви позволява да променяте тези настройки ръчно.

Като източник на звук може да се използва компютърна игра, микрофон или и двете. За да намалите размера на видео файла, можете напълно да забраните записа на аудио данни. Това е удобно, ако записът на екрана на компютъра впоследствие бъде напълно преизбран.

Допълнителни опции

Като кликнете върху иконата на зъбно колело, можете да отворите допълнителни настройки на приложението. Тук можете да изберете да заснемете видео от десктопа или компютърната игра. За по-голямо удобство е осигурен непрекъснат запис на звук от микрофон. Първоначално се провежда само докато държите определен бутон. Можете да активирате наслагването върху основния брояч на филми FPS или видео, заснети от уеб камера. Промяната на директорията, в която са запазени клиповете, също е достъпна в този прозорец.

Програмата за запис на компютърния екран е предназначена предимно за записване на процеса на преминаване на компютърни игри. Всички изискващи процеси се изпълняват с помощта на видео адаптер, а не процесор. Този подход намали влиянието на писането върху производителността на системата.

Въпреки че програмата е безплатна, тя не отстъпва на търговските продукти. Интерфейсът му е напълно преведен на руски. Недостатък е необходимостта от първокласна видео карта.

Отворете софтуера за разпространение

Open Broadcaster Software (OBS) е крос-платформен софтуер за запис на компютърни екрани със звук. Той е чудесен както за десктоп заснемане, така и за компютърни игри. Има две версии на програмата. За да стартирате приложението в популярни издания на Windows, Classic ще бъде подходящ. Под операционната система Linux работи версията на студиото.

След стартирането на помощната програма на дисплея ще се покаже главният прозорец, в който можете да включите преглед, да започнете запис или излъчване, да извършите предварителна конфигурация. Ако щракнете върху един от бутоните, програмата ще започне да записва празен екран със звук, така че първо трябва да изберете източника на сигнал. За да направите това, просто кликнете с десния бутон на мишката в областта "Източници".

Добавете към този списък "Desktop", ще се отворят допълнителни настройки. Можете да включите дисплея на курсора. Ако към компютъра са свързани няколко монитора, можете да изберете от кой от тях да извърши записа на екрана на ко-компютъра.

Ако в контекстното меню "Източник" изберете елемента "Игра", можете да изберете всяка работеща програма. Не е необходимо да избирате 3D приложение. Можете да изберете всяка програма, чийто прозорец искате да запишете във видео файл.

За да започнете да записвате компютърен екран, просто кликнете върху съответния надпис. За да проверите настройките, трябва да кликнете върху бутона "Преглед".