Игра "2048": как да се получи?

Anonim

В днешния свят хората често не разполагат с достатъчно време да седят за няколко часа на любимата си игра и да им се насладят в най-голяма степен. Затова трябва да търсим други проекти, които могат да бъдат бързо заредени, включени на всяко място: на работа, у дома и в транспорта - и които не изискват максимална концентрация през цялото време. Това означава, че най-популярните са тези игри, от които можете да избягате по всяко време и след известно време да се върнете към тях. Ако обичате логически пъзели, тогава проектът, който взриви интернет преди няколко години, ще бъде идеален вариант за вас. Това е играта "2048" - как да го получите, ще научите в тази статия.

Каква е тази игра?

Първо, трябва да разберете какво представлява този проект и как да го играете. В крайна сметка, не всеки знае какво се изисква от него в играта "2048". Как да го преминете, ако не знаете какво се изисква от вас? Въпреки това, целите и задачите на този проект ще бъдат обсъдени малко по-късно - първо трябва да разгледате условията, в които ще трябва да действате. Дизайнът в тази игра е изключително минималистичен - вие сте поканени на малко поле от мрежата от четири до четири. В самото това начало на това игрово поле на тях се появяват две плочки с числата “2”. Можете да ги преместите във всяка посока, но след всяко от ходовете ви се появяват нови плочки. Трябва да преминете през играта, комбинирайки плочки с еднакви стойности между тях, което ще доведе до тяхното добавяне. Ако комбинирате две плочки с два чифта, ще получите четворка, ако комбинирате две плочки с четворка, ще получите цифра осем и т.н. Но каква е целта в играта "2048"? Как да го получим?

Цел на играта

Време е да разберете каква е основната задача на играча в "2048". Как да завършим тази игра? Всичко, което трябва да направите, е да вземете плочка с стойност 2048 върху нея, поради което играта се нарича така. Не е толкова лесно да се направи това, защото плочките, които постоянно се появяват в произволни места, могат да унищожат всяка стратегия за вас. Между другото, си струва да се отбележи, че за стойността на 2048 играта не свършва дотук - можете да продължите решаването на пъзела, достигайки нови и нови висоти. Никой не ви ограничава тук, така че можете да зададете невероятен запис, ако наистина се опитате. Сега знаете как да преминете през играта "2048", но си струва да добавите малко специфики - например, помислете за една от най-ефективните стратегии на играта.

Стратегическа игра

Играта "2048" е логичен проект, така че не мисля, че ще бъде достатъчно, за да преместите плочките в произволни посоки. Разбира се, с късмет можете да съберете 2048, но е малко вероятно да постигнете по-впечатляващ резултат, към който абсолютно всеки се стреми. Ако поставите амбициозни цели, ще трябва да работите по една стратегия. В този случай, най-добрият вариант е да се създаде един вид "змия", която се простира от долния ляв ъгъл до горния десен ъгъл на всяко ниво. Така в долната лява клетка ще има плочка с най-високата скорост, индикаторът вдясно ще бъде по-нисък, а след това постепенно ще намалява. Така че можете да гарантирате, че всяка нова плочка ще допълва съществуващите, и те, като вълна, ще се преместят в долния ляв ъгъл, увеличавайки крайната плочка.

Други стратегии

Естествено, това не е единствената стратегия за успех на тази игра - геймърите предлагат разнообразие от опции, които също работят. Например, някои използват тактиката на редуване на плочките във всички посоки. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че тази тактика доведе до резултати от около десет хиляди, докато описаната по-горе стратегия позволи да се поставят рекорди над сто хиляди.