Програма за изграждане на електрически вериги: списък, описание, характеристики на приложението

Anonim

За да се изградят електрически вериги в производството или по време на тренировка, вече не е необходимо дълго време за изготвяне на хартия с възможност за грешка. Има автоматизирани услуги, които ви позволяват да създадете схема на всяка сложност на компютъра. В допълнение, някои от тях ви позволяват да изчислите входни и изходни токове, напрежения и симулирате работата на веригата. Ето защо, програмата за изграждане на електрически вериги е доста необходима програма, която значително опростява работния процес и автоматизира създаването на проектна документация.

Безплатни програми

Програмата за изграждане на електрически вериги, която се разпространява под свободен лиценз, обикновено има по-ниска функционалност от платените аналози. Те включват:

 • Freeware - на практика няма ограничения за функционалността. Когато се използва за различни цели, не се изисква закупуване на лиценз.
 • Open Source - програма за изграждане на електрически вериги, която има възможност самостоятелно да променя състава на софтуера, което ви позволява бързо да го персонализирате "за себе си". Има някои ограничения за търговска употреба.
 • CNU GPL и Public Domain са две схеми за изготвяне на схеми, които не налагат ограничения на работещия потребител.
 • AD-Supported - приложението има пълна функционалност. Недостатъкът е наличието на реклама.
 • Donationware е напълно безплатно приложение, което ви позволява да рисувате диаграми. Съществува функция за дарение на автора за по-нататъшно развитие.

Microsoft VISIO

Най-простият редактор и програма за изграждане на електрически вериги. Сравнително по-сложни задачи не могат да бъдат отчетени. Той има вграден редактор на векторна графика с много функции. Освен това, програмата е предназначена за използване в пакет с MS Office може да се използва самостоятелно. Интерфейсът не се различава много от обичайния в Microsoft Office.

Има три платени лицензирани програми, както и една безплатна. Той е зашит в вградения браузър от разработчика и ви позволява да видите схемата. За да я промените или редактирате, трябва да закупите пълен лиценз. Програмата обаче не е предназначена да създава радиосистема. Затова е необходимо да се търси допълнителен набор от софтуер и компоненти за добавяне на чертежи.

"Компас Електротехника"

Програма от руския разработчик. Налице е пълен руски превод на всички чертежи и диаграми, без да е необходимо да се инсталират допълнителни програми. Програмата за изграждане на електрически електрически схеми е разработена с цел изграждане на схеми от всякаква сложност, както и допълването им с различна документация.

За да работите, ще ви е необходим закупен лиценз. Въпреки това има пробен период от 2 месеца за преглед. В пробния период няма ограничения за работа. Разработчикът е включил голямо количество данни, които ще ви помогнат да научите как да работите с тази програма във вашето приложение. Въпреки това, има голям брой различни проблеми и грешки, които не са били елиминирани за дълъг период от време.

орел

Софтуерът е интегрирана среда за разработка. Функционалността ви позволява да създадете едноредово или многоредово понятие, както и платка, която ще бъде сглобена върху нея. Това ще ви позволи да си представите външния вид на дъската, да поставите всички радио елементи на нея.

В допълнение, програмата ви позволява да се изгради автоматично и ръчно. Или съчетаване на тези методи. Основният пакет не включва различни части от руското и съветско производство. Има обаче някои компоненти, които ви позволяват да я попълвате отново.

Условия за ползване

Eagle е програма, която изисква лиценз. Въпреки това, за некомерсиална употреба можете да използвате програмата с някои ограничения:

 • В безплатната версия размерите на борда не могат да надвишават 100 на 80 милиметра.
 • Окабеляването се разрешава само с не повече от два слоя.
 • Редакторът ви позволява да работите с не повече от един лист.

Потопете TRACE

Програмата за създаване на електрически вериги е огромен комплекс за изпълнение и обработка на компоненти. Включва:

 • Вграден редактор, който ви позволява да създавате и променяте готови схеми.
 • Допълнително приложение, което ви позволява да създавате печатни платки и печатни платки.
 • Удобство за триизмерно проектиране на жилища за разработените устройства.
 • Допълнителен редактор за създаване на компоненти.

Програмата изисква покупка, а безплатната версия има редица ограничения върху работата. Те включват:

 • Възможност за създаване на дъски с не повече от четири слоя.
 • Размерът на веригата е ограничен до хиляди изходи по радиото.

Няма превод на руски. Въпреки това, има аматьорска локализация. Освен това първоначално в базата данни няма радиокомпоненти, които се произвеждат в Русия. Можете обаче да намерите и инсталирате любителската база данни с компоненти или да ги създадете ръчно.

"1-2-3 схема"

Програмата за електрически вериги на руски език, която се отличава с пълна локализация и липса на лиценз, е предназначена за създаването на електрически табла тип Hager.

Функционалността на програмата включва набор от помощни средства за избор на корпус за електрически панел. Това ще ви позволи да изберете подходяща защита за електрическите уреди при всякакви условия.

Можете да оборудвате екрана с различни защитни модули, връзки. В същото време в базата на компонентите няма чужди проби.

Програмата за изграждане на еднолинейни електрически вериги ви позволява да модифицирате документацията на проектанта, да добавите спецификации, които отговарят на държавните стандарти и много други.

Kikad

Програмата е с отворен код. Разработена преди всичко като част от системата за пълна работа на устройството. По този начин, използвайки програмата, можете да създадете схема от всяка сложност. След това създайте платка, базирана на нея.

След това ще бъде възможно изготвянето на проектни доклади и документация, които ще са необходими за стартирането на продукта.

Различава се по редица характеристики:

 • Разпределението се извършва чрез външни модули.
 • В автоматичен режим има модул за изчисляване на детайлите на печатната платка.
 • След завършване на изграждането, системата ще генерира различни файлове, които са необходими за работа. Освен това към PCB могат да се добавят и лога.
 • Можете да отпечатате схемата по слоеве в различни резолюции; подгответе списък с радиокомпоненти, които ще са необходими за производството.
 • Допустимо е да се зареждат диаграми и документация, които се съхраняват в различни резолюции.

В същото време има много оплаквания за проблеми с интерфейса на програмата. В допълнение, има пълна руска локализация. Ще трябва обаче първо да прегледате документацията за обучението.