"Metro 2033": системни изисквания за игри

Anonim

Много геймъри знаят играта "Metro 2033", защото този проект може да ви накара да се гордеете с вътрешния igroprom. Днес това е най-успешното творение на руски игроделов, който е популярен по целия свят. В "Метро 2033" ще се озовете в пост-апокалиптична Москва, където се случи катастрофа, и целият живот на земята беше унищожен. Но много хора бяха по това време в метрото - те оцеляха, основавайки нови селища в метрото. Естествено, животът да живее щастливо не винаги се случва, защото всеки иска да вземе по-голямо парче, така че хората са в състояние на постоянна враждебност. И вие сте един от оцелелите, които ще попаднат в серия от съдбовни събития - те ще ви водят по една история, която е спираща дъха и има няколко различни окончания, в зависимост от това как сте действали по време на играта. Но какво трябва да опита геймърът в този проект? Какви са системните изисквания в Metro 2033?

Дата на излизане

Преди да разгледаме системните изисквания в "Metro 2033", трябва да обърнете внимание на датата на издаване, тъй като тя може да обясни много. Факт е, че този проект е издаден в сравнително отдалечен (в рамките на игралната индустрия) 2010 г., или по-скоро на 16 март. По това време нямаше такъв невероятен скок в технологиите, нямаше огромно количество специални ефекти, които да консумират невероятни количества ресурси. Но вече беше възможно да се насладите на доста реалистични графики. Веднага трябва да се каже, че наскоро беше пусната Redux-версията на играта, която на практика не се различава от оригинала в плана на играта - графичният компонент претърпя големи промени. Съответно, системните изисквания също са се увеличили, но това, както и някои други характеристики на римейка ще бъдат обсъдени малко по-късно. Досега трябва да се съсредоточим върху основния въпрос: "Какви са системните изисквания в Metro 2033?"

Операционна система

Вие ще трябва да проверите много и да се погрижите много, ако искате да играете комфортно Metro 2033. Системните изисквания за тази игра не са толкова високи, като се има предвид датата на издаването й, но в същото време трябва да разберете, че понякога все още трябва да се приспособите към него. За щастие, проблемът с операционната система не е напълно уместен, тъй като разработчиците са се уверили, че всички геймъри са удобни при пускането на своите компютри. Факт е, че играта поддържа абсолютно всички модерни версии на операционната система Windows, дори и остарели XP. Веднага си струва да се отбележи, че Windows XP е само в списъка на минималните системни изисквания - би било по-добре за вас, ако започнете играта на Vista, седем или осем. Естествено, системните изисквания на „Metro 2033: Redux“ са различни в това отношение - ограниченията вече са много по-строги. Можете да използвате само Windows 7 и 8 системи, но това не е всичко - те трябва да са 64-битови.

процесор

Що се отнася до процесора, тук вие сами трябва да изберете какво точно ще имате в приоритет. Факт е, че в случая с Metro 2033 максималните системни изисквания са много различни от минималните, така че можете спокойно да стартирате проекта и да играете на минимални настройки, дори ако имате само двуядрен процесор с честота от 2, 2 GHz., Или можете да се стремите към по-добра производителност, но тогава трябва да получите четириядрен процесор, чиято основна тактова честота не трябва да бъде по-малка от 2, 6 гигагерца. Няма смисъл да говорим за Redux версията тук, защото тя е на съвсем различно ниво - ще ви трябват шест ядра с представяне на почти четири гигагерца, за да можете нормално да играете римейк. Като цяло, в Metro 2033: Redux, системните изисквания нямат нищо общо с оригиналната версия на играта.

оперативна памет

Най-важният компонент на компютър, на който първо трябва да обърнете внимание, ако изберете игра за себе си, е RAM. Съвременните компютърни игри вече изискват от шест до осем гигабайта оперативна памет, което може да изглежда невероятно, ако погледнете оригиналната версия на Metro 2033 - минималните системни изисквания за този параметър са само два гигабайта. Препоръчително е, разбира се, да зададете още една лента със същия обем, така че играта да работи без спирачки при максимални настройки. Между другото, версията Redux има, в системните изисквания, осемте гигабайта RAM, споменати по-горе.

Видеокарта

Ако говорим за графичния компонент, тогава всичко е съвсем просто. "Metro 2033" е игра, системните изисквания за която няма да ви принуди да стартирате за надстройка на компютъра. Ако искате да изпитате самата игра и графиките не са важни за вас, тогава само 256 мегабайта видео памет ще са достатъчни. Ако искате да се възхищавате на красотата на пейзажите, тогава не може да се направи без 512 мегабайта. Не забравяйте, че този проект беше публикуван през 2010 г., а после гафите все още не бяха на особено високи места. Нещо повече, тази игра не се преструваше на нещо специално, а графичният му компонент беше на средно ниво - затова след голям успех беше решено да се пуснат Reduks, в които почти всичко остана в оригиналния си вид, но графиките бяха напълно преработени.

Място на твърдия диск

Друг елемент, който много геймъри веднага подозират, е мястото на твърдия диск. Разбира се, съвременните технологии позволяват да се произвежда HDD с повече от един терабайт памет, но не всеки може да си го позволи, а много хора успяват да запълнят напълно дисковото пространство. Затова винаги е важно да се знае точно колко място ще поеме новата игра - особено като се има предвид големината на последните версии, които могат да "изядат" до сто гигабайта на вашия твърд диск. За щастие, в случай на "Метро" това не се случи - играта заема само 10-12 гигабайта свободно пространство, в зависимост от версията. Така че можете спокойно да го инсталирате, без да изчиствате отломките на вашия твърд диск.

Малко повече за "Redux"

Системните изисквания за играта "Metro 2033" бяха разгледани възможно най-подробно и на някои места разликите между Redux версията и оригиналната версия също бяха засегнати. Но отделно си струва да се отбележи, че ще ви трябва много мощна видео карта, за да стартирате римейк, тъй като визуално тя е много по-различна от доста простия и сив оригинал. Освен това получавате възможност да изпитате нови усещания, ако вашата карта поддържа технологията 3D Vision - това ще ви позволи да се потопите в пост-апокалиптичния свят в триизмерното пространство.