Инструкции как да споделяте игри с Steam с приятел

Anonim

В миналото имаше моменти, в които можеше да се поиска от приятел да свири диск. Системите за защита са подобрени, а сега дори най-лошите проекти изискват активиране чрез интернет, поради което човек, който е взел назаем играчка, може да получи съобщение: "Този ключ вече е активиран." Ето защо, ако предпочитате да използвате само лицензирани продукти, но не искате да харчите допълнителни пари за закупуване на ненужна игра, остава само един начин - да заемете диска.

регистрация

Така че, преди да споделите игри на Steam с приятел, последният ще трябва да мине през проста регистрационна система и последващо разрешение. Ако вече има профил, можете спокойно да пропуснете тези стъпки. Регистрацията на Steam акаунт е много проста.

 1. Намерете "Steam" в браузъра и отидете на този пазар.
 2. В горния десен ъгъл кликнете два пъти върху бутоните "Download Steam" и "Login".
 3. Докато клиентът изтегля компютъра, кликнете върху бутона "Създаване на акаунт" в отворения прозорец.
 4. Попълнете формуляра.
 5. Не забравяйте да прочетете "Лицензионното споразумение". Той е в състояние да отговори на много въпроси, особено по отношение на незаконното прехвърляне на сметки. Това е необходимо, така че тогава да няма никакви абсурдни ситуации, в които човек да получи сметка за забрана, но не разбира защо.
 6. Потвърдете вашите записи.

Регистрирането на Steam сметката е завършено. Сега е време да предприемете следващата стъпка.

приятели

Тъй като ние се интересуваме единствено от законния начин за споделяне на игри в Steam с приятел, следващата стъпка ще бъде процедурата за "конвергенция". За да позволи на системата да постави ценна клечка, трябва да "се сприятеляваш" с човека и клиента. Добавянето на приятели към Steam също не отнема много време.

 1. Стартирайте Steam клиента.
 2. В долния десен ъгъл изберете „Списък с приятели“. Ще се появи малък прозорец.
 3. Там кликнете върху „Добавяне на приятел ...“.
 4. Сега въведете желания псевдоним. Системата първо ще търси най-точните съвпадения, като се има предвид местоположението ви. Затова, ако вашият приятел е от Япония, а вие сте от Калининград, уверете се, че пишете неговия прякор. В противен случай ще получите много резултати, които не отговарят на вашите очаквания.
 5. Кликнете върху Добавяне на приятел.

След това ще трябва само да изчакате потвърждението на вашата заявка.

защита

Предпоставка за разделянето на библиотеката е свързването към сметката за обслужване на Steam Guard (SG). Без нея системата няма да ви позволи да "споделите" игрите си. Направете го елементарно.

 1. Въведете настройките на профила си, като изберете съответния елемент в горното меню.
 2. Изпълнете настройките на SG.
 3. Изберете опцията, която ви подхожда (получавате кодове по пощата или по телефона).

Всичко. Сега можете да разберете как да споделите библиотеката на Steam с приятел.

подялба

Най-накрая стигнахме до най-важното. Как да споделяте игри с Steam с приятел? За това трябва да направите следното.

 1. Дайте на приятеля си потребителско име и парола за влизане в "Steam".
 2. След оторизацията трябва да изпратите еднократен код от SG на приятел.
 3. Сега трябва да активирате Family Sharing на двата компютъра (ваш и приятел). За да направите това, преминете към настройките.
 4. Изберете раздела „Семейство“ и поставете отметка в съответното поле.

След като е поставен отметка на двата компютъра, вашият приятел може безопасно да излезе от профила ви и да влезе във вашия. Трябва да влезете отново и да преминете към същите настройки. Там можете да видите, че сега към профила са свързани няколко устройства. Но освен това ще се появи избор, който трябва да бъде свързан към системата. Оторизирайте (без потребителско име и парола) приятелски акаунт.

правилник

Разбрахме как да споделяме игри с Steam с приятел. Въпреки това, трябва да знаете някои характеристики на такъв договор.

 1. Вече видяхме, че за да активирате "съвместния" режим, трябва да прехвърлите данните за сметката. Уверете се, че споделяте играта с доверен човек.
 2. Само един човек може да играе от един акаунт. Ако стартирате играта на компютъра си, лицето, използващо споделянето, ще бъде насилствено деактивирано след 5 минути.
 3. Споделете цялата библиотека наведнъж. Но запазването и настройката ще бъдат индивидуални.
 4. Вашият приятел няма да може да получава карти.
 5. Когато използвате кодове, мами или измамни транзакции, сметката ви ще бъде забранена, а не приятел.

Сега можете да разберете, че споделянето на игри с някой, на когото споделяте отговорността. Внимателно подхождайте към избора на "приятели" и проверете тези, на които имате доверие.