Как да инсталирате приложението на "Android" след няколко минути

Anonim

Работата с операционната система "Android" е доста проста, индиректно доказана от факта, че дори учениците от началното училище нямат големи трудности при използването на устройствата, контролирани от този софтуерен пакет. Въпреки това, както често се случва, за тези, които за първи път се сблъскват със системата, може да възникне въпросът: как да инсталирате приложението на "Android"? Инсталирането на програми може да се извърши само по два основни начина: чрез интернет и локално.

Как да инсталирате приложението на "Android" чрез мрежата

Това е една от най-популярните опции, тъй като собствениците на устройства не трябва да търсят ресурс, който да изтегли безплатно, а сигурността е теоретично по-висока. Така че всички устройства, които работят на тази система, имат възможност да изтеглят платени (платени от потребителя) и безплатни приложения от специален интернет ресурс, наречен Google Play или Android Market (старото име). Инсталиране на приложението "Android Market" може да бъде с няколко кликвания върху бутоните на сензорния екран, но за да бъде предварително изпълнено няколко условия:

  • Устройството трябва да може да се свързва с интернет. Функцията е конфигурирана и активирана. Може да бъде свързан чрез GPRS / EDGE, Wi-Fi или други комуникационни стандарти.
  • Трябва да настроите и активирате профила си в Google.

Помислете как да инсталирате приложението на "Android", на примера на смартфон с тази система. Ако, като правило, няма затруднения с първата точка, сметката се нуждае от пояснение. При създаването на системата е предвидено, че изпълнението на много функции зависи от активираните данни на сървърите на Google. От една страна, на практика тя отрича анонимността на потребителя, от друга страна, без това, "андроид" устройството не осъзнава част от своя потенциал. Така че, в телефона, изберете "Настройки", след това следвайте в "Сметки" и добавете нов.

Моля, имайте предвид, че за да завършите операцията, трябва да имате пощенска кутия на сървърите на gmail. Ако планирате да правите покупки на пазара, тогава трябва да свържете портфейла на Google с създадения запис. Това е всичко. Сега, с това как да инсталирате приложението на "Android", не възникват трудности. Необходимо е да се намери клавишната комбинация Play Market в списъка на инсталираните програми и да се стартира. Телефонът се свързва с интернет и показва всички налични приложения по категории. Можете да търсите и разбивка за платени / безплатни. След като посочихте интересуващата се програма, можете да прочетете нейното описание и, което е важно, прегледите. Ако всичко е подходящо, то в горната част има бутон "Инсталирай". Условията ще бъдат показани (уви, не е възможно да ги откажете без root права), трябва да кликнете върху "Приемане и зареждане". Смартфонът във фонов режим изтегля файла от интернет и го инсталира.

Локална инсталация

За тези, които по някаква причина не искат да създадат сметка, се предоставя алтернативна възможност. За да я използвате, трябва да изтеглите от всеки ресурс в мрежата желания програмен файл за "Android" от необходимата версия. След това, в менюто с настройки на телефона, изберете елемента "Security" и поставете отметка в квадратчето до "Unknown sources". На предупреждението трябва да се отговори утвърдително, което позволява инсталацията. Сега, ако програмните файлове са били изтеглени на компютъра, те трябва да бъдат копирани в мобилното устройство чрез кабела (най-удобно). Ако изтеглянето е направено директно в свободната папка на телефона, тогава трябва да стартирате фърмуера на File Explorer и да стартирате всеки изтеглен файл един по един. След инсталацията, техните преки пътища ще се появят в системата.

неяснота

Често начинаещите задават въпрос относно кои приложения да се инсталират на "Android". Уви, няма консенсус. Например, любителите на играта не се нуждаят от приложения за котировки на акции, а любителите на музиката не разбират как да живеят без външен играч. Следователно списъкът на необходимите програми определя за себе си.