Въведение за канал YouTube: как да го направите сами

Anonim

Ако сте активен потребител на „YouTube“ и не само гледате чужди, но и качвате съдържанието си, вероятно вече сте мислили за разпознаваемия и уникален стил на канала ви. „Чипът”, необходим на всеки собственик на канала, е интро за канала Youtube. Как да го направим с минимално време - прочетете.

Какво е интро и защо е необходимо?

Въведение, с други думи, интрото е кратък брандиран скрийнсейвър пред самия видеоклип. Подобно на логото, интрото е още една стъпка към развитието на корпоративната идентичност на канала. Не забравяйте колко емоции предизвиква Дисни в магическия замък преди филмите, или „Представяме на двадесети век Фокс…“. В идеалния случай, скрийнсейвъра на вашите клипове трябва да направи сърцето на потребителя по-бързо от очакването на красивите минути, прекарани да гледат видеоклиповете ви.

Ако качеството на самото видеосъдържание е куцо, тогава, разбира се, никакъв скрийнсейвър няма да помогне. Но ако имате красиви видеоклипове, защо да не направите канала още по-интересен и разпознаваем?

От известно време на YouTube имаше функция за добавяне на интро, използвайки специален бутон в интерфейса на самия видео хостинг. Възможно е да се изтегли видеоклип от три секунди и той автоматично се добави в началото на всичките ви видеоклипове - както вече качени, така и тези, които бихте изтеглили в бъдеще. Тази функция обаче е премахната. От пролетта на 2015 г. трябва да създадете ръчно не само самите видеоклипове във видеоредактора, но и интрото за канала Youtube.

Как да си направите скрийнсейвър, ако сте прекалено мързеливи, за да се забърквате в редактора сами, нямате умения или никой да не ви пита? На борсите на свободна практика можете да намерите занаятчии, които ще направят всичко за вас. Те могат да поръчват и купуват готово интро за канала Youtube. Те ще създадат видео за вас и ще му предоставят необходимия текст за вашите желания.

Създайте си скрийнсейвър

Ако не искате да харчите пари и сте уверени в уменията си да работите с популярни видео редактори, тогава може би трябва сами да се опитате да създадете интро за YouTube. Разбира се, можете да започнете процеса на създаване директно от видеоклипа и по този начин допълнително да персонализирате канала си. За да направите това, ще трябва да изберете от вашия инвентар (или може би дори специално да направите нов) всяко видео с красиви рамки, откъдето можете да изрежете само три секунди на интро за канала Youtube. Как да направите и поставите необходимия надпис върху видеото (името на канала, номера и името на поредицата) - зависи от конкретния видеоредактор.

Изтеглете предварителната настройка за интрото

Този метод е подходящ, ако не ви е грижа каква картина ще имате като интро за канала Youtube. Как да направим процеса на скрийнсейвър малко по-лесен? Много просто. Трябва да потърсите интрото в празните места в интернет. Потърсете празно място в същия видеоредактор, което имате, след което можете лесно да го модифицирате. Също така имайте предвид, че не всички бланки, които се срещат в мрежите, са безплатни, така че гледайте веднага със спецификацията безплатно.
Повечето от вашите находки ще изглеждат като ефектен скрийнсейвър с думите "текст" или "вашето име", вместо които трябва да вмъкнете желаната фраза в редактора.