Какво е табулирането в Word? Настройка и премахване на раздели

Anonim

Tab в "Word" е разстоянието от началото на реда до първия знак. Този инструмент в програмата помага да се идентифицира параграф или нов ред. Също така е включен в стандартните предварителни настройки. Това означава, че няма нужда да го изтегляте и инсталирате. Освен това тя винаги е активирана по подразбиране.

В статията ще обсъдим как да направим табулиране в "Word", използвайки неговите стандартни настройки и как да зададем необходимите параметри.

Как да зададете раздели

Първо, нека да поговорим за това как се установява табулиране в Word 2007. Има два начина да го използвате: използване на линейка или инструмента със същото име в програмата. Първият вариант е по-прост, а вторият дава възможност да се установи точната позиция. Нека разгледаме по-подробно всеки един от тях.

Направете раздели с помощта на линийката

Владетелят в Словото е многофункционален инструмент. Списъкът с възможностите му е доста голям, но в тази статия ще говорим само за това как да го използваме за задаване на раздели.

Така че, както вече разбрахме, табулирането в "Словото" може да бъде зададено с помощта на владетел. За да го сложите, трябва само да кликнете с левия бутон на мишката (LMB) върху хоризонталната линейка на мястото, където искате да го инсталирате. Но това не е всичко. Факт е, че има няколко вида табулиране. Можете да изберете неговата опция на кръстовището на две линейки (хоризонтална и вертикална), т.е. в горния ляв ъгъл на работното пространство. Точното местоположение може да се види на изображението.

Общо има четири вида. Трябва да решите отдясно - и тогава можете да започнете да ги подреждате на самолет.

Типове раздели

Както вече споменахме, изброяването в "Словото" е представено в четири варианта. Сега накратко говорете за всяка от тях.

Забележка: избраният тип може да бъде намерен чрез задържане на мишката върху индикатора - след няколко секунди името ще се появи.

  1. Вляво. Този тип табулиране предполага, че текстът ще се побере от началото на установената нотация и ще се премести надясно, докато пишете.
  2. В центъра. Когато въвеждате текст, той ще бъде центриран спрямо зададеното.
  3. Вдясно. Въведеният от вас текст ще се придвижва наляво спрямо инсталацията. Това ще продължи, докато текстът не запълни пространството преди индикатора, след което входът ще продължи както обикновено.
  4. С тире. Този изглед не влияе на подравняването на текста. Когато се използва, той поставя вертикална линия върху листа.

Тъй като сме се справили с табулирането в "Word", или по-скоро с неговото обозначение и видове, можем спокойно да преминем към втория метод на използване на този инструмент.

Ние правим таблици, използвайки инструмента със същото име.

С помощта на линийката можете бързо да зададете желания тип отстъп в целия документ. Въпреки това, що се отнася до точността, тя губи малко от инструмента Tab. Потребителите често се чудят къде в текстовата таблица. Можете да го достигнете по два начина.

Първият метод включва използването на владетел. Трябва само да зададете един от видовете раздели и да кликнете два пъти върху него.

Вторият метод отнема повече време. Първо трябва да въведете настройките "Абзац". За да направите това, щракнете върху иконата в долния десен ъгъл на лентата с инструменти на главната страница на програмата и в появилия се прозорец щракнете върху бутона Tab.

Така че, преди да отворите желания прозорец. Както можете да видите, той има четири раздела. Сега ще преминем през всеки от тях.

  1. В раздела "Позиция на табулатора" можете самостоятелно да посочите точната позиция на инсталацията на индикатора, което би било изключително трудно за линейката.
  2. В секцията "По подразбиране" можете да зададете стандартния отстъп, който ще бъде зададен по подразбиране.
  3. В секцията Подравняване избирате един от горните типове раздели.
  4. В раздела "Placeholder" можете съответно да изберете контейнер, който ще изчезне, докато пишете.

След като зададете всички параметри, трябва да кликнете върху бутона "Инсталиране". Между другото, след това можете да продължите да задавате други параметри, като ги зададете. След това ще трябва да кликнете върху бутона "OK", за да влязат в сила промените.

Премахване на разделите

Често се случва, че с времето табулирането в "Word" заема почти цялата линия, което, разбира се, е изключително неудобно. Затова накрая си струва да се каже как да се премахнат всички инсталирани знаци. Веднага трябва да се отбележи, че ще бъдат изтрити само знаците, вече направените раздели в текста няма да бъдат изтрити - ще трябва да бъдат изтрити ръчно.

Така че, за да изтриете, ще трябва да въведете инструмента Tab. Това може да стане чрез един от горните методи.

В прозореца, който се появява, трябва да изберете ненужна стойност в прозореца и да натиснете бутона "Изтрий". Или кликнете върху „Изтриване на всички“, ако искате да се отървете от всички въведени преди това стойности. Накрая кликнете върху „OK“, за да приложите промените.

Сега знаете какво е раздел и как да зададете желаната позиция за него. Умелото използване на този инструмент ще улесни работата ви в "Word".