Как да направим "Бумеранг" в "Instagram": в приложението и в историята

Anonim

Неотдавна в Instagram се появи интересна функция: сега можете да запълвате историите си с интересни GIF и живи снимки. Тази функция се нарича Бумеранг. Нека погледнем отблизо това интересно допълнение към любимата ви социална мрежа.

Какво е "бумеранг"?

Предлагаме да започнем да разбираме какво е "Бумеранг" в Instagram и как работи тази добавка.

"Бумеранг" е нова функция за създаване на живи снимки. С тази добавка потребителите на социалните мрежи могат да създават живи движещи се картинки, Gif-файлове. Резултатът е кратко видео, създадено от няколко бързи снимки, направени в един ред. Получените снимки се събират в малко видео по реда на заснемане и след това се възпроизвеждат от началото до края и обратно.

Така "Бумеранг" създава интересно видео за секунди.

Разработчиците на приложения съветват потребителите си да снимат различни движещи се обекти - намерете нещо, което се движи, например коли или приятел, който се гмурва в басейна, правите селфи на видео. Благодарение на това допълнение, колите ще се движат напред и назад, а приятелят ви ще излезе от басейна! Това са наистина страхотни снимки!

Всички снимки са направени без музика, по един принцип и пет пъти.

И така, след като разбрахме какво е това допълнение, нека да разберем как да направим "Бумеранг" в Instagram. В крайна сметка, има няколко начина да направите това.

Как да направим "Бумеранг" в "Instagram" в историята

Ако искате да създадете "Бумеранг" и да го публикувате в историята си, можете да използвате този метод. Отворете приложението и влезте в Instagram. Отворете новинарския канал, като щракнете върху първия бутон в контролния панел. В своята форма тя прилича на къща. Най-отгоре в левия ъгъл можете да видите изображението на малка камера близо до името на приложението. Кликването върху него ще ви отведе до онлайн камерата.

Насочете камерата на телефона към обекта, който искате да снимате. Моля, обърнете внимание, че в долната част има панел, който ви позволява да избирате опции за снимане. Трябва да отидете в раздела Бумеранг, за да направите това, можете да превъртите страницата вляво или просто да кликнете върху надписа.

Дайте начален сигнал на обекта и задръжте бутона за снимане. Мигащ екран означава, че Instagram отнема няколко снимки, които по-късно ги сливат в страхотен видеоклип. Когато обектът ви приключи, отпуснете бутона. След няколко секунди на екрана - готова страхотна история, за която можете да изберете различни филтри, да добавите надпис, емотикони и стикери.

Можете да го запазите в телефона си или веднага да го публикувате в историята. И ако “Бумеранг” в “Instagram” не работи или не успеете да направите остър изстрел за първи път, използвайте приложението “Бумеранг”, което ще бъде обсъдено по-долу.

"Бумеранг" в лента

За съжаление можете да премахнете онлайн „Бумеранг“ в историята, не можете да създадете онлайн снимка с този интересен ефект в лентата. Но има специално приложение за това, разработено от създателите на социалната мрежа. Така че, това е друг начин да направите "Бумеранг" в Instagram:

  1. От AppStore или PlayMarket, инсталирайте приложението Boomerang на телефона си. Стартирайте приложението. От него можете да създавате страхотни снимки на живо по същия принцип.
  2. Запазете готовото изображение в галерията. Можете също да я публикувате директно в емисията, ако влезете в акаунта си в Instagram.
  3. Запазете изображението, стартирайте приложението. Като кликнете върху публикуването на нова снимка, изберете желаното видео от галерията и качете. В касетата си "Бумерангът" ще бъде маркиран като обикновен видеоклип, но изглежда много готин.

Също така можете да изтеглите "Бумеранг" в историята, като отворите панела от публикации в историята. Превъртете нагоре страницата и изберете желаното изображение. Ето как да направите бумеранг в Instagram и да го качите в емисията си.

Съвети за създаване

Благодарение на функцията Boomerang можете да създавате невероятно красиви снимки. Ето някои съвети за създаване на страхотни изображения.

Движението е главната тайна на успешната снимка на бумеранга. Снимайте движещи се обекти. И ако не се движат? Съвет! Преместете камерата. Получават се много интересни снимки.

Не забравяйте за обработка на видео, добавете различни ефекти и филтри, за да направите изображението да се възпроизвежда с ярки, наситени цветове или да съвпада с избраната цветова схема във вашия профил в Instagram.

Ако използвате видео, за да създадете "Бумеранг", докоснете екрана с четири пръста, преди да започнете да снимате. Ще видите меню, където можете да изберете разширение на бъдещия GIF. Или броя на повторенията.

Експериментирайте, създавайки нови интересни изображения!