Проверете какво ядат и какво?

Anonim

Проверката е дума, която ни идва от английски. Използва се главно от тийнейджъри. Ако не знаете колко е важно на руски и искате да научите как да го използвате по подходящ начин, тази статия ще отговори на всички въпроси. Той обяснява не само основния смисъл на думата, но и възможностите за използването му в различни кръгове на комуникация.

Проверка: Как се превежда тази дума?

Първо, чекът е дума, която е русифицирана версия на английски чек. Превежда се като "проверка". Съответно, буквалното обозначение на думата "чек" - "виж, провери".

В словесната реч тя рядко се използва дори от тийнейджъри. Но във виртуалния свят се появява не само в социалните мрежи и игрални диалози, но дори и при нормална комуникация.

Пример за използване на думата чек:

  • Проверете, pliz, имам ли все още светене онлайн във VKashka?
  • Първо проверете превода на думата "nihilist" и след това го маркирайте в коментарите, nerd.

Какво е "чек"? Игрален жаргон

Проверката е и дума от игралния жаргон. Това е един от термините, които се използват от играчите в компютърните игри (най-вече онлайн).

В света на играта думата "чек" може да означава:

  • маркирайте мястото (вашите собствени, на някакъв предмет, врагове) върху картите за игра или радарите;
  • проверете терена, информацията за позицията.

Думата се използва както за обозначаване на действие, така и за даване на команда на партньорите си в играта.

Пример за използване на дума в диалозите на играта:

  • Настаняване в Ogri. Те казват, че има тълпа от нашите парченца аликов.

Как мога да проверя чрез приложението?

Проверката също е обозначение за действие, което потребителят може да изпълнява чрез някои популярни приложения. В този случай той може да бъде дешифриран като „поставяне на регистрация“ на мястото, където се намирате. Наистина, в съвременния език думата "chekin" означава само знак за геолокация на човек или обект.

Марката на географска позиция се използва в социалните мрежи и приложения. Например, в Instagram, потребителите маркират къде е направена снимката. Между другото, според неизказаните правила на съвременния етикет, желателно е тези знаци да се използват в дози. Има две причини за това:

  • Някои потребители прекаляват с етикети и маркират почти всяка стъпка, която предприемат. Това не само може да дразни други хора, но и противоречи на правилата на интернет сигурността.
  • Сред най-досадните постове в Instagram, сред потребителите се нареждат тези, в които има гео-етикет на летище или курорт. Не е добре да се хвалим - всички знаем това от детството. Така че радостта и необходимостта от споделяне.

Но в социалната мрежа Foursquare проверете повече от подходящо. В крайна сметка тази услуга (предоставена от мобилното приложение) се използва, за да се гарантира, че хората ще оставят отзиви за местата, в които са посетили. Логично е знакът за местоположение да играе ключова роля.

Пример за използване на дума в този контекст:

  • Вече съм с теб. Сега проверя на картата, ще ти изпратя екран.
  • В нашето кафене се провежда действие: всеки, който проверява, е кафе-сладкиш безплатно.

Проверките (което означава "чек" от английски) все още се използва по-често в света на онлайн игрите. Където по-рядко е посочването на един човек на друг поставя белег върху мястото. В редки случаи, тази дума може да се използва в ежедневието, но най-вече тийнейджъри. За да го използвате или не, зависи от вас. Но фактът, че броят на чуждестранните думи на руски език не се увеличава, не може да бъде отказан.