Как да се отървете от изскачащите реклами, използващи програмата?

Anonim

Много често, когато използваме интернет, ние сме принудени да гледаме куп ненужни реклами на всеки отворен сайт. Понякога тази реклама може дори да е глупава или вулгарна. Но как да се справим с това, ако децата ви виждат такава реклама, а вие самият не искате да го видите? Хората постоянно задават въпроса: "Как да се отървем от изскачащите реклами?" Можете да направите това просто, ако знаете как.

Как да се отървем от досадни реклами?

За да знаете как да се отървете от изскачащите реклами, трябва да разберете откъде идват. Много често тя присъства на самия сайт, безвредна реклама на всеки продукт или услуга. Тя притеснява много малко хора и е почти невидима. Но какво да правя, ако рекламата е повече, и поради това, браузърът буквално спира да работи? Струва си да се знае, че рекламата в браузъра често може да се появи от вируси. Може да сте изтеглили някакъв файл от интернет, който зарази компютъра ви с злонамерен софтуер. И тя е тази, която разпространява тези изскачащи банери и реклами. Как да се отървем от изскачащите реклами, не всеки знае, но всеки, който разбира как да го направи, отдавна е забравил за него. Първо, трябва да сканирате компютъра си за вируси. Не забравяйте да инсталирате качествен антивирус на компютъра си и да сканирате цялата система. Не само ще премахне всички злонамерени програми на вашия компютър, но и ще ви предпази за в бъдеще. След като сте сканирали цялата система и отстранили вирусите, трябва да почистите системата. За тази перфектна програма CCleaner. Сканирайте цялата система за грешки и ги коригирайте, както и изчистете системата от ненужна информация. Между другото, тази програма може да увеличи производителността на вашия компютър. След като системата ви е напълно чиста, трябва да инсталирате програма, която да блокира всички ненужни и злонамерени в браузъра, и много скоро ще забравите изскачащите реклами в Google Chrome или друг браузър. Има няколко програми, които се занимават с блокиране на рекламата, но в тази статия ще се обсъжда само една от тях.

Има ли програма за блокиране на изскачащи реклами?

Един от най-известните рекламни блокери е Adblock Plus. Тя отдавна е позната на хората и качествено изпълнява работата си дълго време. Намирането на тази програма и инсталирането няма да отнеме много време. Трябва само да въведете името на програмата в търсачката и да отидете на уеб сайта на програмата. Преди да бъде сайт, където можете да прочетете информация за него с голям бутон "Инсталиране". Като кликнете върху него, вие се съгласявате с правилата на програмата и автоматично се инсталира във вашия браузър за няколко секунди. След инсталацията в браузъра ви трябва да се появи преки пътища за програмата. Икона с червена буква APB. В браузъра Google Chrome той се намира в горния десен ъгъл.

Adblock и неговите функции

След като сме инсталирали програма, която ще помогне с въпроса “как да се отървем от изскачащите реклами”, трябва да разберем какво е то и какви са възможностите му. Като кликнете върху иконата на самата програма, ще видите менюто, което се отваря. Там можете да видите дали програмата е активна на този сайт и колко изскачащи реклами вече са блокирани. Ако трябва да деактивирате програмата, можете просто да премахнете активността й на сайта. Можете да видите колко реклама е блокирала програмата по време на цялата му работа, както и на един сайт. Тези номера могат да се похвалят в социалните мрежи.

Настройки на Adblock Plus

Влизайки в настройките, можете да видите текущите филтри и да конфигурирате настройките за блокиране. Можете да поставите отметка върху блокирането на ненатрапчивата реклама. Тогава програмата напълно ще забрани достъпа до компютъра на цялата ненужна информация. Не се препоръчва да добавяте много филтри, тъй като това може да забави браузъра. Ако не харесвате работата на Adblock Plus, можете лесно да премахнете програмата, като кликнете върху иконата с десния бутон на мишката и изберете "delete". След това програмата ще бъде напълно премахната от компютъра ви и отново ще видите досадни реклами. Когато знаете всичко за това как да се отървете от изскачащите реклами, трябва да знаете недостатъците на програмата, за да ги блокирате.

Против Adblock Plus

Програмата, както и всичко останало, има своите недостатъци. Можете да кажете, че това са малки неща. Понякога програмата забранява достъпа до сайтове. Този сайт може да е пълен с реклами или злонамерени вируси.

Това увеличава сигурността ви, но понякога трябва да посетите такива сайтове. В тази ситуация можете да деактивирате Adblock Plus и, презареждайки страницата, да използвате сайта. Също така, проблемът на тази програма е, че той може леко да забави браузъра. В крайна сметка, преди да отворите сайта, той трябва да блокира цялата ненужна информация. Това може да се види на по-стари компютри. Ако имате мощен компютър, този проблем не се отнася за вас. Надяваме се, че статията ни дава яснота как да се отървем от изскачащите реклами в браузъра и да помогнем да се реши този проблем веднъж завинаги.