Как да направите браузъра "Internet Explorer" по подразбиране: практически съвети

Anonim

Фактът, че днес има огромен брой програми за сърфиране в интернет, вероятно никой не трябва да обяснява. Но има един улов. Ако системата има инсталирана програма, вие работите в нея. И ако няколко? Е, вие няма да се обаждате всеки път, когато някое приложение е достъпно до World Wide Web. За да направите това, трябва да зададете браузър като средство за достъп до мрежата по подразбиране. Например, помислете за „родното“ Windows приложение - Internet Explorer.

Какво означава да направите Internet Explorer браузъра по подразбиране?

Да започнем с основните неща. Самата концепция „Internet Explorer да бъде браузър по подразбиране“ означава, че не само за достъп до интернет, но и за отваряне, например, хипервръзки или документи, свързани с достъпа до интернет (или просто HTML, изображения, аудио и други формати). .e.), ще се използва само родното приложение, а именно Internet Explorer.

С други думи, когато кликнете върху хипервръзка или щракнете два пъти върху документ, тя ще се отвори автоматично в Internet Explorer.

Лесен за употреба

Преди да говорим за това как може да се направи IE браузъра по подразбиране, си струва да се отбележи простотата на действията, свързани с програмата след това.

Най-често това се проявява не толкова в посещаването на сайтове, колкото при използването на хипервръзки. Така например, ако има текстов документ HTML, Word (или всяка друга програма), в който има такава хипервръзка, трябва да кликнете върху него, преди да задържите клавиша Ctrl. Резултатът не е да се налага да чакате. След като Internet Explorer е зададен като браузър по подразбиране, връзката ще се отвори и ще отиде в съответния ресурс в World Wide Web автоматично. Това означава, че системата дори няма да предложи избор на програмата, с която да извърши това действие.

Същото важи и за HTML документи. С едно и също двойно кликване в "Explorer" те ще се отворят в Internet Explorer. Същото важи и за аудио, видео или графики, но в този случай браузърът по подразбиране „Internet Explorer“ ще трябва да бъде по малко по-различен начин от стандартната настройка. Но първо първо.

Най-простите методи за това как да направите браузъра "Internet Explorer" по подразбиране

Най-лесният начин за конфигуриране на такива параметри е използването на сервизното меню на самия браузър. Как да направим браузъра "Internet Explorer" по подразбиране със собствени средства в този случай? Просто просто.

В самото меню отидете в лентата със свойства на браузъра и след това използвайте раздела "Програми". В първия абзац в дясно има бутон, който натиска, който активира използването на IE като програма по подразбиране. Освен това можете да използвате параметъра за издаване на съобщение, когато програмата не се използва като основна програма. Най-често това се отнася до някои специфични документи.

Между другото, можете да получите достъп до тези настройки и от стандартния "Контролен панел". Действията остават същите. След това и двете сайтове и уеб документи автоматично ще се отварят в Internet Explorer.

Друг начин е да инсталирате програми по подразбиране. В този случай, въпросът как да се направи браузърът „Internet Explorer“ по подразбиране се решава изключително с помощта на „Контролен панел“, където е избрано програмното меню, а след това секцията за инсталиране на програмата е избрана по подразбиране. Тук всичко е просто. Изберете Internet Explorer от списъка с приложения и приложите към него параметъра за използване по подразбиране. Това е всичко.

По пътя можете да зададете файловата асоциация (тип картографиране към определеното приложение) и да изберете необходимите формати. Това е само въпросът дали задачата за асоцииране на музикални, видео или графични файлове ще бъде целесъобразна.

Естествено, можете да възпроизвеждате музика, видео и графики в Internet Explorer. В допълнение към задаването на асоциации за типа на файла, можете да направите още по-лесно. Например, когато отворите менюто, като щракнете с десния бутон на мишката върху файл в същия "Explorer" или във всеки друг файлов мениджър, е избрана командата "Отваряне с ...", след което от списъка с приложения е избрана Internet Explorer, а отдолу срещу бутона Употреба за всички е избрана отметка. файлове от този тип ". Отново, ако в системата са инсталирани медийни плейъри или графични зрители, този процес изглежда напълно нерационален.

заключение

Тук всъщност разгледахме накратко въпроса как да направим браузъра „Internet Explorer“ по подразбиране. Дали потребителят ще го използва като основна програма или не е неговият бизнес. Въпреки че мнозина се оплакват от това, все пак си струва да се каже, че най-новите версии (и особено неговият наследник Edge в Windows 10) показват доста висока производителност.