Настройка "Bandikama": подробни инструкции

Anonim

В днешно време компютърните игри са повече от забавление, много хора започват да печелят пари, като заснемат видеоклипове и ги публикуват в интернет. За да се улесни стрелбата, беше създадена програмата Bandicam. Основната му цел е да записва видео от компютърен монитор. Въпреки това, неопитни потребители имат проблеми с правилната настройка на програмата, което намалява качеството на техните творения.

Тази статия ще представи оптималната настройка на “Бандикама”, така че дори новак в областта на видеозаснемането да се покаже по най-добрия възможен начин. Всички аспекти на гъвкавите настройки на програмата ще бъдат разгледани подробно и ще бъдат дадени съвети за правилното записване на видео потока.

Игри със стрелба

Преди историята за това как да конфигурирате "Бандикама", е необходимо да се докоснете до въпроса как процесът на запис се извършва от взаимодействието на софтуера и операционната система.

Долната линия е, че веднага след като инсталирате програмата, тя е вградена в регистъра на самата операционна система. Там тя се интересува само от видео потока, който се предава от видеокартата на монитора. Освен това програмата може едновременно да записва звука както на системите, така и на външните устройства: микрофон, слушалки или уеб камера.

За съжаление, поради факта, че софтуерът пряко взаимодейства с регистъра на компютъра, понякога той се разпознава от антивирусния софтуер като злонамерен софтуер, който, разбира се, радикално усложнява видеозаписа.

Ето защо е препоръчително само едно нещо - да забраните антивирусните програми, докато записвате видео сигнал, обаче това може да предизвика недоволство за някои потребители. Проверете дали видеозаписът е нормален, след което можем да се въздържим от тази препоръка.

Как да настроите Bandicam

Сега можете директно да говорите за това как настройката "Бандикама". Като цяло, нищо сложно в това, като се използват нашите инструкции, можете да регулирате звука и видеото.

Заснемане на обекти в рамката

Преди да снимате игри, въведете настройките на програмата и променете всички параметри, за да отговарят на вашите изисквания. Сега ще говорим за настройка за тези случаи, когато решите да снимате обекти, маркирани с рамка.

Така че:

  1. Влезте в програмата и в горния ляв ъгъл намерете бутона "Target".
  2. Като щракнете върху него, изберете "Област на екрана" в списъка, който се появява.
  3. Ще се появи прозорец за заснемане. Сега можете да промените неговата височина и ширина.
  4. Позиционирайте прозореца за заснемане, така че да отговаря на вашите нужди.

Сега остава само да кликнете върху иконата "Снимка" или "Запис" Това означава, че ако искате да направите моментна снимка на избраната област, тогава съответно кликнете върху „Снимка“, в противен случай започнете да записвате.

След като решите да спрете да снимате, кликнете върху черния квадрат. След това видеото ще бъде записано на твърдия ви диск. За да не го търсите дълго време, можете директно в програмата да натиснете бутона "Отвори" срещу опцията "Изходна папка".

Така че, това е въведена настройка "Bandikama" за запис на видео с помощта на рамката, но сега нека да поговорим за прозоречен режим.

Снимане в режим прозорец

За да направите снимка в прозореца, първо трябва да я заснемете. За това:

  1. Отвори бандика.
  2. Кликнете върху бутона "Цел".
  3. Изберете "Direct / OpenGL Window".
  4. Насочете курсора към прозореца, който искате да заснемете.
  5. Кликнете с левия бутон на мишката.

След като направите това, името на заловен прозорец ще се появи в прозореца "Bandikami", ако отговаря на вашия избор, това означава, че сте направили всичко както трябва. Сега остава само да натиснете бутона "Запис" и да започнете да снимате.

Снимане на видео игри

Що се отнася до снимането на видео игри, тогава всичко е същото като при снимането на избрания прозорец. Единствената разлика е в едно: след като изберете режима на снимане, отворете играта и вместо да укажете обекта на снимане, натиснете клавиша F12. Можете да спрете записа чрез натискане на същия клавиш.

Между другото, ако видеоклипът е поставен или няма звук в “Bandikami” при възпроизвеждане, кликнете върху бутона “Настройки” и в полето “Режим на снимане” изберете MPEG-1, поставете и отметка до “Звукозапис”. След това всичко ще стане по-добро.