SteelSeries Сибир V2 Frost Blue: преглед на слушалките, ревюта

Anonim

Производителят SteelSeries отдавна е твърдо държан на световния пазар. Той произвежда клавиатури, мишки, изтривалки, контролери и слушалки.

Преди много време гамата беше допълнена с модели от серията Сибир. Те са най-добрите слушалки с отлично съотношение качество и цена. Устройството Steelseries Siberia V2 Frost Blue, прегледите на които са просто прекрасни, получиха подобрена производителност и дизайн. Този модел е преиздаден многократно, така че има много фенове. Статията описва външния му вид, оборудването и, разбира се, характеристиките.

Index Frost Blue казва, че това копие има специален акцент на мразовито синьо. Самите слушалки са бели, чашките са оцветени в синьо. Благодарение на това дизайнът има уникални характеристики и привлича всеки ценител на музиката. Моделът получи максимално ниво на комфорт. Освен това, монтаж и качествени материали. 3.5-милиметровият жак беше заменен с USB конектор, което отличава този модел от предшествениците му.

Кратко описание

Слушалки Steelseries Siberia V2 Frost Blue са затворени устройства. Мембрани за 5 сантиметра. Честотният диапазон е от 18 Hz до 28 000 Hz. Съпротивлението е 40 ома. Поради наличието на 16 светодиода, слушалките винаги ще изглеждат извън кутията. Те непрекъснато работят, тъй като са светлина за чаши. Оттенъкът се променя в зависимост от избрания режим (общо шест).

Микрофонът има прибиращ се дизайн, така че при сгъване той изобщо не пречи.

Ако искате да настроите нещо в настройките, можете да го направите в специален софтуер. Лесно се инсталира на обикновен компютър и MAC. Той има еквалайзер, настройва фоновото осветление.

Ползи за слушалки

Плюсовете за слушалки включват елементите, изброени по-долу.

  • Подсветка синя.
  • Леко тегло
  • Слушалки със затворен тип.
  • Вграден USB контролер.
  • Възможност за свързване чрез USB кабел.
  • Мембрани 5 cm.
  • Прибиращ се микрофон, който е оборудван с функция за намаляване на шума.
  • Дистанционно управление, което ви позволява да регулирате силата на звука при възпроизвеждане.
  • Подкрепа за програмата SteelSeries Engin.

Пълен комплект

Слушалки Steelseries Siberia V2 Frost Blue, преглед на които ще отговори на всички ваши въпроси, се продават в тясна черна кутия. В една от стените е монтиран прозрачен пластмасов лист. Благодарение на него потребителят ще може да оцени външния вид преди да закупят. На гърба на кутията е описание на характеристиките на слушалките на различни езици.

Какво е включено в комплекта? Кутията съдържа самите слушалки, допълнителен USB кабел, в случай че родните почиват, стикер SteelSeries, ръководство за потребителя и малък каталог на всички продукти на производителя.

Външният вид на слушалките и тяхното устройство

Слушалки Steelseries Siberia V2 Frost Blue, цената на които е посочено по-долу, имат много интересен и привлекателен външен вид. Доминиращият цвят е бял. Благодарение на удобния дизайн и размера на чашата плътно покрива ушите, така че устройството да не се изплъзне. Екологичните звуци изобщо не проникват в слуховия апарат. Не и последната роля в удобството и теглото на устройството.

Всяка възглавница в центъра има специална бяла мрежа. Под него са сини светодиоди, които мигат в ритъма на включената композиция. Ако желаете, можете да регулирате техния ритъм в специален софтуер. Мембраните са тапицирани в тъкани от светъл цвят.

Подложките за уши са оборудвани със специални накладки, които са направени от кожен заместител. Последният има свойства за намаляване на шума. На пръв поглед изглежда, че материалът принадлежи на естествения, но всъщност той се основава на тъкани или пластмаса, производителят не дава точни данни. Той е мек и удобен, дискомфорт по време на продължително износване не настъпва.

Лентата за слушалки на Steelseries Siberia V2 Frost Blue е оцветена в сиво. Отвън има лого на фирмата. Горната част на джантата е направена така, че да не докосва главата на потребителя. Предназначен е за монтаж. Дъното е свързано с чашките благодарение на специалните "косми", което позволява по-плътно прикрепена към главата.

Микрофонът се намира отляво. Той имаше прибиращ се дизайн. Благодарение на това микрофонът лесно „излита“, когато е в първоначалната си позиция, той е невидим, което е доста удобно. Понякога изглежда, че тя не е много гъвкава, но след първата употреба може да бъде разбрана: такова мнение е погрешно.

Свързващият проводник има бял контролер. Той има два бутона, които отговарят за работата с микрофона и силата на звука.

Кабел за слушалки Steelseries Siberia V2 Frost Blue има дължина от метър. Тя започва от лявата чаша, завършва с USB конектор. В края има покритие със златно покритие. Ако желаете, този кабел може лесно да бъде удължен с допълнителен двуметров проводник.

Програма SteelSeries Engin

Слушалки Steelseries Siberia V2 Frost Blue работят непосредствено след свързването. Въпреки това, ако има някакви проблеми или те трябва да бъдат конфигурирани, можете да използвате помощната програма SteelSeries Engin. Работи с всички продукти на производителя.

След като програмата бъде инсталирана, ще се отвори прозорец за избор на модел за конфигуриране.

В настройките можете да намерите специални функции за осветление и еквалайзер за пет групи. Последният има няколко вградени режима, но можете да създавате свои собствени. Настройките на осветлението са необходими за промяна на трептенето, добавяне на ефекти, по-специално пулсации. За да влязат в сила промените, трябва да кликнете върху бутона „Запазване“, които не се прилагат веднага.

звучащ

Headset Steelseries Siberia V2 Frost Blue е оборудван със собствена звукова карта, която ви позволява да променяте настройките за възпроизвеждане. Устройството не може да работи с 3D, но ако потребителят не се притеснява много за това, този недостатък не е критичен.

Звукът е наистина добър. Всички ефекти и бас заслужават похвала. Възпроизвеждането е чисто, без шум. Устройството улавя добре високите звуци, което ви позволява да слушате музика и да гледате филми. Вокалните части се предават перфектно, басът е достатъчно дълбок - какво може да е по-добре?

Микрофонът има честотен диапазон от 50 Hz до 16 000 Hz. Това ви позволява да говорите по Skype, да играете с някого. Отзивите на клиентите потвърждават това на 100%.

Средната цена за такова "злато" е 8 хиляди рубли.

удобство

Слушалки Steelseries Siberia V2 Frost Blue се считат за най-удобните в серията от този производител. На пръв поглед те изглеждат масивни, но това чувство е погрешно и се разсейва след първата операция. Възглавниците от заместващата кожа не оказват натиск върху ушите, което им позволява да се използват дълго време. Дори и след 10 часа непрекъсната игра, няма дискомфорт. Единственият недостатък може да се нарече фактът, че те затоплят ушите си, но този факт не разстройва собствениците.

Звуковата карта е в конектора, така че изглежда малко подут. Този проблем ще стане критичен, ако потребителят иска да ги използва в комплект с лаптоп. Това обаче се решава лесно с допълнителен кабел.