Скайрим: ниво на трудност, тайни на преминаване, съвети

Anonim

Играта "Skyrim" излиза през 2011 г. и оттогава придобива голям брой добавки и модове. В последната версия на играта беше добавена сложността на "легендарното" ниво и за някои играчи тя стана истинско предизвикателство. Но какво отличава новата сложност от останалите и как се играе Скайрим на легендарното ниво на трудност?

Нива на трудност

Като цяло играта има 6 нива на трудност. Нивото по подразбиране е "Adept". Ако някой етап от играта изглежда твърде труден, сложността може да се премине към по-лесна и да продължи с преминаването. Можете да направите обратното: усложнете играта, ако изглежда твърде проста.

Каква е разликата в нивата на трудност в Skyrim? При всяко следващо ниво, щетите на играча се увеличават и размерът на щетите се намалява. С други думи, колкото по-високо е нивото на трудност, толкова по-трудно е противниците да се бият и колкото повече героят се нуждае от време, за да ги убие.

новодошъл

Най-ниското ниво на трудност в Скайрим. Той не е популярен сред играчите, защото играта просто става безинтересна. Можете да превключите на "новодошлия" в случай, че битката при по-голяма трудност не може да бъде спечелена и не искате да се върнете към нея по-късно с по-силен характер. Също така, ниската сложност е подходяща за тези, които не обичат битките и просто искат да изследват света.

учащ се

На това ниво на трудност в Скайрим нещата стават малко по-трудни, но все още не са достатъчно интересни. Прекалено лесно е да убиваш враговете на „чирака“, а от своя страна героят отнема твърде малко щети от тях. При това затруднение можете бързо да изпълнявате задачите и просто да се запознаете със сюжета и вселената на играта.

привърженик

Средното ниво на трудност в "Skyrim", което е в играта по подразбиране. С него най-добре е да започнете да се запознаете с играта. Въпреки това, за опитни играчи, "адепт" ще изглежда твърде прост. Това е доста удобно да се играе на това ниво на трудност, и той не изисква играчът да мисли чрез тактика за всяка битка. Характерът обаче може вече да умре и затова понякога трябва да използвате лечебни отвари.

експерт

Ако играта на "адепт" изглежда твърде лесно, можете да опитате ръката си в "експерт". Това ниво на сложност "Skyrim" не е най-трудното, но няма да ви позволи да се отпуснете напълно. Някои опоненти ще започнат да причиняват все повече и повече щети в сравнение с предишните нива на трудност, здравето им ще се увеличи, а характерът ще се нуждае от повече лечебни отвари, за да се справи с тях.

Капитанът

Първоначално "майсторът" беше най-трудното ниво в Скайрим. На това ниво враговете стават доста силни, защитата им се увеличава още повече, а щетите, които характерът причинява, става значително по-малко. Сега играчът трябва да мисли чрез действията си, преди да влезе в битката и да натрупа отвари.

легендарен

Максималното ниво на трудност в играта. Особеността на легендарното ниво на трудност в Skyrim е, че сега опонентите могат да убият играч с почти един удар. Без правилния подход към развитието на характера, справедливо количество отвари и търпение, „легендарната“ трудност е почти невъзможна.

Сравнение на сложността в "Skyrim": разликите между нивата на сложност "Adept" и "Legendary"

Както вече споменахме, изборът на трудност се отразява на това колко ще бъдат нанесени щетите на противника на героя и колко ще бие героят. С нарастващата сложност могат да се появят по-мощни видове чудовища, но те нямат никакви допълнителни умения. И разбира се, преминаването на "Skyrim" на "легендарното" ниво на сложност отнема много повече време, отколкото на "адепт".

Как е борбата на максимална и средна трудност? Например, атакувайки вълк със сложността на "адепт", играчът лесно ще се справи с него, като удари няколко удара и ще продължи по пътя си. В "легендарната" трудност на първата среща с вълка в мелето ще трябва да се опита да го убие. Можете дори да успеете да подобрите няколко умения.

Ако “adept” срещне леден трол в началото на играта, тогава лесно можете да се справите с него. На "легендарното" ниво, когато се среща с такова чудовище, по-добре е веднага да избяга и да се върне, само когато героят подобрява способностите си.

Като цяло, играта на "адепт" на първо изглежда доста лесно, и само с растежа на нивото на характера, всичко започва да стане малко по-сложно. С "легендарната" сложност е обратното. Първите нива се дават трудно, но с развитието на характера враговете вече не изглеждат непобедими.

Друга разлика между максималното ниво на трудност и средната е, че за успешното прилагане на уменията те трябва да бъдат добре изпомпвани. Например, способността за "стелт" на "адепт" работи добре след получаване на първите шест нива, докато на "легендарната" трудност, това умение трябва да бъде подобрено до най-малко 45-то ниво.

"Адепт" е по-подходящ за тези, които не искат да се занимават с преминаване игра. "Легендарните" същите любители на сложността обичат постоянно да тестват вашия характер за сила.

Изпомпване на някои умения

Тъй като нивото на характера в Скайрим се увеличава с нивото на уменията, ще бъде полезно да научите как да ги изпомпвате по-бързо:

 • Финес. Най-лесният начин да увеличите това умение е да натиснете героя на стената, да натиснете клавиша Ctrl, за да притисне, Capslock да изключи работата и "C" автоматично да се движи напред. След този герой може да бъде оставен за известно време, докато умението се изпомпва. Друг начин е постоянно да се движите по света в стелт режим, без да използвате бързо движение.
 • Красноречието. Умението лесно се подобрява чрез разговор с бармана в механата на град Рифтен. Човек трябва само да го помоли да разкаже за семейството на Черния Хедър и да избира през цялото време „Убеждаване“. Можете също така да дадете на всеки беден монети или да отидете в храма на Дибела за благословия.
 • Джебчийство. Най-лесният начин да се подобри това умение е постоянно да се поддържа преди кражбата и зареждането в случай на неуспех (hotkeys F5-F9). Количеството натрупан опит зависи от стойността на нещата, които решавате да открадне.
 • Ковачество. За да извлечете максимална полза от това умение, трябва да я изтеглите след красноречие. Всичко, което е необходимо за подобряване на ковачеството, е много железни решетки и кожени ленти. Те могат да се купуват и добиват самостоятелно, разтопявайки рудата и нарязвайки кожата на ивици. Кингите са направени от добитите съставки, които могат да бъдат продадени незабавно, но е по-добре да ги оставите за кървене.
 • Завладяващо. За да подобрите това умение, ще ви е необходим голям брой скъпоценни камъни и някои изучени приказки. Можете да получите камъни по два начина: като омагьосвате някакво оръжие, за да вземете душ и да завършите чудовища върху тях или с магия, ако решите да играете като магьосник. След като получите камъните, можете да започнете да омагьосвате кинжалите, направени по-рано. Ако няма кинжали, трябва да отидете в Solitude и да посетите магазина "Shining Clothes". Там можете да си купите много евтини неща, които след завладяването могат лесно да бъдат препродадени по-скъпо.
 • Alchemy. Това умение изисква много различни съставки, които се добиват и купуват през Скайрим. Най-полезно е да се правят отвари за невидимост, както и отрова от парализа, които причиняват вреда на здравето.
 • Притежаването на оръжия. Това умение може лесно да бъде изпомпвано в началото на играта. Просто стигнете до мястото с мечката в пролога на играта, вземете кинжал или друго оръжие и започнете да удряте Hadvor или Raloff, в зависимост от вашия избор. Тъй като тези герои се тренират и сюжетът трябва да бъде на страната на играча поне докато не напуснат пещерата, те няма да започнат да атакуват, без значение колко удара им нанасяте. Най-добре е да изберете „легендарното“ ниво на трудност, когато изравнявате уменията по такъв начин, че здравният индекс на Ралоф или Хадвор намалява по-бавно.

Тайни и съвети

В "Скайрим" има доста всякакви нюанси и трикове, които могат да помогнат в преминаващата игра. Ето някои от тях:

 • Задържайки клавиша Alt, героят започва да се движи или да язди коня по-бързо, като изразходва издръжливостта. Но най-добре е да не го харчите напълно, защото след като приключи, ще започне да се възстановява само след няколко секунди.
 • Не пренебрегвайте книгите, които намирате по време на играта. Те могат да увеличат някои способности или да започнат търсене.
 • Стрелба от лък в стелт режим, можете да направите допълнителни щети.
 • Ако отстраните факлите от стените, ще стане по-лесно да се промъкнете.
 • С помощта на режима на готовност (ключът по подразбиране "T") можете бързо да възстановите здравето, маната и издръжливостта.
 • Можете да обменяте неща с спътници, но си струва да си припомним, че техният капацитет е ограничен. Сателитите имат и друга интересна особеност: ако им дадете една стрелка за стрелба с лък, тя никога няма да свърши, без значение колко снимачката изстрелва. Можете, например, да дадете на наемника стрела ебонит и да съберете стотина същите стрели след него.
 • Изоставените неща скоро ще изчезнат. За да избегнете това, трябва да си купите къща и да поставите нещата в гърдите.
 • Ако не харесвате настройките на сложността на самата игра, тогава можете да поставите модните нива на трудност в Skyrim. Някои от тях изравняват получените щети и щетите, което може да направи живота по-лесен на легендарно ниво. Други подобряват определени умения, което прави играта на максимална трудност по-удобна, но става неинтересна да играеш с по-ниски трудности. Има такива, които допълнително увеличават сложността на играта.