Bristleback в DotA 2: ръководство, пакет, репетиции, куестове и ревюта

Anonim

Истинското име на Bristleback от Doty 2 е Rigvarl, но миналото на героя е скрито зад завесата на тайната. Известно е, че веднъж се е появил в механа, където се провеждат подземни сражения, и бият двамата участници наведнъж. Оттогава той остава там, за да живее постоянно, понякога участва в битки. Така че отне няколко години, докато следващата му битка бе посетена от собственика на една от най-добрите таверни в града. Искаше да намери истински боец, който да не се страхува от самия цар. И като видял Бристълбек в действие, той веднага разбрал кой има нужда.

Това продължи дълго време, докато Rigvarl се включи в конфликт с неизвестен северен жител. От този момент започва историята на комикса Dota 2 за Бристълбек и Туск, който се оказа този северник. В резултат на сбиването, Таска счупи бивник и Бристлебек загубил око, след което загубил съзнание. Възстановявайки се, героят трябваше да плати всички щети, нанесени по време на битката. След известно време раните заздравяват, но нищо не може да излекува болката от поражението. Тогава Бристлебек обеща да отмъсти. Усъвършенствайте уменията и способностите си, ще покаже всичките си врагове, за които е получил прякор Bristleback (Dota 2). Така завършва историята на конфронтацията на двама герои.

Хайд. Bristleback в DotA 2: способности

След преглед на историята на героя, трябва да спрете по-подробно на неговите способности и таланти.

Първата способност на героя - Viscous Nasal Goo. Използването му забавя скоростта на движение и количеството броня на целта. Ефектът от всеки удар се добавя и времето за действие се актуализира с всяко следващо приложение до 4 пъти. Тази способност се подобрява от Aganim. След като я закупите, той се прилага за всички врагове в района.

В Dota 2 Bristleback има и умение, наречено Quill Spray, което активира освобождаването на игли от гърба и причинява щети на всички наоколо. За всеки следващ удар увреждането се сумира.

Третият е Bristleback. Това е пасивно умение, което намалява щетите, нанесени от Bristleback в Dota 2 отзад и отстрани. За всеки 210 увреждания, направени по този начин, втората способност на героя се активира.

Крайната способност на Warpath при активиране на първото и второто умение увеличава скоростта на героя и причинените от него щети.

Дървото на талантите предлага на играчите, които са достигнали ниво 10 два таланта: в левия клон, можете да изберете да увеличите регенерацията на маната с 2 единици в секунда, а в дясно - +20 единици до скоростта на движение. Ниво 15 може да бъде избрано между допълнителния ефект (увеличаване от 4 до 6) от вискозен нос Goo или +250 към здравето. На 20-то ниво, от лявата страна, се предлага +25 допълнителни щети от Quill Spray и +20 до регенерация на здраве в секунда от дясната страна. На финално ниво +30 щети над Warpath или + 15% способност на вампирите.

Това е игровата механика на героя.

Роли в играта: Офлайнер

Най-често характерът се използва в 3 роли. Най-популярният от тях е офлайн.

Първата стъпка е да започнете от ранен етап на играта (до 10-12 минути). Основното умение за Bristleback е да изпомпва второто и третото умение, като се фокусира върху Quill Spray. На 6-то ниво трябва незабавно да вземете крайната. Това ви позволява безопасно да защитите линията до средата на играта. Следните артефакти могат да помогнат: Stout Shield (по-нататъшно подобрение на Vanguard), Power Treads и Ring of Basilius. С добра сделка можете да закупите Soul Ring, както и да подобрите Ring of Basilius до Ring of Aquila. Ако срещу играча на линията има герои със силни магически щети, тогава се препоръчва да се вземе Magic Stick.

До средата на играта втората и третата способности трябва да бъдат изцяло изпомпвани, след което първата започва да се подобрява. На ниво 10 изборът на талант от дървото не е критичен и зависи от текущата ситуация на играта. Що се отнася до това, какво да събираш на Bristleback в Dota 2, тогава играчът получава задачата да накара враговете да направят възможно най-малко щети, а героят може да живее възможно най-дълго. За да направите това, можете да събирате предмети като: Слънчев гребен, Небесната алебърда, Crimson Guard, Pipe of Insight, както и Lotus Orb. До ниво 15 идва изборът на втори талант. Необходимо е да се спре избора на +250 до здравето.

В по-късен етап от играта всички горепосочени артефакти трябва да бъдат събрани (ако играта се развива успешно). След като взе талант от +20 здраве в секунда на ниво 20 и изпомпва всичките си способности до максимум, Bristleback става почти неуязвим. Пример за това е играта в The International: 2017 между Virtus Pro и XctN, където играчът Raging Potato дори не може да бъде убит от всички играчи от първия отбор. Ако преди 25-то ниво играта все още не е приключила, препоръчително е да изберете талант от + 15% за вампиризма, както и да закупите тези предмети: Assault Cuirass, Octarine Core или Heart of Tarrasque.

Кери Бристълбек

Ранният етап от играта в Offlener и Kerry Bristback няма разлики. Skillbuild и първоначалното изграждане са еднакви.

В средата на играта, достигайки 10-то ниво, си струва да вземем талант за +2 мани в секунда. След това има втори избор на обекти, в зависимост от това дали останалите знаци ще бъдат убити чрез магия или на ръка. В първия случай покупката ще бъде задължителна Radiance, а след това и охраната на Shiva. А във втория - Skull Busher и Armlet на Mordiggian (по избор). Получаването на липсващата скорост може да помогне на Санг и Яша.

В късния етап от играта на ниво 20, талант от +25 се поема, за да се повреди от Quill Spray и в двата случая. Ако изборът на играча е първият вариант, следващият артефакт ще бъде Octarine Core. В бъдеще се препоръчва закупуването на Сърцето на Тараска, а след това да се замени Авангардът с Коса на Визе. Във втория случай изборът на играча трябва да спре в Abyssal Blade и Assault Cuirass. Можете също така да купите Heart of Tarrasque. Можете да завършите избора си на Bloodthorn (в случай на липса на щети), Satanic (за увеличаване на оцеляването), Butterfly или Eye of Skadi.

Bristleback в средата

Bristleback рядко се избира за тази роля въз основа на нуждата. Избрана в средата, героят е нещо между кери и офлайнер и е в състояние да приспособи ролята си към нуждите на екипа.

Въпреки това, започването на покупка ще се различава при закупуването на бутилката и липсата на необходимост от поддържащи артефакти (Soul Ring и Ring of Basilius), които ще позволят на играчите да се съсредоточат върху закупуването на Vanguard и / или Hood of Defiance. Съответно, талантите на ниво 10-25 ще бъдат подбрани изключително според ситуацията.

Но най-често използваният eitembild ще бъде изграждането на характера чрез Radiance, Shiva и Octarine. Това ще ви позволи да правите и да вземате щети по едно и също време. Изборът на умения също ще се различава леко в началния етап.

Тъй като в повечето случаи битките на средата са 1 на 1, характерът трябва да контролира противника. Ето защо, една точка от уменията ще трябва да бъде дадена в полза на първото умение. Съответно, на 5-то ниво, натрупването на Bristleback ще изглежда по следния начин: 1 точка на умение в Viscous Nasal Goo и 2 точки във второ и трето умение. След ниво 5, натрупването на героя не се различава от горните роли.

Най-добрите съюзници с основната характеристика "интелигентност"

Пакети с Bristleback в "DotA 2" са доста обширни. Сред "интовиков" най-добрите приятели са:

  1. Пазител на светлината. Този герой заслужава почетно първо място сред героите от своята категория. Лечението се извършва с първата способност, възстановява маната и забавя опонентите съответно с втората и третата способност. Крайната способност телепортира Bristleback към себе си, независимо от местоположението му. Освен това, способността на чакрата Magic ви позволява да използвате способностите Viscous Nasal Goo и Quill Spray два пъти подред.
  2. Огре магьосник. Той осигурява отличен контрол на първата и втората способност на врага, което позволява на Бристлбек да му нанесе вреда безнаказано. Третата способност ускорява скоростта на атака и движение.
  3. Кристална девойка. Първата, втората и ултиматумната способност ви позволява да забавите врага. И аурата на СМ и таланта на 15-то ниво позволява на Бристлебек да не мисли за цената на маната.
  4. Leech. Първата способност се забавя, което е най-важното. Вторият дава допълнителен опит на героя на статията и добавянето на трето умение го прави още по-неуязвим.
  5. Dazzle. Първата възможност отново забавя враговете, като не им позволява да бягат далеч. Третото умение е лечи, а кръстът позволява още по-голямо оцеляване в битка.
  6. Тъмна ясновидка. Второто умение в комбинация с шипове на Bristleback причинява огромни щети на опонентите до него. Третото умение дава ускорение на характера.

Характерно "сила"

  1. Йо. Този герой може да допълни слабостите на Bristleback. Той му дава допълнителна скорост на движение, забавя врага, увеличава скоростта на атака и съпротивата на щетите и допълнително лекува. И благодарение на възможността за преместване и двата символа могат да бъдат във всяка точка на картата, да убият избраната цел и незабавно да се върнат.
  2. Omniknight. Разбира се, първата способност се лекува. Използването на Bristleback Repel му позволява да не се страхува от ефектите на контрола. Degen Aura забавя опонентите си. И Guardin Angel прави героя напълно неуязвим, ако добавите неговия Repel.

Тъй като героите от останалата категория “ловкост” в повечето случаи са персонажи, по-справедливо е да се каже, че Bristleback ще бъде най-добрият съюзник за тях.

Враговете на Ригурала с характерната "интелигентност"

Най-лошото за Bristleback от Dot 2 ще бъдат всички герои с много контролни ефекти. А именно: лъв, шаманска сянка, тъмна върба и кристална девица.

Отделно от това, си струва да се подчертаят героите, които забраняват използването на способности: Puck, Skyrath Mage, Death Prophet и Silencer. При избора на последния в противниковия отбор, не е препоръчително да приемате Bristleback. Героят на статия без способности е тежест за екипа.

Категория на сила

Сред тези герои трябва да бъдат идентифицирани онези, които разгръщат характера, изправен пред врага, правейки неговата пасивна способност безполезна - Axe (първото му умение) и Legion Commander (ултиматум).

Също така можете да отбележите, че с голям брой мелници: Алхимик, Земна шейкър, както и Beast Master (продължително обездвижване).

Категория "ловкост"

Сред героите от тази категория трябва да се обърне внимание само на тези, които са в състояние да лишат маната на Bristleback: Antimage, Nyx Assasin, Mirana (с талант на 20-то ниво), Weaver (талант на 15-то ниво), както и Naga Siren, Phantom Lancer и Рики, който си купи Дифузионен острие.

Елементи, необходими за героя, както и работа срещу него

В началото на играта Bristleback, трябва да имате със себе си Stout Shield и артефакти, които ускоряват регенерацията на маната или я попълват. В бъдеще се препоръчва да се закупи Vanguard (Crimson Guard) и Hood of Defience (Pipe of Insight). В по-късния етап на играта всеки обект, който увеличава оцеляването, изглежда страхотно на Rigvarle.

Необходимо е да се пази от символи, използващи Silver Edge, тъй като за пореден път си струва да се отбележи, че изключването на пасивната способност убива герой. Diffusial Blade може да достави и някои неудобства, както на горепосочените герои, така и на всеки друг вражески герой. Spirit Vessel прави играта срещу враговете много по-трудна поради невъзможността за лечение. Заслужава да се отбележи и Орхидеята на злото (Blood Thorn), тъй като тези предмети забраняват използването на способности.

Отделно, заслужава да се подчертае Scythe на Vyse, който е опасен за всички герои без изключение.

В заключение трябва да се каже, че Bristleback е един от най-силните танкове в играта, но може да играе и в други роли. Ако няма герои в отбора на противника, които могат да “блокират” героя или да имат необходимите за това елементи, тогава можем спокойно да кажем, че победата е в джоба ви.