Какво е изтриване? Основни разпоредби

Anonim

Често се случва, когато играеш на всеки сървър във всяка кооперативна игра, потребителят влиза и не разбира какво се е случило с неговия акаунт и къде е всичко: ниво, пари, собственост - всичко. Администрацията обяснява това с една проста дума - избършете. И така, какво е сървър за изтриване? С това и трябва да го разбера.

Какво е изтриване?

Много потребители на компютърно оборудване постоянно имат въпроси, а днес един от тях ще бъде разглобен - избършете. За да се изясни какво е изтриване, трябва да разберете понятието "база данни". И точно това е файлът на главния сървър, който е изцяло отговорен за цялата информация, която се предава, модифицира, запазва и всички други действия. Обикновено се съхранява на компютъра или сървъра, от който се излъчва. И така, какво е сървър за изтриване? Това е пълно нулиране на базата данни, без намек за запазване на цялата предишна информация. Това означава, че цялата игра започва наново, и да се върне всичко, както беше, е малко вероятно да успее.

Какво е изтриване в "Samp"?

SA-MP е мултиплеър приложение, предназначено да играе на клиентски сървъри. Всъщност това е GTA San Andreas, но с онлайн режим, в който участникът може да играе ролята на гангстер или адвокат. Данните за всеки регистриран играч се съхраняват в базата данни и всичко, което му принадлежи (а това е нивото, парите, кожата, колата, къщата) се записват в базата данни. Изтриване на сървър е далеч от необичайно, защо се случва това? Потребителите дълго време регистрират сметките си и всеки нов се добавя към базата данни на един сървър. Много играчи (почти всички) регистрират повече от една сметка за себе си и е много трудно да се проследи това, което до известна степен заличи основата. Неговият размер достига критична стойност и скоростта на обработка е значително намалена. Пример: Участник прави покупка, изразходвайки определена сума пари. След една минута тя напуска сървъра, но базата данни поради претоварване си спомня само, че е била освободена, тъй като това действие е по-лесно за обработка. След като влезете, играчът ще види в сметката си точно сумата, която е оставил + цената на имота, който е закупил (с други думи сумата преди покупката). В началото той, разбира се, ще се радва, но щастието няма да бъде дълго: ще дойде и той, че няма собственост - сметката просто не е запазена. При добрите бази данни това рядко се случва, но самата същност на играта в SA-MP понякога се губи, защото какъв е стимулът да се играе, ако някой от играчите вече има ниво 70+? Много по-интересно е, когато всички са на равна основа от самото начало (кърпичките обикновено повдигат онлайн с 20-30%, но това е буквално за 1-2 седмици, след това всичко заема своето място)

Какво е с Android, или защо телефонът е бъг

Всеки собственик на смартфон е срещнал проблеми с функционалността и скоростта, когато отговаря на команди, които идват от потребителя. Често това просто вбесява потребителите: това е изключително неприятно, когато телефонът, за който е платена добра сума пари, започва да става много сериозен и не се "поддава на каквото и да е убеждение". Мнозина обвиняват производителя и говорят за лошото качество на устройството, но малко хора мислят, че той е автор на това събитие. Дълго време собственикът на смартфон редовно качва и инсталира в него нещо, след което го премахва. Но какъв е процентът на тези, които обикновено разбират значението на думата "кеш"? Същият този кеш е боклук, който се натрупва в телефона, "джоб", където се съхранява историята на браузъра или друга игра, изтеглена от PlayMarket. Точно така, всички тези файлове са кеширани, компресирани и съхранявани отделно, за да могат да възстановят изгубената информация, но като изтриете програмата, която притежава този кеш, потребителят я оставя в телефона си, като блокира паметта. След натрупването на този ненужен информационен телефон, паметта постепенно се запълва и телефонът губи функционалните си точки.

Превантивни мерки

Какво представлява wipe (Android)? Оказва се, че те могат да бъдат полезни. Като превантивна мярка, разработчиците препоръчват всички собственици на мобилни телефони с операционната система Android да го почистват периодично, за да не я запушат с ненужна виртуална шлака. Има точно три вида изтриване: фабрично нулиране, кеш дял, Dalvik кеш. Всяко възстановяване в различни части изтрива част от паметта.

Factory Reset - изчиства целия телефон и възстановява всички потребителски настройки до фабричните настройки.

Cache Partition - създава пълен кеш за почистване на използваните приложения по телефона, но личните потребителски данни не страдат.

Dalvik Cache - изчиства кеша на приложенията, разрешени на телефона, а личните данни на потребителя не страдат.

Как да възстановите паметта?

Ако се интересувате как да направите изтриване на Android, тогава просто трябва да отидете на настройките и да намерите функцията наречена "Възстановяване и нулиране". Чрез щракване върху него и приемане на всички условия телефонът бързо ще се върне към фабричните настройки и ще бъде напълно изчистен от чужд софтуер. Останалите видове изтриване могат да бъдат направени само в потребителското меню, но за това трябва да имате известни компютърни познания.

Резултатът

Въпреки че Vipe е полезна функция за всяка информационна система, за да я използва, компютърната грамотност е над средното ниво, само тогава следващото изчистване на паметта ще се превърне в нещо наистина полезно и ще ускори скоростта на устройството, към което е свързана самата база данни. Но по-добре е, разбира се, да се свържете със специалисти, които могат глобално да разрешат проблема и може би да посъветват нещо по-добро, или самите те ще извършат тази трудна процедура.