Как да започнете да играете Minecraft - ръководство за начинаещи "миньор"

Anonim

Чували ли сте за Minecraft? Най-вероятно да. Въпреки факта, че не всеки ще може да играе играта Minicraft, тъй като това е инди игра до костите, си струва всеки да опита поне веднъж.

През изминалата година популярността на тази игра се е повишила просто до небето, а нейният създател Маркъс Персон в някакъв момент събуди милионер. Как да започнем да играем Minecraft? Това е просто. Първо посетете официалния сайт на играта и го купите. Не го изтегляйте от пиратски ресурси. Не забравяйте, че създателят на играта и момчетата от Mojang са същите хора, каквито сме ние, и те също се нуждаят от пари.

Но се отдалечете от текстовете и говорете за това как да започнете да играете Minecraft. Регистрирайте се и влезте в играта, използвайки данните си за вход. След това изберете как ще играете. Можете да го направите сами, да създадете свой собствен малък сървър и да се състезавате с приятели или да играете Minecraft онлайн, като изберете един от многото сървъри.

Един играч

За да направите това, имате три режима: "Survival", "Creativity" и "Hardcore".

  • "Survival". Избирайки този режим, вие ще влезете в своя свят, без да имате нищо, и ще си проправите път през ордите на немъртви с голите си ръце, за да намерите в крайна сметка всички богатства, скрити дълбоко под земята. Този режим е чудесен за начинаещи, а по-късно, когато се чувствате готови, можете да импортирате света си в мрежова игра.
  • "Творчеството". Режим за тези, които се интересуват само от естетическата страна на Minecraft. От самото начало ще получавате всички неща в безкраен брой, способността да летите и унищожавате блокове с едно докосване. С други думи, вие получавате всички инструменти за пълноценно творчество.
  • "Хардкор". За ветерани на инди игри. Една смърт, случайна или насилствена, а ти завинаги губиш характера си. Между другото, враговете тук са толкова силни, че няма да им е трудно да забравят за този режим.

Да предположим, че сте създали първия си свят и вече сте готови да разберете как да започнете да играете Minecraft. Първите стъпки винаги са еднакви за всички - всеки започва с рязане на местно дърво с голи ръце, първо върху трупи, след това върху дъски, и накрая на пръчки. От този комплект можете да съберете много: работна маса, инструменти, сандък, лодка и къща, в края на краищата.

Вторият етап за вас ще бъде търсенето на овце за вълна и последващото създаване на легло, изграждането на навес и извличането на камък (за обновяване на инструментите). В Minecraft, както и в живота, най-важното е да си поставиш цел и да отидеш при нея: някой по-близо до намирането на диаманти в безкрайни пещери, някой, който да завладее ада, и някой може да иска да убие дракона с голи ръце в измерване. Edge. " Всичко зависи от вас.

Мрежова игра

Основната разлика тук ще бъде, странно достатъчно, присъствието на други играчи. Това означава, че можете да вземете чужди неща, да запалите дървета и сгради, да замърсявате и да играете шеги. Разбира се, това важи само за малки сървъри. Възпроизвеждането на голям онлайн сървър изисква стриктно спазване на общоприетите правила и блокиране на героя ви в случай на най-малко нарушение.

Надявам се тази статия да ви е помогнала да разберете как да започнете да играете Minecraft. И най-важното - винаги да бъдете нащрек, защото ливадите много обичат невнимателните "миньори".