Как да запишете диск в операционната система Windows

Anonim

По това време появата на компактдискове направи истинска революция в света на компютърните технологии. След това обичайните флопи дискове и дори техните версии с 2.88 MB вече не можеха да задоволят непрекъснато нарастващите изисквания в обема на запис. И тук те бяха - блестящи дискове с 700 MB, които изглеждаха фантастични. Твърдият диск в компютъра на обикновения потребител може да бъде копиран само на няколко десетки диска. Тъй като технологията е нова, често се появява съвсем естествен въпрос: „как да запишем CD диск“?

В операционните системи Windows 95 и 98 не е имало програма, написана от разработчика, така че приложенията на трети страни са били необходими за записване на файлове на диск. Започвайки с Windows XP, ситуацията се промени радикално - появи се мениджър на записи (master). Неуспешната Vista, Windows 7 и, вероятно, най-новата версия на операционната система от Microsoft продължават традицията за поддръжка на дискове за запис, стартирали още през 2000 г., Windows XP. Механизмът на работа едва се е променил: подготовка, кеширане и писане, въпреки че бяха добавени няколко нови функции. Предимството е очевидно - безплатно (разбира се, подчинено на лицензионната система) и лекота на използване. Недостатъците включват малък брой настройки и фактът, че много начинаещи потребители, които не разбират действията си, създават огромен брой задачи за запис, а след това се изненадват с напомнянията, които се появяват. Това показва, че такива приложения трябва да бъдат отделни програми и да не бъдат интегрирани така, че линията между проводника и софтуерния продукт да се изтрие.

И все пак, как да запишем диск с вградени инструменти? В Windows XP трябва да поставите празен диск в устройството и да го отворите с ръководство. След това изберете необходимите файлове и ги плъзнете. Ще бъдат подготвени за запис. Връзка ще се появи в прозореца вляво, след като щракнете върху него, процесът на запис ще започне.

Как да запишем диск в Windows 7? Подготовката за запис е същото и тук. Има две разлики: изборът на целевия диск и скоростта на запис. Презаписваем компакт диск (RW) може да бъде записан в LFS файловата система и да се използва почти като флаш устройство. По това време осъществимостта на този метод е много спорна. Друг вариант е класически, предназначен за играчи, т.е. универсален. След това трябва да изберете скоростта на запис, да създадете име на етикета за диска и да кликнете върху „Запис на диск“ в менюто. След приключване на операцията дискът ще бъде автоматично премахнат от устройството.

Въпреки това, вградените инструменти за запис се използват рядко. Тези потребители, които вече са излезли от дефиницията на "чайник", разбират, че функционалността на тези програми трябва да бъде по-висока. Начинаещ, който попита как да запише диск на тематични форуми, почти сигурно ще бъде посъветван да използва известната програма Nero Burning ROM. Той е известен с факта, че неговото развитие започва едновременно с компактдискове, а най-новите версии могат да работят с най-новите Blu-Ray дискове. Освен това удобството и интуитивният интерфейс привличат само нови потребители. За съжаление, Burning Rom вече е част от огромен пакет от приложения - Nero Suite, чиито разработчици, желаещи да получат справедливо заплащане за работата си, сериозно поеха защитата срещу хакването и "пиратите", които по разбираеми причини леко намаляха популярността.

Въпреки това, не можете да пропуснете това прекрасно приложение и да не ви казват как да запишете диск. Интерфейсът е изключително прост: в малък прозорец можете да изберете вида диск (CD, DVD, Blu-Ray), а точно под - необходимата задача. В менюто потребителят решава дали е необходима мултисесия на диска (възможност за запис); UDF тип (по-добре е да напуснеш режима “auto”); Опции на етикета на диска и запис, включително скорост и необходимост от финализиране. След като изберете, плъзнете желаните файлове с мишката от десния прозорец (това е класически изследовател) до лявата и кликнете върху „запис“ в горната част.