PlayStation Classic: Топ 10 конзолни игри за Sony

Anonim

Sony обяви, че връща оригиналната си игрална конзола PlayStation - за радост на геймърите по целия свят. PlayStation Classic ще бъде миниатюрна версия на модела от първото поколение на конзолата, която беше следващата еволюционна стъпка напред от 16-битовия Sega MegaDrive и Nintendo SNES, когато за първи път влезе в продажба в Япония през декември 1994 година.

За да отпразнувате това събитие, запомнете най-добрите игри, които ви харесаха през 90-те години.

Гран Турисмо (1998)

Този състезателен симулатор зарадва геймърите със зашеметяващи графики и внимание на творците към детайла. Играта в жанра състезателна симулация се превърна в най-продаваната игра в историята на PlayStation: продадени са над 10 милиона копия. Издаването, което се състоя през пролетта на 1998 г., експертите наричат ​​повратна точка в историята на конзолните авто-симулатори. Работата е там, че преди да се смята, че едва ли ще бъде възможно да се предаде реалистично шофиране с използване само на хардуер за компютър.

Какво друго е добро тази игра? Първо, геймърите очакват два режима - реалистичен, където можете да направите кариера, и аркада, характеризираща се с огромен избор на коли и писти. В допълнение, физиката и управлението на колите са наистина реалистични и можете да получите и бонус коли по време на играта.

Това куче се оказа голям актьор. Но той предаде бузите си

80 години заедно. Съпрузите, които празнуваха сватбата на дъба, откриха тайната на щастието

Най-добрата звезда в историята на Оскар

Final Fantasy VII (1997)

Първият - и за много от най-добрите от цялата Final Fantasy серия от игри - FF7 се смята за истински класик. Всички технически възможности на PlayStation бяха използвани максимално в тази игра. Геймърите по целия свят бяха впечатлени от отличната 3D графика, подробно и внимателно измислена стратегия стъпка по стъпка. Това обаче не са всички причини, поради които Final Fantasy VII се счита за една от най-добрите игри за конзолата. Вероятно тази японска ролева игра нямаше да има такава популярност, ако не зашеметяващия драматичен сюжет и възхитителното музикално оформление. Последният, между другото, е дело на композитора Nobue Uematsu - може би един от най-плодотворните композитори за видеоигри. Между другото, през 2015 г., разработчиците каза: те са готови да разработят Final Fantasy VII римейк. Предполага се, че тази игра ще бъде глобална промяна на оригинала.

Медал на честта (1999)

Този великолепен шутър от първо лице беше първата игра от поредицата със същото име. Струва си да се отбележи, че създаването на Медал на честта е водено от холивудския режисьор Стивън Спилбърг, който през същата година издава филма "Спасете частния Райън". Подобно на филма, играта ви потапя в гъстата на Втората световна война. Играчът получава ролята на лейтенант Джими Патерсън, който трябва да изпълнява задачата за осигуряване на сигурността на територията и да завзема нацистката крепост. Ще намерите седем вълнуващи мисии и 24 нива. В допълнение, можете да използвате пушки (включително снайперист Springfield M1903), пистолети, гранатомети и картечници.

Такси на водата: сега можете да карате Uber лодки в Мумбай

Смукателната биберон помага за избягване на алергии

Вдигане на тежести и други упражнения за укрепване на гърба и мускулите му

Spyro the Dragon (1998)

Първата част от една вълнуваща трилогия бе издадена през 98-та година. Играта започва с дракони, които дават интервюта. По време на този процес, някои много неприятен за злото orc, чието име е Gnasti Gnork. Злодейът не е оставил това поведение ненаказано: оркът е превърнал драконите (всички освен един) в статуи. Единственият оцелял - лилавият дракон Spyro - трябва да отиде на пътешествие, да разочарова роднините си и, разбира се, да си отмъсти на Гнорку.

Имайте предвид, че структурата на играта е доста проста, но в същото време много успешна. Геймърите чакат шест домашни светове, от всеки дом можете да получите още пет. Ще бъдете доволни от огромния брой великолепни пейзажи: ще видите ярки ливади, където овцете са пасели, древни замъци, пещери, заровени под преспите и много други! Единственото нещо, което не е тук, е монотонността.

Crash Bandicoot (1996)

Генетиката засяга апетита за някои продукти: констатациите на учените

"Децата с ГМО": китайските близнаци от лабораториите могат да станат истински гении

Забележителни случаи на изчезване на хора, които все още не дават почивка на историците

Какво, никога не сте играли тази игра, изпълнена с хумор, с голяма история? Трябва да го поправите веднага! Ще отидете в Австралия, където ученият д-р Neo Cortex провежда експерименти върху животно, наречено Crash. Основната цел на учения е да създаде армия, която да му помогне да завладее света. В хода на изследванията и процедурите, бандикутът губи реч и изглежда мисли. Crash успява да избяга, но злият учен отвлича приятелката на звяра. Това е спасението на любимия Crash става основна задача на игра. Между другото, тук ще има много забавни неща - дори смъртта на главния герой винаги изглежда доста смешно.

Tekken 3 (1998)

Искате да получите един милиард долара и титлата на финансова империя? Вижте тази игра за Play Station. Това е един вид отговор на такива игри като Streetfighter и Mortal Kombat, и всъщност има много общо с жанра бойна игра. Геймърите предствитит да участват в турнир по борба, който държи Кейхати Мишима.

Pro Skater 2 на Тони Хоук (2000)

Змийски остров и пещера Ласко: 7 места на планетата

Невероятната оптична илюзия замръзва мозъка за няколко милисекунди.

Валери Магдяш, Джамшут от "Нашият Раши", каза, че е ограбен

Невероятно успешното продължение на историята на професионалния фигурист Тони Хоук излезе през 2000 г. и веднага спечели любовта на геймърите по целия свят. Това обаче не е изненадващо, защото геймплеят на втората част е претърпял незначителни промени. Например, промените се появяват в режима на кариерата: сега играчът получава валута в играта, когато изпълнява мисии. В този случай, един геймър може да похарчи за нещо: повишаване на някои умения, закупуване на нови скейтбордове ... И това е в тази версия, че можете да създадете свой собствен характер и свой собствен скейт парк!

Resident Evil (1996)

Този зашеметяващ ужас на оцеляване, издаден през 1996 г., бележи началото на култова сага, която продължи повече от десетилетие! Разбира се, има някои недостатъци в играта, например, някои геймъри казват, че "Resident Evil" се различава от твърде леки пъзели, някой е смятал, че играта няма действие ... Разбира се, днес графиката Resident Evil може да изглежда по-скоро слаб, но се опитайте да го играете - ще видите, че само за пет минути вече няма да изглежда като проблем. Освен това, създателите са работили по сюжета, както и върху музикалния дизайн.

Tomb Raider II (1997)

Lara Croft определено е определящият характер на PlayStation. Както и в първата част, в "Tomb Raider: Dagger of Xian" ще трябва да водите Lara през нива, изпълнени с различни капани и опасности. По пътя ще срещнете хищнически зверове и хора, които мечтаят да вземат плячката на Крофт. Между другото, основният артефакт - Камата на Сиан - има магически ефект: просто го вкарайте в сърцето си, за да се превърнете в дракон! Двигателят "Plunder" остава същият, но във втората част има някои промени. Сред тях, системата от тайни, динамично осветление. И, разбира се, нивата са станали по-подробни и дори по-трудни!

Solid Gear Solid (1998)

Това е може би най-трудната и кинематографична игра за конзолата. Хидео Коджима постигна невъзможното и стана дизайнер на звездни игри, създавайки вълнуващ шпионски трилър. От плавния геймплей до вълнуващите видеоклипове - това беше възможно най-близо до създаването на блокбъстър игрални филми! Трябва да играеш за Solid Snake - войник на елитни войски. Заедно с него един геймър трябва да проникне в съоръжение за ядрено оръжие в Аляска, иззето от екип от терористи.