Как да си направим фойерверки в Minecraft?

Anonim

"Minecraft" е огромна колекция от различни рецепти, с които можете да създадете най-неочакваните неща. Например, ако идва Новата година, можете да помислите как да донесете настроението за Нова година в играта. Много е лесно да се направи, тъй като има разнообразие от играчки и декорации, които ще направят играта по-ярка. Но трябва да обърнете специално внимание на фойерверките в Minecraft, тъй като може да ви предложи нещо невероятно - истинско небесно шоу. И вие ще бъдете диригент в това шоу, тъй като имате пълен контрол над това, какви модели се появяват в нощното небе.

Фойерверки, поздрави, ракети

Всеки човек може да стартира фойерверки в Minecraft, тъй като това не изисква определени умения. Трябва само да вземете този елемент в ръка и да кликнете върху десния бутон на мишката. Официално се нарича ракета, но все пак потребителите са свикнали да го наричат ​​фойерверки или крекери, както е прието в реалния живот. Въпреки това, ако искате да направите фойерверки в "Minecraft", тогава трябва да научите доста голям брой тънкости.

Занаятчийска ракета

Преди всичко трябва да направите самото производство на ракетното тяло. Като начало ще разгледаме основната рецепта за приготвяне на фойерверки в Minecraft. За да направите това, ще трябва прах, хартия и звездичка, производството на които ще бъдат обсъдени по-късно. Трябва да се отбележи, че вече на този етап можете да започнете да експериментирате и да въведете личността във вашата фойерверка. Можете да добавите от един до три блока на барут, което ще се отрази на надморската височина на ракетата, както и продължителността на действието му. Ако в рецептата има един блок от барут, експлозията ще продължи една секунда, а ако три, то три секунди. Но имайте предвид, че все още можете да попълните празните клетки със звездички, за да променяте цвета, така че разпространявайте материалите, колкото желаете. Необходимо е, че тя е по-дълга и по-висока - използвайте повече барут, а ако искате по-ярка, то добавете още звезди. Между другото, звездичките могат да бъдат извадени от рецептата като цяло, но след това ракетата просто ще излети в небето, а експлозията няма да се случи. Така се извършва занаята на фойерверките в Minecraft. И сега е време да разберете каква звезда сте добавили към клетките на работното място.

Звездичка като ключов компонент на фойерверките

Звездичката е основната такса, която носи фойерверките. Ако искате да научите как да правите фойерверки в Minecraft, тогава не можете да се справите без знанието на звездичката. Изработен е много просто - барутите са добавени към барута, именно те определят какъв цвят ще има искрата, когато фойерверките експлодират. Но не се задържайте единствено на това, защото ще имате възможност за вторично изработване. Въпреки това, този път можете да зададете трансфузия на цветовете, т.е. червеното може да се превърне в жълто или синьо. За да направите това, трябва да изработите завършена звезда с друга боя. Оказва се доста голямо разнообразие от ефекти, които можете да добавите. Но в същото време цветовете и трансфузиите не са всичко, което можете да донесете на Фойерверки в Minecraft. Рецептата може да варира още повече благодарение на модификаторите, които ще направят вашия поздрав наистина уникален.

Промяна на звезда

Когато изработвате звезди, не използвайте всички клетки за оцветители - оставете едно или две празни, тъй като имате възможност да промените фойерверките си. Първото нещо, което трябва да обмислите е няколко ефекта, които можете да добавите. Ако включите лек прах в рецептата, ще получите вълнуващ визуален ефект от пукане. Ако вместо лек прах се използва диамант, тогава експлозията на фойерверките няма да изчезне незабавно от небето, а ще остави следа. Естествено, можете да комбинирате тези два ефекта, но не забравяйте, че броят на клетките в зъбното колело е ограничен и все още имате възможност да промените формата на самата експлозия, за да я направи още по-грандиозна.

Различни форми на фойерверки

Вече знаете как да изработите ракета, да добавите към нея звездичка, да промените и разнообразите цветовете и дори да подобрите поздрава с визуални ефекти. Остава да разгледаме последната точка - формата, която ще поеме вашата експлозия. Ако не използвате някой от тези модификатори, вашата експлозия ще има стандартна кръгла форма. Но ако вместо едно от оцветителите поставите перо, тогава рисуването на салюта в небето ще бъде асиметрично. Златото зрънце в рецептата превръща експлозията в няколко красиви звезди, а огнената топка - в огромен кръг. Но най-интересното е добавянето на тълпата към фойерверките ви. Ако го направите, поздравът ще изглежда като главата на пълзящо растение. Можете да го направите колоритен и преливащи, или можете да добавите естественост и да използвате само зелена боя. От само себе си се разбира, че за разлика от визуалните ефекти, можете да използвате само една съставка, за да промените формата на експлозията.