Преносим браузър: използване и създаване

Anonim

Мобилността днес е неразделна част от живота на съвременния човек. Вечно движение, бързо събиране на информация, работа на ръба на нервен срив. И в един момент вие оставате напълно без необходимите ви данни от браузъра, а само личен компютър на някой друг е на ваше разположение.

Преносим браузър

Това е програма за гледане на уеб страници от всякакъв носител, когато пожелаете. С него винаги можете да имате бърз достъп до всички необходими сайтове на всички устройства на една ръка разстояние.

Интерфейсът на програмата е напълно идентичен с прозореца на инсталирания софтуер, функционалността също е същата, не замърсява системата, всички настройки се запазват лесно и при необходимост се променят. Това е наистина добро нещо за дълги пътувания, спешни събития и в много подобни случаи.

Създаване на преносима версия на браузъра

Това е доста гореща тема. Преди компютрите не бяха навсякъде. И особено никой не се тревожеше за преносимите програми. Но днес във всеки дом и организация има персонален компютър и съответно офис компютър. Като носител можете да вземете USB флаш устройство или диск, което е важно по време на презентации, когато версията на програмата на локалния компютър не поддържа документа, създаден на най-новата версия.

С помощта на специални програми можете да отворите необходимите файлове:

 • VMware ThinApp;
 • Cameyo;
 • Студио за лъжици;
 • WinRar.

Описание на създаването на преносим браузър на примера на програмата Cameyo:

 1. Когато стартирате, изберете Cameyo.
 2. Кликнете върху бутона с иконата на камерата - Capture app locally. Възможно е в новите версии да има промени в интерфейса. Имайте това предвид.
 3. След сканиране на системата, изберете инсталатора на програмата, завършете инсталацията и следвайте пътя: C: / Users / Serhiy / Documents / Cameyo apps. Ще има преносима версия на програмата.

Да предположим, че искаме да създадем преносим Yandex. Браузър ”, след това спокойно вземете някоя от тези инструкции и я използвайте за здраве.

Създаване чрез WinRar. Обикновено всеки го има, не забравяйте да си купите лиценз:

 1. Изберете необходимите файлове, отново трябва да инсталирате и кликнете върху командата "Добави към архива".
 2. "General". Изберете метод за компресиране на файлове, колкото повече компресия, толкова по-дълго програмата ще се отвори. Отметките са срещу параметрите “Create SFX Archive” и “Create Continuous Archive”. Не забравяйте да въведете друго име, ако съответства на първоначалното.
 3. В раздела Разширени изберете Опции за SFX. Посочете пътя за разопаковане - „Създаване в текущата папка“. В полето "Run unpacking field" въведете името на основния файл с типа * .exe. “Режими” - поставете отметка в квадратчето до “Разопаковане във временна папка”. Режимът на извеждане на информация е “Скрий всички”.
 4. Кликнете върху OK и изчакайте процесът да приключи.

За да не се създава самата програма поради липса на време или невежество какво трябва да се направи, можете да използвате уебсайтовете, където преносимите версии вече са на разположение, например лекия преносим браузър Opera.

Сайтове за лесно изтегляне:

 • PortableApps.com.
 • Opera-USB.com - името говори само за себе си. Там ентусиастите разпространиха преносимия браузър Opera.

Предимства и недостатъци

Преносимите версии имат свои специфични аспекти:

 • Поради особеностите на преносимите версии, и по-точно, в резултат на спестяване не само на настройките, но и на паролите и входните данни, може да възникне неприятна ситуация, когато загубите USB флаш устройство или е откраднато от вас. Всички данни за него могат да бъдат използвани срещу вас. Въпреки това, ако шифровате данни или използвате флаш драйвер с биометрична сигурност, това може да запази информацията ви, но не забравяйте сами да въведете данните.
 • Когато изтриете програма от USB-носител, няма възможност за възстановяване на данните от софтуера, тъй като файловата система на USB флаш-паметта е много специфична за програми за възстановяване на изтрити файлове.
 • В някакъв момент лицензът може да отлети и няма да има достъп до интернет или софтуер за удължаване на лиценза, ще трябва да разрушите програмните файлове и ако паролите и данните за вход (ако говорим за преносим браузър) са в затворено състояние, т.е. копие, трябва да инсталирате всичко отново.
 • Не забравяйте, че броят на циклите на пренаписване за твърд носител е ограничен, което означава, че носителят на данни се износва по-бързо. Това води до появата на изчерпани клетки от паметта и намаляване на живота на преносимото устройство. Което отново ще доведе до загуба на данни от флаш устройство и друго твърдотелно устройство.

заключение

Както и да е, преносимите версии на софтуера могат да помогнат в трудни времена, като преносим текстов редактор, фото редактор, видео редактор, дори операционна система, базирана на Linux ядро, като Ubuntu, Lubuntu или Kubuntu, така че не само преносимата версия на “Yandex”, Браузърът може да се използва в напълно различни места.