Историята на героите на "Doty 2". "DotA 2": герои за начинаещи

Anonim

Всеки знае, че DotA-2 не се появи веднага. В края на 2010 г. беше обявено, че излизането е планирано за 2011 г., но проектът най-накрая започна да функционира едва през 2013 г. Означава ли това, че в продължение на три години играта беше без действие? Естествено не. В края на 2011 г. стартира затворено бета тестване, след което беше разширено чрез изпращане на покани от участници до приятели. След това затворените тестове бяха променени, за да отворят, в които всеки можеше да участва. И когато разработчиците решиха, че всичко вече е полирано до максимум, официалната пълна версия на играта "Dota" се появи. Но за тази статия целият процес е вторичен. Историята на героите Doty 2 ще бъде разгледана тук: как са се появили в играта, кой е първият и кой е добавен по-късно, кои герои са по-добре да управляват за начинаещи, и за които си струва да се вземат само опитни играчи, и така нататък.

Начало на разработката: януари - април 2011 г.

Естествено, работата по новия проект продължи до 2011 г., но героите започнаха да се появяват в играта в началото на тази година. Това означава, че историята на героите на Доти-2 започва през януари 2011 г., когато на 18-ти се добави героят Slardar. Разбира се, той присъства в играта и все още, плаши всички опоненти със своите зашеметяващи умения. След това, почти цял месец, работихме по коригиране на грешките, установени от тестерите, разработвайки различни допълнения и подобрения. И едва на 12 февруари беше обявено, че в процеса е въведен нов герой - Енигма. Този герой успя да създаде свои собствени копия, да направи опонентите по-слаби, а също и да получи мощна ултра - създаването на Черната дупка. Но това беше само началото, защото седмица по-късно разработчиците бяха доволни от факта, че към проекта добавиха трима герои - Фейлесел Войда, Вайпър и Малки. Интересен факт е, че първите герои принадлежат на Дейр, т.е. на силите на злото - само Малкият е лъчиста. Пустотата имаше възможност да се справи с времето (и, между другото, той не получи последното си лице веднага), Viper получи богат арсенал от отрови, но Tiny стана доста необичаен характер. Неговата фигура нараства паралелно с изпомпването му, става все повече и повече - разбира се, всяка от опциите може да се използва във ваша полза. Март не беше особено плодотворен от гледна точка на нови герои, но април беше незабавно доволен от петте най-големи новодошли. Те станаха Природен Пророк, Клокверк и Снайпер от страна на Доброто и Веноманците с Тъмния Сир от Злото. Първият герой е в състояние да контролира силите на природата, вторият е оборудван със специален харпун и мощна метална броня, а третата - с пушка, която удари врага от голямо разстояние. Що се отнася до тъмните герои, тук всичко е просто - Venomancer смесва в себе си чертите на отровител и некромант, а Dark Cyr използва своето лукавство, както и сили от друго измерение. Естествено, историята на героите на Доти-2 не свършва дотук - това е само първата стъпка, последвана от много други.

Масово добавяне на герои: май - юли 2011

От май насам започва масирано увеличаване на героите - историята на героите на Доти-2 стана много по-богата. На 20 май бяха добавени Пугна и Бисмастър - първият герой притежава мощни способности, които могат сериозно да навредят на врага, а вторият може да се обади на различни животни за помощ. За по-малко от седмица в DotA се появиха още три героя - Shadow Find, Enchantress и Leshrak. Първият, определено зъл, има способността да абсорбира душите, за да ги използва срещу врагове, а вторият, напротив, определено е вид, който може да омагьосва и да направи копия. Но що се отнася до Лешрак, това е пълната противоположност на Омагьосванията. Той също използва силите на природата, но заради злото, за да унищожи и унищожи, а също и да донесе себе си печалба. През юни ситуацията се промени малко - вместо големи актуализации, разработчиците се фокусираха върху малките, но това ги направи още повече. И с всяка актуализация в играта влиза нов герой. Първият е добавен Tinker, не притежаващи никакви специални способности, но перфектно боравене с оръжия. След него бе последван от Уивър - създание, подобно на бръмбар, което има невероятна скорост и ловкост. След това беше добавен Нощният сталкер - едно от първите потвърждения, че промяната на деня в новата Дота ще бъде от голямо значение.

На 17 юни бе публикувана по-впечатляваща актуализация, която добави два знака едновременно - това е Enschent Apparition и Spectrum. И двамата герои принадлежат на тъмните сили, само първите напълно подчиняват елементите на леда, а вторият с помощта на спектрален кинжал е в състояние незабавно да се телепортира към врага, за да направи мълния, хитра атака. Е, в края на месеца се случи още една актуализация, която мнозина чакаха - в играта се появи характер, наречен Doom Bringer. Този герой може да погълне своите и другите пълзи, да хвърлят проклятия и да създадат дъждовен дъжд. Изглежда впечатляващо, а разговорите за него минаха доста време.

След такъв наситен два месеца през юли се появи само един нов герой - Чен. Той е способен да покори животните на волята си и да използва силата на своята вяра в доброто на съюзниците. Това се случи на 1 юли, след което бяха направени само промени на останалите от първата част на Dota знаци, както и вече добавените. Така в DotA 2 героите за начинаещи са всички, които са били преди началото на развитието на втората част. В края на краищата, те вече имат определени насоки и достатъчно информация. Нови герои - това е предмет на изследване от играчите по време на бета тестване.

Начало на бета тестването: август - ноември 2011 г.

Август бе напълно поставен от разработчиците, за да коригират грешките, така че в играта "Dota-2" не се появиха нови герои. Героите за начинаещи не се открояват от останалите, тъй като те също работят и се отличават от това, което беше в първата част. Септември също се оказа заредена по отношение на тестване и коригиране на грешки, така че за този месец в проекта се появи само един нов герой - Джаггернаут. Поддръжник на радиаторите, той перфектно владее самоуправляващата се катана, преминавайки от враг към враг с огромна скорост и доставяйки смазващи удари. Но през октомври, разработчиците отново пое създаването на герои, а шестият в играта се появи Kunk и Bladsiker. Първият се превръща в някакъв вид пиратски рицар, който се бие на страната на доброто, а вторият - на ужасно създание на Тъмнината, готови да пият кръвта на който и да е брояч. След това проектът беше представен на героя Рики, който е чист убиец - той тихо прониква на бойното поле, атакува врага отзад и изчезва. Тогава дойде време за впечатляващо обновяване за Dair - още трима герои дойдоха в страната на Darkness: Brudmazer, кралицата на Payne и King Skeleton. Първата героиня е майката на паяците, които могат да създадат гъста и лепкава мрежа и да призовават за помощ на децата си, втората е сукуба, за която животът е болка и болката на другите, и с радост го причинява. А третият символ е скелетът, който е обсебен от жажда за убийство. Като цяло, компанията на Злото се попълва с мощни герои.

Но този месец не е приключила - още една голяма актуализация внесе в играта на Beetraider, Huskar и Yakiro. Първият, който се оказа на страната на тъмнината, както е ясно от името му, пътува с прилеп, способен да издърпа врага в далечината, където ще се справи сам с него. Вторият е доблестен воин, който има способността да придобие сила от собствената си болка и след това да превърне живота на врага в истинско страдание. Третият е дракон с две глави, единият от които пламва, а другият е лед. Когато дойде ноември, разработчиците не се успокоиха. На 3 ноември ключовете за затворено бета тестване бяха изпратени и в същото време в проекта се появиха двама нови герои - Dragon Knight и Omninnight. И двамата са на страната на Доброто, само един е рицар с кръвта на дракони, а вторият е типичен паладин, който може да атакува с меч и лекува съюзници. Още в хода на тестовете, Warlock и Alchemist бяха добавени към играта. Първият е майстор на тъмна магия, способен да призове огромен Голем, а вторият е талантлив експерт по отвари, който хвърля рамото на Огра. Това беше такава необичайна игра "Dota-2". Снимки на герои, разбира се, започнаха да се появяват в мрежата и всички се възхищаваха от това, което стана новият проект. Но напредъкът нямаше да спре или да се забави.

Декември 2011 г., януари-февруари 2012 г.

Краят на годината бе белязан от факта, че в играта "Dota-2" бяха добавени още четири героя. Снимки на герои незабавно се появи на съответните ресурси, така че затворен тест постепенно стана остаряла, и разработчиците започнаха да планират прехода към отворената версия. Що се отнася до самите герои, те бяха Lifestyle, Death Prophet, Urs и Bounty Hunter. Естествено, всички те бяха добавени в хода на отделните актуализации, но в реда, посочен по-горе. Lifestyler изяжда опонентите си, Death Prophet е еквивалент на добре познатия призрак Banshees, Ursa е мече човек, мощен воин и сериозен противник, а Bounty Hunter е ловец на глави, който съчетава анатомия и бойни изкуства.

Новата година започна с факта, че в "DotA" имаше още четири знака още по време на трите актуализации през януари. Първо, Spirit Breaker и Silenser се присъединиха към компанията. Един от тях идва от друг свят, може да се движи невероятно бързо, унищожава всичко по пътя си, а другият специализира в лишаване на противниците от способността да четат заклинания и да използват способностите. Тогава беше добавен Invoquer, най-силният тъмен маг, който познава огромно количество магии. И месецът завърши с добавянето на страхотни Klinkts. Това е костен стрелец, обвит в пламъци и нетърпелив да отмъсти. Играта постепенно придобива рейтинг, придобива общи черти, които разработчиците искат да дадат, така че темпото е леко забавено - през февруари публиката вижда само един нов герой - Autworld Devaurer, гениален злодей, който смята себе си по-умен от останалите и се стреми да унищожи всеки, който е по-умен от себе си, Ето такъв преглед на героите на "Dota-2". Истинските почитатели на сериала знаят много за това, но за начинаещите може да е много интересно как се появяват любимите им герои в тази игра.

Март - май 2012 г.

Но е невъзможно да спрем прегледа на героите на "Dot-2", защото все още има много такива. И те не бяха добавени веднага, а постепенно. Например през март 2012 г. се появиха само четири уникални символа, а първото от тях бе Baine. Този тъмен маг може да стигне до най-големите ви страхове, да ги измъкне и използва срещу вас. Тогава беше добавен Демонът на сянката - един от господарите на ада в пенсиониране, способен да хвърли огромно количество тъмни заклинания. Зад него се появи Лхикан - зъл върколак, който може да се превърне във вълк и да атакува противници в тази форма. Е, последният мартенски характер - Lone Druid, който не е върколак, но има силна връзка с мечката, чиято сила и употреба в битката. През април разработчиците отново прекъснаха създаването на героите, така че добави само пивовар, пивовар, който под въздействието на алкохолни напитки придобива свой собствен стил на борба. Майските актуализации бяха запомнени от много играчи от факта, че в DotA се появи магазин. Малцина обаче си спомнят, че именно този месец в играта бяха добавени герои като Phantom Lancer, Treant Protector и Ogre Mage. Първият създава собствените си илюзии с невероятна скорост, вторият се крие в гората и атакува със своите корени, като в същото време доставя на партньорите си допълнителен слой броня, а третият е огр, който красиво привлича с магията на огъня, който лесно използва срещу враговете си. Всички тези герои са добри и мнозина вярват, че в Dota-2 най-силните герои служат на Светлината. Но това не може да се каже недвусмислено, защото най-важното е вашето умение. И ако се справите добре с тъмен характер, винаги можете да победите всеки лек.

Юни - септември 2012 г.

Тъй като възникна въпросът кои са най-мощните герои в Dota-2, заслужава да се каже веднага, че можете да ги потърсите сред тези, които са добавени към проекта през лятото на 2012 година. Факт е, че този период е станал много богат на герои. Голяма актуализация се случи в началото на месеца, който веднага добави 3 герои - рицаря на хаоса, жирокоптера и фантомния убиец. Минаха повече от седмица, преди да се появи нова актуализация с друг герой - този път Рубик стана новодошъл. И в края на месеца в играта се появиха още двама необичайни герои, които запазиха тази слава по време на съществуването на проекта - Луна и Йо. Следващият месец беше не по-малко плодотворен. Още на 5 юли бяха въведени Disraptor and Anding. Седмица по-късно се появи и тамплиерският убиец, а след още една седмица сирените на Нага. Но това беше само началото - в края на месеца излезе голяма актуализация, с която трима герои се присъединиха към играта наведнъж - Nix Assassin, Kiper на Light и Visage. След такова изобилие от герои, Август направи без никакви актуализации, а септември се помни само от появата на странно същество, наречено Mipo. Разбира се, това не е най-добрият герой в Dota-2, но той има своите предимства. И всеки определя за себе си най-доброто.

Край на годината: октомври - декември 2012 г.

Както стана ясно по-късно, лятото на 2012 г. беше кулминацията на темата на героите в DotA. След това добавката се понижи. Нови герои се появяват постоянно, но с дълги прекъсвания и малко. Разбира се, трябва да знаете и за външния им вид - може би сред тях най-добрият герой в Dota 2 е лично за вас. В началото на октомври светът видя Магнъс, а накрая се присъедини и Кентавърът. През ноември, година след стартирането на "Dota", Старк беше добавен към бета тестване за първи път, а събитието не беше приучено към значителен ден - героят се появи на 15-ти. Е, преди новата година, в средата на декември, разработчиците направиха подарък за геймърите и я представиха на Timbersaw, доста оригинален и впечатляващ характер. Но много от тях се интересуват от новия герой "Dota-2" - Oracle. Защо досега за него не беше дума? Може би сте объркали нещо, защото Oracle се появи в една от последните актуализации на 2014 г. - ще бъде обсъдена по-късно, но засега разговорът е за края на 2012 г. и ранните герои.

През новата година - с нови герои: януари - март 2013 година

Както беше казано по-рано, вече не се предвиждаха повече масивни актуализации с огромен брой символи. Разработчиците на DotA веднага съобщиха, че ще има един, максимум двама новодошли на месец. Ето защо новият герой "Dota-2" Oracle пристигна толкова късно - пред него се появиха твърде много герои. За тях сега и ще бъдат обсъдени. В началото на януари се случи актуализация, която доведе Медуза до играта, а в края на месеца последва и трол Варлорд. В средата на февруари бе добавен още един герой - Туск, но Бристлебек трябваше да изчака до края на март. Но геймърите вече имаха какво да правят - разполагаха с много герои, така че начинаещите бяха просто хубав бонус, който значително разшири вселената на играта. Всеки нов герой в “DotA-2” все още беше празник, който играчите очакваха.

Подобрения във времето: април - юли 2013 г.

Разбира се, разработчиците не просто изоставят проекта си - те започнаха да отделят повече време за преработване, корекции, корекции на баланса и други подобни въпроси. Затова следващият нов герой в DotA-2 - Skywright Mage - отново беше сам в неговото допълнение, но с него се промени моделът за един от героите, а за някои други бяха добавени нови типове анимация. На 2 май игровата общност чакаше друг нов герой - старейшина Титан. Но тогава настъпи голямо разнообразие от подобрения, подобрения и поправки, а следващият герой се появи само на 12 юли - беше Абадон. Още по това време тестването на всички герои на Dota-2 отне огромно време. Но всеки нов герой все още носи безпрецедентно количество удоволствие.

До края на 2013 г.

14 ноември - тогава се появиха следните двама герои. Геймърите трябваше да чакат много дълго време. Доколкото си спомняте, последната актуализация, носеща нов характер, се е случила преди повече от четири месеца. Амбър Духът и Духът на Земята са тези, които направиха теста на всички герои на Dot-2 още по-обширен. На 10 декември малко изненада очакваше потребителите - Skeleton King изчезна от играта. Всички чакаха какво ще се случи, но на 12-ия само един нов герой беше добавен - командир на легиона. И изведнъж, на 13 декември, имаше необичаен завой - Скелет Кинг беше върнат в играта, но преименуван на Царската порта. Естествено, всички текстури и анимации бяха променени, както и способностите на героя. Така „Скелетен крал” стана един от онези, които се наричат ​​„неиздадени герои на„ Дота-2 “.

2014

За съжаление 2014 г. не може да се похвали с голямо изобилие от нови герои. Неиздадените герои на Dota-2 са отделна тема за дискусия, но най-новите герои са нещо по-интересно. На 29 януари двама герои бяха добавени едновременно - Terrorblade и Phoenix, след което разработчиците съобщиха, че в близко бъдеще не се очакват новодошлите сред героите. Поэтому если вы хотите создать свой собственный топ героев "Доты-2", то вы можете это смело делать - вам вряд ли придется дополнять рейтинг большим количеством персонажей. 4 сентября, правда, разработчики снова порадовали геймеров, добавив в игру Текис - долгожданного новичка. Создать героя "Дота-2" теперь - это настоящий сложный процесс, к которому создатели возвращаются нечасто. Но в ноябре 2014 года они все же это сделали, и свет увидел последний на сегодняшний день персонаж – Oracle. Герой "Дота-2" появился на свет 20 ноября, и с тех пор никаких обновлений с героями не было. Поэтому геймерам только остается играть и ждать новостей. При этом они могут для себя решать, какие герои в "Доте-2" лучше подходят для них, а какие хуже. Эта краткая история познакомила вас с тем, как персонажи появлялись в игре, а ведь в профиле у каждого есть его собственная история в выдуманном мире "Дота-2".

Как выбрать героя? Это уже ваше решение, которое вам предстоит принять самостоятельно. Вы можете прочитать данный краткий экскурс в историю, ознакомиться с различными гайдами на того или иного персонажа, узнать, какие у него есть особенности, сильные и слабые стороны, какими предметами его лучше всего снаряжать и так далее. И на основании полученной информации и своей личной симпатии вы можете уже сделать вполне обоснованный выбор. И в этом вам вполне может помочь вот такая история, где хоть немного, но сказано про каждого нового персонажа в игре.