Колко души играят Dota 2: статистика

Anonim

Въпреки факта, че Dota 2 е издаден през 2011 г., популярността му няма да падне. Разбира се, подобно на всеки друг проект, Doty има периоди на рецесия и нарастване на популярността, но това не пречи да бъде втората най-търсена MOBA игра в света след LoL. Нека видим колко хора играят Dota 2 и защо е толкова популярна?

Общ брой играчи

Всички статистически данни за броя на геймърите в "DotA 2" могат да бъдат разделени в две категории - общият брой на публиката и постоянната онлайн. Ясно е, че първата стойност ще бъде много пъти повече поради факта, че играта е вече повече от 7 години. От 2011 г. броят на играчите, които са добавили Dota 2 към библиотеката на Steam, е надхвърлил 12, 5 милиона. През цялото време са изиграни повече от 3 милиарда срещи (взети са под внимание рейтингите и публиката).

Трудно е да се говори за това колко хора играят DotA 2, защото текущата онлайн се променя непрекъснато. В началото на 2016 г. играта постави абсолютен рекорд за цялото време на съществуването си - 880 хиляди потребители в играта по едно и също време. Нещо повече, този рекорд беше нарушен едва през втората половина на 2017 г. от играта PUBG, която също се разпространява чрез Steam, но за пари.

Текуща онлайн

В момента броят на едновременните играчи в Dota 2 варира значително. В най-лошите дни онлайн може да падне до 250-300 хиляди потребители. Средният брой се запазва на 500 хиляди играчи. Вижте колко души играят Dota 2 сега и можете да откриете максималния брой за текущия ден, като използвате официалната статистика на Steam. В повечето случаи Dota 2 е на второ място в класацията по брой играчи. Първото място за дълго време не е по-лошо твърде популярна PUBG. Добре познатата MOBA-игра понякога пада на трето място, поддавайки се на CS GO или на по-новите версии (което е много рядко).

Причина за намаляващия интерес

Според колко хора играят Dota 2, може да се прецени за рязкото намаляване на онлайн през последната година. Това се дължи главно на редки актуализации от разработчиците (последната глобална кръпка е пусната преди повече от шест месеца) и липсата на събития, свързани с празниците и т.н.

Втората очевидна причина е самата игрална общност. Геймърите в Dota 2 се смятат за един от най-неприятните играчи за екипно взаимодействие. Чат почти всеки мач е изпълнен с обиди и шипове. Поради това мнозина отиват в други проекти, където администрацията следи внимателно поведението на играчите или не им позволява да се държат по този начин.

И последната причина - рейтинговата система, която не се е променила драматично след пускането. На фона на много успешна система от сезони в LoL, тази схема изглежда остаряла и неточна. Всички тези фактори заедно допринасят за постоянния отток на хора, въпреки нарастващите парични награди и заплати в професионалния сегмент. Сега вече знаете колко хора играят Dota 2 по целия свят и защо популярността му е спаднала значително през последната година.