ВКонтакте не е зареден! Защо страницата, видеото, музиката или игрите във ВКонтакте не са заредени и какво да правя в този случай?

Anonim

Социалната мрежа „ВКонтакте” се радва на невероятен успех, особено сред учениците и учениците. Това се дължи на факта, че милиони потребители не само комуникират в мрежата, но и слушат музика, гледат филми, видеоклипове и гледат различни видеоклипове. Ако сметката "ВКонтакте" не е заредена, това може да бъде истински проблем, който ще причини много неудобства. Такава ситуация може да се случи по всяко време, така че ще бъде полезно за потребителите да се научат как да го решат.

Нюанси на криптиране

Ако музиката на VKontakte не е заредена, трябва да проверите мрежовия адрес. Напоследък се появиха нови нюанси за пренос на данни, които не са познати на всички. Като правило, в адресната лента, потребителите въвеждат "www" и "http" и трябва да въведете "https: //". След това е адресът на страницата.

"Древен" Flashplayer

Flashplayer е програма, с помощта на която всички флаш елементи, разположени на страница функция. Те включват:

  • Реклама.
  • Демо игри.
  • Видео и аудио записи.
  • Функционални обекти.

Когато дадена програма вече не отговаря на настоящите изисквания, тя спира да работи нормално. В резултат на това слушането на музика или гледането на видеоклипове става невъзможно. Това дава на потребителите на Интернет дискомфорт, тъй като възможностите стават ограничени. За да разрешите проблема, трябва да изтеглите новата версия на Flashplayer.

Вирусна атака

Вероятно всеки потребител се страхува да улови вируса, тъй като последствията от дейността му могат да бъдат доста плачевни. Някои вируси пренасочват потребителя от адреса на "ВКонтакте" към всеки друг, който прилича на него.

Днес има много антивирусни програми и така наречените "лечители", които ще помогнат за почистването на компютъра от вируси. Можете да използвате услугите на професионалисти, които ще тестват устройството и го връщат на потребителя "здрав".

Как да изчистите кеша?

Интернет страниците, заедно с видеоклипове, снимки и други елементи, съхранени на компютъра, за да ускорят изтеглянето, се наричат ​​кеш. Ако VKontakte не се зареди, може да се наложи да изчистите кеша. В различните браузъри алгоритъмът на действията е малко по-различен.

Internet Explorer

За да изчистите кеша в този браузър, трябва да отидете в менюто „Инструменти“ и да изберете елемента „Изтриване на историята на браузъра“. В малкия прозорец "Временни файлове" натиснете бутона "Изтрий ...".

Можете да изчистите историята на посещенията по следния начин: отидете в секцията "Журнал" и изберете елемента "Изтрий ...".

За да не губите време и да изтривате всичко наведнъж, трябва да намерите секцията "Сервиз" и да изберете раздела "Опции за интернет". В рубриката "Общи" има раздел "История на гледане". След натискане на бутона "Изтрий", кеш паметта се изчиства напълно.

опера

Ако браузърът Opera се използва и VKontakte не се зарежда, можете да изчистите кеш паметта по следния начин:

  • Трябва да отидете в секцията "Инструменти" и да намерите елемента "Настройки".
  • В раздела "Разширени" трябва да намерите низа "История".
  • Натискането на бутона "Изчистване" ще изтрие историята. В същия прозорец можете да конфигурирате автоматично изчистване на кеш паметта, както и да зададете размера.

Mozilla firefox

За да изчистите кеша в Mozilla Firefox, трябва да използвате раздела Инструменти. В реда „Настройки“ изберете секцията „Поверителност“ и преминете към „Лични данни“. Ако кликнете върху „Изчисти сега“, историята ще бъде изтрита. Тук можете също да конфигурирате автоматично изчистване на кеша, когато браузърът е затворен, като отметнете съответния ред.

Какво да правите, ако браузърът не се отвори?

Ако страницата VKontakte не е заредена, защото браузърът не се отваря, действията на потребителя са много ясни. Най-лесният начин е да инсталирате друг браузър или отново да опитате да изтеглите този, който е “включен”.

Въпреки че днес изборът на интернет доставчици е доста голям и условията, които те предлагат, са върхови, понякога възникват проблеми. Ако VKontakte видеото не е заредено, това може да се дължи не на ниска скорост на пренос на данни, а на претоварване на сървъра. Има периоди, в които потребителите едновременно изискват конкретни песни или видеоклипове, така че сървърът е претоварен. Това явление е временно и след определен период скоростта отново ще стане висока. Това най-често се случва вечер и през нощта.

Редактиране на файла hosts

Ако кеш паметта се изчисти, програмата Flashplayer се обновява и VKontakte не се зарежда, трябва да преминете към редактиране на файла hosts. Но преди започване на процеса е препоръчително да се уверите, че проблемите не са свързани с работата на самия обект.

Файлът hosts може да бъде намерен в C: Windows System32 драйвери \ t В случай, че системният диск е различен, трябва да замените първата буква. Използвайте бутона на мишката, за да щракнете върху "Отвори".

За да отворите този файл, трябва да използвате програмата Notepad. Целият текст, който е под реда на файла, трябва да изтриете и да изберете функцията "Запазване". Ако е необходимо, можете да копирате и поставите правилното съдържание на този файл.

След всички действия трябва да рестартирате компютъра, да актуализирате антивирусната програма и да проверите целия компютър. Само след това можете да отидете на сайта.

Ако файлът на хост не се отвори, можете да разрешите проблема по следния начин: по време на рестартирането на компютъра, натиснете F8 и изберете опцията “Safe Mode”.

Ако вирусът е направил този файл невидим, потребителят трябва да отиде до „скритите папки“ и да избере раздела „Параметри“. В менюто "Преглед" трябва да поставите отметка в квадратчето до опцията "Покажи скритите файлове ...". Сега файлът hosts трябва да бъде показан в папката.

VKontakte вируси

Понякога потребителите се разстройват, че "ВКонтакте" не зарежда игри. Това може да е, когато компютърът е атакувал определен вид вирус. За да ги премахнете, трябва да намерите файловете vkontakte.exe и svc.exe, които се намират на твърдия диск. Тези файлове трябва да бъдат изтрити и компютърът да се рестартира. Най-новата версия на антивирусната програма ще помогне да се предотврати повтарянето на тази ситуация.

Спомагателни методи за "реанимация" "ВКонтакте"

В случая, когато потребителят не може да разбере защо "ВКонтакте" не е зареден, си струва да актуализирате кеша. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  • Отидете в командата "Старт" и изберете раздела "Стандартно".
  • След като изберете елемента "Команден ред", трябва да регистрирате ipconfig / flushdns в прозореца и да рестартирате компютъра.

Ако този метод не работи, можете да опитате т.нар. Тази функция ви позволява да върнете системата в момента, когато всичко функционира правилно. За да направите това, отидете на "Старт", изберете раздела "Всички програми". В отворения прозорец трябва да намерите линията "Стандарт" и след това "Сервиз". След като щракнете върху бутона „Възстановяване на системата“ и посочите конкретна дата, ще се появи „отказ“.

Понякога, много рядко, “ВКонтакте” не се отваря поради инсталирания антивирус. Това може да се случи, ако приложенията за изтегляне на музика или видео от сайта са блокирани. Можете да решите този проблем, ако промените настройките на антивирусния софтуер и разрешите на приложенията да ги получат или изтрият.