Как да промените началната страница в Google Chrome, Mozille и Opera. Как да смените началната страница на "Yandex"

Anonim

Днес ще разгледаме най-популярните браузъри и ще ви кажем как да промените началната си страница в Yandex. Ако не искате да използвате търсачка, не се притеснявайте. Можете да използвате нашите инструкции, ако искате да видите някой друг ресурс (личен сайт, страница с времето и т.н.) като начална страница.

Как да конфигурирате тази настройка в Internet Explorer 6

Според статистиката този браузър все още има 30% от интернет потребителите. Разгледайте алгоритъма, чрез който можете да направите необходимите настройки:

 1. Въведете адреса на желаната търсачка в линията на браузъра (имаме този “Yandex”) и отидете на споменатия сайт.
 2. В менюто кликнете върху раздела „Сервиз“, изберете опцията „Internet Options“ от падащия списък.
 3. След това отидете в раздела „Общи“ и в прозореца „Начална страница“ кликнете върху бутона „От текущия“ (тъй като преди това сте отворили главната страница на търсачката). Изчакайте появата в колоната с адресите, след това в края на страницата запишете резултата, като кликнете върху "Приложи" и след това "ОК".

След това, когато стартирате браузъра, вашата по подразбиране страница за търсене на Yandex ще бъде заредена по подразбиране.

Internet Explorer (версия 7, 8)

Настройките на началната страница на тези версии са абсолютно идентични, затова предишната инструкция е напълно подходяща за решаване на проблема. Разликата ще се състои само в местоположението на менюто. В IE 7 и 8 тя не се намира в горната част, а се премества в прозореца вдясно. Елементите остават същите.

Mozilla firefox

За да персонализирате началната страница в този браузър, изпълнете следните стъпки:

 1. В адресната лента, комбинирана, като правило, с низ за търсене, трябва да въведете адреса на избрания сайт и да отидете на страницата, която искате да видите при стартирането.
 2. В менюто на прозореца изберете елемента "Инструменти". В падащия списък отворете "Настройки".
 3. В прозореца, който се отваря (Settings-Basic), намерете елемента “Launch” и го конфигурирайте както следва: в реда “Когато стартирате Firefox” задайте опцията “Show home page” и посочете връзката в реда по-долу. Тя може, например, да бъде копирана от линията на браузъра, а също и да кликнете върху „Използване на текущата страница“. Но не забравяйте, че последната опция е възможна само ако вече сте на тази страница.

В този браузър маркерът може да изпълнява ролята на начална страница за търсене. Предварително добавете избраната от вас търсачка (или друг ресурс) там и я определете, когато настройвате началната си страница.

Работата е завършена, сега, когато стартирате Mozilla Firefox, ще имате отворен указания сайт или неговата отделна страница. След това ще обясним как да промените началната страница в Google Chrome.

Google хром

Този браузър е може би най-популярният. Конкурс за него е може би, че "Red Fox", добре, може би, "Safari". Така че нека поговорим за това как да промените началната страница в Google Chrome. За да конфигурирате тази програма, направете следното:

 1. Както и в предишните параграфи, първо отидете на главния сайт, който ще служи като нашата начална страница, и копирайте адреса му от линията.
 2. Кликнете върху иконата "Настройки" в горния десен ъгъл на прозореца. Този елемент от менюто обикновено е под формата на гаечен ключ. В падащия списък изберете "Опции" и пред нас ще се отвори отделен прозорец с три раздела. Сред тях, за да конфигурираме началната страница, се нуждаем само от първата, наречена “Basic”.
 3. На същото място виждаме надпис “Main page”, в колоната “Open this page” въвеждаме ръчно или поставяме копирания адрес на уебсайта (снимка, търсачка и др.) И преместваме плъзгача (поставяме зелена точка) на тази линия. Запазването на настройките в Google Chrome ще се случи веднага след като кликнете върху бутона Затвори в долната част на прозореца.

Вече знаете как да промените началната си страница в Google Chrome. Беше лесно, нали? Сега, когато стартирате браузъра Google Chrome, началната страница ще изглежда така, както искате.

Opera (използвайки примера на версия 10.52)

Време е да обсъдим тази опция, както и да говорим за характеристиките на настройките на търсачката тук. Промяната на началната страница в Opera е въпрос на минути!

И така, какво ще правим първо? Да, предположихте, трябва да въведете в колоната за адрес адреса на уеб ресурса, който сте избрали като начална страница, и да отидете на сайта.

Веднага трябва да кажа, че тази версия е различна в това, че вместо обичайната лента с менюта тук червеният бутон с логото в горния ляв ъгъл на прозореца пое ролята му.

Настройките започват с щракване върху тази икона, след което кликнете върху „Настройки“ в менюто и изберете „Общи“ в малкия списък отстрани. За по-бърза и по-удобна работа е възможно да се заменят такива „търсения” чрез едновременно натискане на клавишите Ctrl и F12, след което се отваря необходимия прозорец. В него трябва да изберете раздела "Основни". В колоната „Начало“ копирайте и поставете (или напишете ръчно) адреса на избраното съдържание. Ако в момента сте на необходимата страница, просто кликнете върху бутона „Текуща страница“. Сега, така че когато стартирате браузъра Opera, сте изтеглили това съдържание, в горната колона (тя се нарича "При стартиране ...") изберете елемента "Start from home page".

Запазете настройките, които сте направили с бутона “Ok” в долната част на прозореца

Как да конфигурирате началната страница в браузъра Opera по-късно?

Би било хубаво да знаете как да извършвате подобни действия, но в версията на браузъра, например, 10.10. Настройките им са малко по-различни и сега ще видим точно какво.

Първо, тук е обичайното меню на браузъра като низ в горната част. Второ, имената на елементите в менюто са малко по-различни. Но за да конфигурирате тази версия, за да изтеглите конкретна начална страница, също не е трудно. Ето как се прави в Opera 10.10:

 1. Кликнете върху елемента "Инструменти".
 2. В падащото меню в долната част изберете „Настройки“. Тази версия също така поддържа възможността за отваряне на прозорец чрез натискане на Ctrl + F12, така че на потребителите, които харесват този метод, е позволено да го използват в този браузър.
 3. Отворете раздела "Общи настройки". В колоната "При стартиране" посочете "Започни от началната страница", а по-долу въведете адреса на ресурса, към който сте дефинирали тази роля. Ако имате отворена необходимата страница, достатъчно е да кликнете върху бутона „Текуща страница“.
 4. Не забравяйте да запазите настройките, като щракнете върху “Ok” в долната част на прозореца. Сега вече знаете как да персонализирате началната си страница в Opera 10.10.

сафари

По-горе обяснихме как да промените началната страница в Google Chrome и други популярни браузъри. И, разбира се, трябва да се каже няколко думи за Safari. Този браузър най-често се използва на компютри Apple, но се поддържа не само от операционната система Mac. Тя може да бъде инсталирана на познатата операционна система Windows. Как да смените началната страница на Yandex в Safari? Прочетохме инструкциите!

 1. В менюто на браузъра кликнете върху елемента „Редактиране“, след което преминете към „Настройки“.
 2. Ще се отвори прозорец, съдържащ няколко раздела. Изберете една от тях - с думите "Basic".
 3. След това изберете елемента "Отваряне на нов прозорец" и кликнете върху реда "Начална страница".
 4. В празното поле копираме или въвеждаме ръчно необходимия адрес на сайта (“Yandex.ru”).
 5. Ако преди това сте отворили търсачка, просто кликнете върху бутона "Текуща страница", намираща се на следващия.

Вие сте създали Apple Safari, поздравления! И без значение какъв браузър имате, Mozilla, Opera или Google Chrome, промяната на началната страница няма да е трудна за вас сега!