MTA: как да инсталирате играта

Anonim

Ако никога не сте играли MTA, трябва да сте чули поне за този проект. Струва си да започнете с ред: компютърните игри от сериите GTA винаги са били изключително популярни, давали на играча свобода на действие, не го връзвали към сюжета, т.е. можели спокойно да се движите из града и да създавате онова, което смятате за подходящо. Но в същото време, в нито една от игрите (до GTA: San Andreas) не е имало мултиплеър режим - те са предназначени изключително за едно преминаване. Естествено, свободата на действие и необятността на възможностите компенсираха този пропуск, но много геймъри обръщаха внимание на липсата на внимание. И в резултат на това след излизането на "San Andreas" имаше истински "бум" - добавянето на MTA се появи, което добави мултиплеър режим към играта. Както виждате, това не е част от основната игра, както често се случва, а се инсталира отделно. Затова е по-добре за вас незабавно да подготвите и инсталирате две копия на играта - една за един режим, а другата за MTA. Как да инсталирам добавката? Това ще бъде обсъдено по-нататък.

Изтеглете и стартирайте

Така че, уморен сте от единствената игра "GTA: San Andreas", но защото решихте да се обърнете към MTA. Как да настроите мултиплеър режим? Този проблем е решен много по-лесно, отколкото бихте си помислили. На пръв поглед изглежда, че всичко ще бъде много трудно - отделните инсталатори за самата игра и мултиплейърът веднага ще изплашат. Но в действителност всичко е доста адекватно и ако следвате инструкциите, можете лесно да добавите мултиплеър режим към вашата версия на GTA: San Andreas. Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите инсталатора за MTA. Как да го инсталирам? По-добре е да оставите този въпрос настрана - да решавате проблемите, когато дойдат. Уверете се, че изтегляте официалната програма, а не пиратския софтуер, защото в противен случай можете да изложите системата и компютъра на опасност. След това стартирайте инсталатора - процесът на инсталиране е започнал.

Избор на компоненти

Първото нещо, за което трябва да помислите по време на инсталационния процес, е да изберете правилните MTA компоненти. Как да инсталирам играта, ако няма информация за това какво трябва да се инсталира? Всъщност всичко е много по-просто - разработчиците се погрижиха за вас и първоначално избраха всички точки, така че да не губите времето си. Но ако мислите, че сте добре запознати с такива подробности и може да разберете точно какво означава всяка от точките, то вие сами можете да изберете какво точно ще бъде инсталирано и какво остава без внимание. Разбира се, създаването на преки пътища и елементи в менюто Старт може да се редактира от абсолютно всички, тъй като това не засяга самата игра. Но има моменти, които е по-добре да пропуснете, ако не знаете например сървърни опции, които ще бъдат инсталирани. Трябва обаче да разберете, че това е само първата стъпка - все още имате много да научите как да инсталирате MTA San Andreas.

Изберете инсталационна директория

Друг важен момент, който много играчи не приемат прекалено сериозно, е изборът на директорията, в която ще се инсталира мултиплейърът. Факт е, че в повечето случаи можете да поставите играта там, където искате, но не и в тази ситуация. Тук имате едно много важно ограничение - не комбинирайте папки за единични и мултиплеър игри. Това може да доведе до непоправими последици. Е, ако говорим конкретно за MTA, тогава е важно да бъдете изключително внимателни и да инсталирате тази модификация в желаната папка, която съдържа копие на играта за мултиплейър. Ако правите всичко правилно, то тогава много скоро ще се очаква да конфигурирате MTA, а след това и самата игра.

Завършване на инсталацията - какво следва?

Сега просто трябва да изчакате, докато инсталационният процес приключи, което ще добави мултиплеър режима към избрания GTA: San Andreas клиент. Когато инсталацията приключи, всичко започва точно за вас. Първо, ще трябва да конфигурирате клиента си да играе на определени сървъри и може би да създадете свой собствен (но за това ще трябва да изтеглите още повече допълнителен софтуер). Въпреки това, тази статия не е за това как да се създаде MTA сървър - само малцина го правят, докато милиони играят. Сега можете да получите много удоволствие от взаимодействието с други играчи.