Как да се върне старата версия на "Skype" след актуализацията: най-простите опции за действие в Windows

Anonim

Както е известно, много софтуерни продукти, инсталирани в компютърните системи, са склонни да се актуализират автоматично без знанието на потребителя. И това не винаги има положителен ефект. За съжаление, едно от тези приложения може да се нарече популярна програма за онлайн комуникация в Skype видео режим. Освен това се предлага да се разбере как да се върне старата версия на Skype след надстройката и защо въобще може да е необходима. За средния потребител може да предложи две основни решения (това е поне).

Защо може да се наложи да се върнете към предишната версия на Skype?

Преди да започнем да разглеждаме методите за връщане към предишни модификации на програмата, нека да видим защо много потребители се опитват да направят такива неща. Отговорът като цяло лежи на повърхността. Факт е, че много не харесват актуализирания интерфейс на приложението, което се счита за твърде сложно и объркващо.

Други имат оплаквания относно работата на самата актуализирана програма (например грешки при влизане и въвеждане на пароли, без да се отчитат други нарушения), които между другото могат да причинят и критични повреди в самата операционна система. По-специално, това се вижда във връзка с Windows 7.

Как да се върне старата версия на "Skype" след актуализацията: върнете системата назад

И ние ще започнем въпроси за връщане към предишните модификации на приложението от най-простата ситуация. Да предположим, че актуализацията на програмата е станала автоматично и потребителят знае точно кога се е случило това. Как да върнем старата версия на Skype?

Очевидно е, че ако други програми не са засегнати, това може да стане чрез нормално възстановяване на системата, като се избира като отправна точка, предшестваща инсталирането на актуализации за Skype. Този метод е едновременно добър и неудобен, тъй като точката на отваряне може да бъде много по-ранна от момента на обновяване на програмата. От друга страна, ако други инсталирани приложения не са засегнати от такива действия, тогава защо не?

Skype е актуализиран: как да се върне старата версия чрез преинсталиране?

Както вече е ясно, горният метод понякога не може да бъде подходящ. Нека да видим как да се върне старата версия на Skype след надстройката чрез преинсталиране на програмата. Излишно е да казвам, че актуализираното изменение на приложението трябва да бъде премахнато. Без това - няма начин.

За да деинсталирате, можете да използвате най-често срещаната част от програми и компоненти, да преминете през стандартната процедура за премахване и след това да почистите "опашките" под формата на остатъчни файлове или ключове в регистъра. Само след това ще бъде възможно да рестартирате системата и да стартирате инсталатора на предишната модификация на Skype. За да не се извършва ръчно премахване на остатъци, можете да използвате програми за деинсталиране като iObit Uninstaller, които почистват системата след като основната процедура за отстраняване е завършена автоматично. Но тук има някои нюанси.

Нюанси при използването на деинсталатори

Използването на такива програми е оправдано във версии на Windows под десетата. В Windows 10 има предварително инсталиран Skype за бизнес аплет, чиито ключове и файлове могат да бъдат разпознати от деинсталаторите като остатъци от премахнатата версия на друга модификация. Как да върнем старата версия на Skype след надстройката в този случай?

Отговорът е прост: или не използвайте деинсталиращата програма, а ръчно почистване на системата или използвайте деинсталатора, за да се отървете от актуализираната версия на Skype и от всички компоненти на Skype за бизнеса, като не забравяте да премахнете допълнителни разширения (деинсталаторите ви позволяват да го направите на два профила) ). И само в края на всички горепосочени действия, както и в най-простата версия, можете да стартирате инсталатора на старата версия на програмата, а в края в настройките на приложението да забраните автоматичната актуализация.