Как да изрежете видео в Sony Vegas

Anonim

Доста често, когато се обработват видеозаписи, е необходимо да се отървете от някои кадри, които се оказаха неуспешни или просто да бъдат безинтересни за потенциалните зрители. За тази цел можете да използвате редактор като Sony Vegas. Как работи тази програма?

Да се ​​научите как да използвате Sony Vegas е лесно. За да започнете, като всеки друг софтуер, трябва да го стартирате, като кликнете два пъти върху прекия път от работния плот. Сега започваме да разбираме как да работим в Sony Vegas, а именно как да отрежем видеото.

Първо избираме видео файла, който трябва да редактираме. Задръжте го с левия бутон на мишката и го преместете в съответния програмен прозорец. Ако искате да наложите звук или музика, преместете аудио файла в същия прозорец. Направихме цялата подготвителна работа, преди да изрежем видеото в Sony Vegas. Сега можете да преместите видеоклипа на времевата скала - в прозореца Timeline в долната част на екрана. За да направите записа удобен за работа, времевата линия може да бъде разтегната чрез завъртане на колелото на мишката от вас.

След това включете възпроизвеждането и прегледайте файла, за да научите как да отрежете видеото в Sony Vegas на мястото, което бихме искали да премахнете. За да направите това, в точното време, кликнете върху паузата. Ако това място е в началото, след това преместете курсора на ръба на времевата скала, докато тя приеме две стрелки. След това го затягаме и повеждаме по скалата до момента, в който се нуждаем. В същото време наблюдавайте възпроизвеждането в прозореца за визуализация, за да не прекъсвате излишъка. По същия начин премахнете фрагмента от видеоклипа, който е на края.

И как да отрежете видеото в Sony Vegas, за да премахнете някой фрагмент в средата на записа? И тук няма нищо трудно. Поставете запис на пауза, където е необходимо. След това изберете това място с курсора и натиснете клавиша "S" на клавиатурата. След това ще видите, че записът се изрязва. След това поставете курсора в края на нежелания фрагмент, спрете и отново натиснете "S". Сега кликнете върху избрания фрагмент с десния бутон на мишката и след това в менюто, което ни се отваря, изберете “Delete”. След това преместете двете видеоклипове заедно. Когато записвате, те се записват като един файл. За да направите прехода от един фрагмент към друг гладък, можете да поставите един видеоклип върху друг. За да направите това, кликнете върху една от частите и я плъзнете в друга. Продължителността на наслагването на видеоклипа се показва на времевата скала. Най-добре е това време да не надвишава 2-3 секунди - тогава преходът няма да бъде очевиден.

Можете да изрежете видеоклипа, преди да го поставите на времевата скала. За да направите това, използвайте раздела "Тример". Преди да изрежете видеоклипа в този прозорец, кликнете с десен бутон върху желания файл. В менюто изберете позицията "Отваряне в прозореца за изрязване". След това поглеждаме в появилия се прозорец. Областта за избор е обозначена с жълти триъгълници. Контролът тук се извършва чрез придвижване на курсора до желаната позиция. След като изберете сегмента, от който се нуждаете, използвайте бутоните със стрелки в долната част на прозореца, за да го изрежете и преместете на времевата скала.

Много често в процеса на редактиране на видео е необходимо да се работи със звук. Ето защо не е достатъчно да знаете как да изрязвате видео в Sony Vegas, трябва да сте в състояние да обработвате аудио записи. Да предположим, че искате да излъчите конкретно парче от филм с музика или собствен глас. Преместете звуковия файл в същия прозорец като видеото и продължете. Първо, изберете сегмента от видеоклипа, който трябва да изведете. След това щракнете с десния бутон на мишката върху аудиозаписа. В менюто изберете позицията "Превключватели", а в нея - опцията "Mute sound". Аудиозаписът в тази област ще бъде изчистен. Сега прехвърлете звуковия файл с мишката на времевата скала. Ако трябва да се възпроизведе непълно, внимателно се нарязва. Всички действия със звукова пътека се правят по същия начин, както при видеозапис. След това запишете видеоклипа и се насладете на гледане.