Оборудване stalker: характеристики и основни елементи

Anonim

Оборудване stalker - основният елемент на приключението, осигуряване на оцеляване. Той включва не само индикатор за свободно пространство и характеристики, но има и редица интересни функции. Благодарение на оборудването потребителят получава ценна информация и просто сортира наличните елементи.

Прозорец за оборудване осигурява пълен контрол върху оръжията. Стоманен контейнер показва какви артефакти в момента се използват. Има много функции и ние ще се опитаме да ги разберем.

Защо имаме нужда от инвентаризация?

Оборудване stalker - основният елемент на оборудването и способността за контрол на запасите от неща. Тя включва много допълнителни показатели на държавата и предлага информация по всеки предмет. Благодарение на оборудването можете да променяте оборудването и да привличате артефакти. Многобройни точки на въздействие върху здравето ще ви позволят да изберете правилния комплект и т.н.

Оборудването в играта "Stalker" има дял от полезността. Това повишава ефективността и осигурява ползваемост. С него можете да получите информация за задачата и да избегнете опасности в зоната. Ръчният PDA ще бъде най-добрият елемент от гледна точка на получаване на архиви и ориентация на картата. Освен това всяка част от играта има свои характеристики и промени в оборудването. Ще се опитаме да разберем всеки от тях и да отбележим основните моменти.

Опис в играта "Сянката на Чернобил"

В "Stalker: Shadow на Чернобил" оборудване е най-простият изглед. Отляво се показва инвентар с налични елементи. Отдясно, самият герой е изобразен с характеристики и основни показатели. По-горе са представени клетките за оборудване, а в центъра е прозорец за информация. Това е стандартен комплект, който не е толкова удобен за използване. Но играчите свикнаха с него и успяха да я използват ефективно за успешно приключение.

В допълнение към самия инвентар, сталкера има болтове, сензор за измерване на радиация и аномална аларма. Като бонус е осигурен ярък фенер, който ще спаси живота ви повече от веднъж. Джобният компютър не остава без внимание, но в първата част не е особено необходим. PDA е полезен само за четене на допълнителна информация и бележки на картата.

Опис в играта „Clear Sky“

Оборудването в “Stalker: Clear Sky” е претърпяло редица интересни промени:

 1. Сега има прозорец за оборудване с отделни клетки за броня и оръжия.
 2. Отсечките на артефакти вече са налични отляво. Има пет от тях (в първата част няма ограничения).
 3. Основната информация за обекта се показва в отделен прозорец. Това е доста удобно и не затрупва екрана. Предимството е определянето на това, което ще засегне конкретен предмет.
 4. Показателите за състоянието сега са преместени и представени като регулатори. Всичко изглежда стилно, но с неловка информация.
 5. Самият прозорец с всички елементи вече е отдясно.
 6. Основната характеристика на оборудването е появата на специален сензор за определяне на местоположението на артефактите.

Както можете да видите, зъбната предавка е станала напълно различна. Има плюсове и минуси. Но в сравнение с първата част, тази опция е много по-добра.

Опис в играта "Призив на Припят"

Оборудването в "Stalker: Call of Pripyat" получи няколко промени:

 1. Клетките на артефакти вече са изписани (числото не се е променило).
 2. Под тях се появиха още пет клетки за инсталиране на обекти за бързо използване.
 3. Сега всеки елемент получи скала от сила. Ако индикаторът падне, елементите стават неизползваеми.

Що се отнася до останалите: болтове, сензор за откриване на аномалии, брояч на Гейгер и търсене на артефакти от радара - той остава непроменен. Но си струва да се отбележи, че графично оборудването е станало много по-добро и по-полезно. PDA получи интересна анимация и събира цялата информация. Картата е станала по-детайлна и възможността да оставя бележки е получила допълнителна функционалност.

Моди за подобряване на оборудването

Първоначалното оборудване претърпя много промени. По-специално, ако разгледате всички налични модификации. Веднага след като потребителите не променят състава и външния вид, които само не са обработени. А сега ще споделим информация за най-интересните модове:

 1. Real Bags - превръща оборудването в Shadow of Chernobyl и го прави по-удобен.
 2. Lost Alpha е глобален мод, който променя всички елементи на играта. Оборудването ще се промени значително и ще получи над 10 нови продукта. Структурата на подобрението включва индикатори, клетки и други малки части.
 3. Paradise Lost - сменя графично оборудването. Той не добавя функционални подобрения, но променя визуалната част.
 4. EFT Edition е специален мод, който добавя формата на оборудването от играта Escape From Tarkov.

Като пример посочихме най-популярните и популярни опции. Общо има над 30 модификации, които коренно променят тази част от играта.

Какво ще бъде оборудването в "Stalker 2"?

Не е тайна, че в близко бъдеще ще бъде друга част от приключението. Информацията за нея все още е малка, но потребителите се интересуват активно от това как ще изглежда оборудването на сталкера. Много фенове твърдят, че ще загубят класическия си вид и ще бъдат динамични, както в играта "Метро". Други отбелязват, че разработчиците напълно се отказват от ролевите елементи и правят чист стрелец. И ако анализирате създателите на интервюто, те имат нещо по-амбициозно в своите планове. Ето защо не е необходимо да се отгатне и по-добре да се следват новините.

Сега имате цялата информация за оборудването в играта "Сталкер". Тя ще ви придружава в процеса на преминаване на играта. И в повечето случаи оборудването ще спаси живота ви.