Yandex Direct: инструкция за настройка, стъпка по стъпка

Anonim

Yandex Direct е много мощен инструмент за популяризиране на вашия ресурс чрез контекстна реклама. Според статистиката, Yandex е един от най-популярните търсачки в руския сегмент на интернет. Така че не е изненадващо, че много хора се интересуват от създаването на Yandex Yandex Direct самостоятелно.

Удобства "Yandex Direct":

 • Можете да настроите "Директно" в страната или дори в конкретен град, в който живее потенциален клиент;

 • избор на заявки за търсене и тяхната настройка, които ще се издават от конкретна реклама;

 • възможност за персонализиране на „Direct“, така че да управлява самостоятелно рекламата в резултатите от резултатите от търсенето;

 • съставяне на текста на рекламата директно от клиента;

 • но най-важното е, че правилната настройка на Yandex Direct ви позволява да оцените надеждно естеството на заявките за търсене, тяхната честота, формулировка и дори много различни параметри.

Как да конфигурирате "Yandex Direct"

И тук пред собственика на всеки ресурс има два начина да изберете:

 1. Поискайте помощ от съответните компании, които се занимават с интегрирана промоция на сайтове не само в Рунет, но и в Глобалната мрежа като цяло. В този случай професионалистите ще се погрижат за всичко. Въпреки това е възможно някои характеристики на бизнеса в предприятието, които в крайна сметка могат да повлияят на ефективността на заявките, да не са достъпни за тях. В допълнение, услугите на такива компании, разбира се, не са безплатни.

 2. Разберете себе си в Yandex Direct. Персонализирането на функцията „направи си сам“ предоставя няколко ползи. Първо, рекламодателят може да управлява гъвкаво доставката на контекстно рекламиране - в края на краищата, който, ако не е собственик на ресурса, е наясно с всички дела в предприятието. На второ място, можете значително да спестите от услугите на специалисти от трети страни.

Очевидният недостатък на този подход е, че в Yandex Direct създаването със собствените си ръце изисква определени знания и умения, предварително обучение.

Какво да търсите преди да организирате рекламна кампания

Всяка реклама трябва да се продава - това е естествено. И в същото време цената на това трябва повече от припокриване на дохода. И така, това е точно това, което се случи, трябва преди да започнете рекламна кампания в Yandex Direct, отговорете на следните въпроси:

 • колко можете да похарчите за реклама;

 • дали ще се прилага геолокационно насочване;

 • каква е целевата аудитория;

 • Също така трябва да дефинирате семантичното ядро ​​на компанията - тоест, заявките за търсене, за които тя ще работи.

честота

В различни случаи има смисъл да се обърнете към високочестотни и средно- и нискочестотни заявки. За да разберете кои заявки са най-необходими, трябва да изпълните инструмента за съвпадение на Word и да въведете думата, която търсите, в текстовото поле.

В резултат на това ще се появи статистика на заявките за търсене на месец с тази фраза. Въз основа на тези резултати трябва да направите семантично ядро.

Оценка на бюджетната кампания

Създаването на Yandex Yandex Direct също предполага предварителна оценка на цената на една рекламна кампания. За тази цел Yandex има инструмент за оценка на бюджета. Трябва да посочите региона, в който ще се излъчва контекстното рекламиране, както и да въведете очакваните ключове в лявата част на полето. След това предложените фрази ще се появят отдясно, които могат да бъдат включени в списъка с искания в лявото поле или да не са включени.

Остава само да кликнете върху бутона "Изчисли" - и услугата ще даде очакваната сума на разходите за контекстна реклама.

Когато аудиторията беше определена, семантичното ядро ​​бе компилирано, можете да преминете директно към конкретни стъпки за създаване на кампания и нейното създаване. По-долу е стъпка по стъпка настройката на "Yandex Direct".

Създаване на профил

Преди всичко трябва да създадете нов потребител. За да направите това, трябва да посочите региона на пребиваване и да изберете един от елементите: Easy level или Professional. Тъй като това е доста трудно в Yandex Direct, можете да се забъркате с тези тънкости и да не видите най-важното нещо зад тях. По-добре е първо да изберете елемента "Light".

След това трябва да кликнете върху бутона “Започнете да използвате услугата”.

Създаване на кампания

След това трябва да създадете нова кампания. На страницата трябва да посочите самото име на кампанията, името си, началото на кампанията и крайната дата, да настроите насочване по време (час на показване на рекламата), регионално насочване и др.

Тук е избрана стратегията за насърчаване. Ако възнамерявате да проведете агресивна, но скъпа кампания, тогава можете да маркирате позицията „Най-високата налична позиция”. В други случаи се препоръчва "Показване в блока на най-ниската цена" - при специално поставяне или при гарантиран дисплей.

Препоръчително е да се характеризират и популяризираните услуги или стоки.

Определяне на тематични сайтове (YAN). Ако ще се покаже само чрез търсене "Yandex", този параметър може да бъде деактивиран чрез задаване на параметър на 0%.

Ще трябва да поставите отметка в квадратчетата на елементите „Външна статистика“, „Мониторинг на уебсайтове“.

Също така ще трябва да посочите имейл адрес, телефонен номер за контакт, да настроите известия чрез SMS или по пощата.

реклами в емисиите

Ще трябва да конфигурирате следните елементи:

 • заглавието на рекламата е текстът на заглавието, който ще бъде видим за потребителите на Yandex;

 • рекламен текст - всъщност самият текст, от който потребителят разбира какво представлява рекламата, какво предлага компанията и т.н .;

 • връзка към сайта, където рекламата ще бъде преместена;

 • в полетата “Източник на кампанията” и “Канал на кампанията” посочете съответно “yandex” и “CPC”.

Сега трябва да кликнете върху синия бутон "Изпрати".

Можете също да попълните Бързи връзки, които ще доведат потенциален клиент до други важни страници на сайта.

Задаване на ключови думи

Настройката на "Yandex Direct" продължава. Инструкцията дава указания за въвеждане в лявото текстово поле на набор от ключови фрази, които са включени в семантичното ядро ​​на кампанията според приетата честота на заявките и т.н.

За да направите съобщението в предишния абзац е показано в зависимост от избраните заявки, тези ключови думи трябва да бъдат затворени в кавички. В дясното поле ще бъдат показани резултатите от заявките, тъй като те ще се появят директно в системата за търсене на Yandex.

На този етап можете също така да зададете подцели и отрицателни ключови думи - т.е. тези фрази или думи, които потребителят ще игнорира по време на кампанията.

Избор на оферта за кликване

Тук, за всяко ключово заявление, цените ще се показват за всеки преход на потребителя - в зависимост от това къде ще се извършва дисплеят: в специална оферта или в областта на гарантиран дисплей.

Можете да укажете собствена максимална цена - т.е. задайте скоростта. Впоследствие можете да промените офертата си за клик. Цената на един преход трябва да бъде съгласувана с това, колко собственикът на ресурса може да си позволи да похарчи за рекламна кампания.

Кликнете върху бутона "Напред".

Изпращане на съобщение

На тази страница можете да добавите още заявки или да изпратите реклама за модериране в Yandex. Това става чрез натискане на съответните бутони на екрана.

След известно време, писмо с резултатите от Yandex ще бъде изпратено на имейл адреса, посочен при регистрацията: реклама е позволена да бъде показана или не. Причините за отказа, обаче, не са обяснени и не дават никакви препоръки за промяна на рекламата „Яндекс” в случай на отказ.

Заслужава да се отбележи, че основните познания са достатъчни, за да се разбере как се извършва настройката Yandex Direct. Google Adwords (инструмент за контекстно рекламиране от Google) работи по сходни принципи. Въпреки това, има някои различия по отношение на взаимодействието с акаунта и други малки разлики в настройките.

Както можете да видите, в "Yandex Direct" настройка на собствените си ръце е напълно възможно, и дори новак ще овладеят основните възможности за откриване на собствена рекламна кампания.