Как да влезем в Acer BIOS? Какви ключове да използвате?

Anonim

Често човек трябва да влезе в BIOS на лаптопа, за да промени настройките, да намери информация за устройството или да промени реда на зареждане на устройството. Но проблемът е, че в различни лаптопи се използват различни лаптопи. Как да влезем в Acer BIOS? Отговорът на този въпрос не може да бъде едносричен, тъй като дори различните модели на "Acer" се различават по своите методи за въвеждане. Но ще се опитаме да разберем този въпрос.

Малко за производителя

Acer е много популярен на компютърния пазар. Нейните моноблокове и лаптопи могат да бъдат намерени в почти всеки магазин. Заслужава да се отбележи, че в съвременните реалности на вътрешния технологичен пазар продуктите на Acer са на второ място по популярност. Първият е зает от китайците от "Lenovo". И това вече казва много. Техника от "Acer" - надеждна, стилна и продуктивна. Какво друго трябва на средния потребител? Знаете как да въведете Acer в BIOS. Помислете за най-популярните модели за лаптопи.

Acer Aspire състав

Тук всичко е сложно. Понякога обаче е жизненоважно да влезете в Acer Aspire Bios. Как да го въведем? За да направите това, има някои ключове, които могат да помогнат. Но проблемът е, че дори и в тази линия на лаптопи може да има различни комбинации. Най-лесният начин е да се опитате да задържите бутона F1 или F2. При някои модели тази опция работи. Ако тези клавиши не работят, можете да опитате да натиснете Delete или Tab. Това също са много популярни бутони. Добре известно е, че те работят в моделите Acer Aspire V3. Ако и това не проработи, можете да опитате Ctrl + Alt + Esc. Да, затягането е много неудобно, но понякога работи.

Все още има толкова интересен лаптоп - Acer Aspire v5. В BIOS, как да влезете? Много просто: задръжте комбинацията от Ctrl + Alt + S. Тази опция изглежда по-проста от останалите. Въпреки това, трябва да разберете, че компанията има много лаптопи от различни серии. И в тях всичко може да бъде различно.

TravelMate и Extensa

Тя също зависи от това какъв вид лаптоп Acer имате. Как да влезете в BIOS на него? Ако притежавате лаптоп от серия TravelMate, можете да опитате да натиснете F2 или Delete. За устройства от описаната линия това са стандартни бутони. Но понякога лаптопите на TravelMate могат да бъдат оборудвани с отделен бутон, който ще се намира някъде в кутията. И тогава трябва да я потърсите. Що се отнася до серията устройства на Extensa, тя все още е по-лоша. По подразбиране клавишната комбинация Ctrl + F2 трябва да зареди BIOS на устройството. Но в някои модели не работи. И тогава потребителите трябва да присвоят произволно всички възможни комбинации.

Някои модели на Extensa отговарят и на Ctrl + Alt + Esc. Струва си да го опитваме, въпреки че е ужасно неудобно. Но какво да направя, ако нито една от комбинациите не помогна? Има няколко начина за излизане от тази ситуация.

Проучване на документацията

Ако имате нужда от отговор на въпроса как да влезете в BIOS в Acer, тогава най-разумно би било да се обърнете към придружаващата документация на лаптопа. Желаната комбинация трябва да бъде записана в ръководството за потребителя. Някъде в секцията за BIOS. Също така, някои модели имат спецификации, написани на кутията. Възможно е да има и данни за "сервизните бутони". Включително и тези, които изпълняват BIOS на компютъра. Но ако няма документи? Какво да направя тогава? И дори в този случай има изход.

Научете информация при зареждане на лаптоп

Много модели лаптопи, когато са включени, показват информация за зареждане. Наред с другите неща, може да има данни за BIOS на лаптопа. Необходимо е само да имате време да прочетете внимателно всички елементи. Въпреки че не е лесно да се направи (тъй като картината трае само няколко секунди). Ако има фраза като Натиснете Tab, за да влезете в настройката, можете спокойно да натиснете Tab.

Този бутон ще отвори настройките на BIOS. Вместо Tab, може да има друг бутон. Този беше избран само за пример. Всъщност можете да намерите информация за бутоните за влизане в BIOS на всеки лаптоп. Не е възможно обаче да се прочете всичко това наведнъж. Трябва да рестартирате колата няколко пъти. Най-добре.

заключение

И така, ние просто се заехме с въпроса как да влезем в BIOS в Acer. Трябва да се отбележи, че това е доста трудно да се направи, тъй като всеки модел може да има своя собствена комбинация за влизане. Може да има дори отделни бутони за случая за извършване на този процес. Но сега точно е известно къде можете да намерите информация за сервизните ключове: в документацията на лаптопа. И ако не е там, тогава, когато компютърът се стартира, ключът за въвеждане на настройки на BIOS ще бъде записан точно. Просто трябва да го запомните. И няма да има повече проблеми с влизането в BIOS.