Как да направите обобщена таблица в Excel

Anonim

Pivot таблиците са интерактивно представяне на информация, която позволява на потребителите да анализират групи и големи количества данни в компресирана, таблична форма за по-лесно отчитане и анализ. Едно от предимствата на тази функция в Excel е, че ви позволява да променяте, скривате и показвате различни категории в един файл, за да предоставите алтернативен изглед на данните. В тази статия можете да прочетете инструкциите как да направите таблица в Excel.

Етап 1 от 3: Настройка от нулата

Стартирайте Microsoft Excel.

Кликнете върху „Данни“ в менюто, след което изберете обобщена таблица (бележка: в Excel версии 2007/2010 отидете на Paste> pivot table).

Посочете местоположението на данните, които възнамерявате да обобщите. Ако тази информация е в списъка на Excel, който в момента е отворен, програмата автоматично избира диапазон от клетки. Кликнете върху „Напред“.

Уверете се, че опцията “Нов списък” е избрана след кликване върху “Напред” от предишната стъпка. След като направите това, щракнете върху Готово.

Етап 2 от 3: Как да създадем таблица в Excel

Ако е необходимо, коригирайте обхвата в текстовото поле. Тези атрибути са в менюто "Избор на таблица". Ако източникът на информация за таблицата е външен, създаден в отделна програма (например в Access), кликнете върху бутона "Използване на външни източници на данни". След това намерете елемента от менюто "Избор на връзки", след което щракнете в диалоговия прозорец "Съществуващи връзки".

Направете избор на място за създаване на обобщена таблица. По подразбиране режимът на Excel го създава като нов лист, добавен към книга. Говорейки за това как да направим таблица в Excel, така че да се появи на даден лист, трябва да кликнете върху бутона „Existing sheet“ („Съществуващ лист“), след което посочете местоположението на първата клетка в текстовото поле „Location“.

Кликнете върху OK. След това трябва да добавите чиста нова решетка за обобщената таблица, след което ще трябва да покажете прозореца със задачи „Списък на полетата на въртящите се таблици“. Този панел ще бъде разделен на две части.

Отворете елемента от менюто „Избор на полета за добавяне към отчета“ и въведете всички имена на полета в първоначалните данни.

пълнеж

Как да направим таблица в Excel? Продължавайки с инструкцията, трябва да получите на екрана поле, разделено на четири работни зони, в които трябва да посочите филтъра, колоната, реда и стойността.

Присвояване на полета в прозореца на задачите на полето „Pivot на полето на таблицата“ в различните му части. Плъзнете името на полето от менюто "Избор на полета, за да добавите към отчета" към всяка от четирите използвани зони.

Направете корекции, когато е необходимо, докато се появят вашите идеални резултати.

Етап 3 от 3: Разбиране на изходните термини, или Как да се направи таблица в Excel по-лесна

Първо се опитайте да разберете ключовите определения. Има няколко термина, които на пръв поглед могат да изглеждат непонятни.

Какво е филтър? Тази област съдържа полета, които ви позволяват да търсите данни, посочени в обобщената таблица, като ги филтрирате с всеки атрибут. Те действат като етикети за доклада. Например, ако зададете полето Година като филтър, можете да показвате обобщения на данните в таблица за отделни периоди от време или за всички години.

Надписи на колони - тази област има полета, които определят местоположението на данните, дадени в колоните на обобщената таблица.

Етикети за линии - посочената област включва полета, определящи местоположението на данните, въведени в редовете.

Стойностите съдържат полета, които определят кои данни са представени в клетките на обобщената таблица. С други думи, това е информацията, която е обобщена в последната колона (компилирана по подразбиране).

Поле от изходните данни, които присвоите на страницата (или филтъра), се показва в отчета за обобщената таблица.

Разбирането на горните стойности, както и някои други настройки ще ви позволи да разберете по-добре как да направите таблица в Excel. Не забравяйте, че в различни версии на програмата някои елементи от менюто могат да се различават.