Как да активирате хардуерното ускорение на "Windows 7". Някои ефективни начини

Anonim

За увеличаване на многозадачността на компютъра често се използва хардуерно ускорение, което помага да се ускори значително работата на всички системни компоненти. По същия начин можете да подобрите графиката и звука.

Как да активирате хардуерното ускорение на "Windows 7" на лаптоп. Няколко ефективни начини

Хардуерното ускорение позволява на компютърната система да не претоварва процесора, докато производителността се подобрява значително. Това се дължи на факта, че физическите компоненти поемат целия товар върху себе си, освобождавайки процесора. Недостатъкът на този начин за увеличаване на скоростта на компютъра - видеокартата, звуковата карта и вентилаторът се носят много по-бързо, така че трябва да използвате хардуерно ускорение само когато е абсолютно необходимо.

По подразбиране операционната система Windows 7 не работи при максимални настройки. За да активирате ускорението на лаптопа си, следвайте инструкциите по-долу:

  1. На контролния панел на компютъра намерете секцията, отговорна за увеличаване на производителността. В операционните системи на седмо поколение Windows този тип меню се нарича "Ускоряване на производителността на системата".
  2. Отидете в това меню и актуализирайте всички драйвери, както е посочено от системата.
  3. Рестартирайте компютъра.

Повтаряйки всички тези стъпки, ще научите как да активирате хардуерното ускорение на "Windows 7".

Драйвери за видеокарти

Когато видеокартата работи много по-бързо от софтуера, работата на цялата компютърна система се ускорява. Този ефект може да се постигне чрез увеличаване на производителността на хардуера.

Драйверът е подтип на програма, която свързва двете основни части на всяко устройство: софтуер и хардуер. Само този вид софтуер осигурява гладко възпроизвеждане на звука, ускоряване на Windows 7, графичен дисплей и други функции, които правят компютърната система лесна за разбиране от потребителите.

Необходимо е спешно актуализиране на драйверите за видеокарти в случаите, когато видео траковете се възпроизвеждат неправилно (се появява спирачка на снимката или се появява пиксел). Трябва да се отбележи, че за правилното функциониране на видеосистемата трябва да актуализирате софтуера на драйвера поне веднъж месечно.

Как да активирате хардуерното ускорение на "Windows 7". Подобрения в производителността на видеокартата

Графичният процесор е компонент на компютърна система, която отговаря за показването на всички графични елементи. В съвременните компютри най-често се използва GP от производителя NVIDIA. Този компонент визуализира графики.

Визуализацията е процесът, чрез който се показва окончателното изображение. Той е неразделна част от всички потребителски системи. Рендерирането може да се извърши с помощта на софтуер на трета страна, тази концепция е широко използвана и в областта на редактирането на видео. Хардуерното ускорение "Windows 7" предполага най-бързото извеждане на крайното изображение на екрана от даден модел на графична карта.

За да подобрите производителността на графичния процесор, отидете в менюто за графичен контрол, чиято икона се намира на лентата с инструменти на всеки компютър. Проверете системата за актуализации. Трябва да се отбележи, че в този момент устройството трябва да има достъп до глобалната мрежа. Някои драйвери може да са твърде големи, така че скоростта на изтегляне може да намалее. След като изтеглите необходимия софтуер, инсталирайте го и включете хардуерното ускорение в контролния панел. С помощта на нови драйвери, системата ще работи няколко пъти по-бързо и по-ефективно. Деактивирайте хардуерното ускорение, след като изпълните необходимите задачи.

Увеличете мощността на процесора

Благодарение на звуковите и видео настройки можете да подобрите качеството на процесора, той ще стане по-малко загрят. Помощ в операционната система предоставя на потребителите информация за това, как да активирате хардуерното ускорение в Windows 7.

Редица софтуерни продукти на трети страни могат да помогнат за намаляване на натоварването на процесора:

  1. Контрол на процесора. Позволява контрол в реално време на всички ключови параметри на устройството. Благодарение на незабавното проследяване и блокиране на „тежки процеси“, системата започва да работи много по-бързо.
  2. AMD Overdrive. Програмата е предназначена изключително за процесорен тип AMD. Възможно е да персонализирате чипсетите. Помощната програма предоставя на потребителя кратко ръководство за това как да активирате хардуерното ускорение в Windows 7.

Охлаждане на хардуерни компоненти на компютърна система

Прегряването на компютъра води до факта, че системата се опитва да намали натоварването на процесора, така че устройството започва да се забавя. Охлаждането на хардуера на компютъра е неразделна част от хардуерното ускорение. За да поддържате нормална температура, използвайте специализиран софтуер, предоставен от производителя на вашия лаптоп или процесор.