Как да промените времето на компютър с Windows 7: два лесни начина

Anonim

Датата и часът на компютъра са лесни за настройка. Но всеки потребител трябва ясно да разбере, че неправилно зададените параметри могат да доведат до неочаквани повреди и дори до неработоспособност на някои компоненти на Windows и потребителски програми. За това как да промените времето на компютър с Windows 7 на борда (или всяка друга операционна система), и след това ще бъдат обсъдени. За да се направят такива настройки, могат да бъдат предложени два основни метода.

Задаване на времето на компютъра: за какво е то?

Да започнем с това, малко отвличащо вниманието от основната тема, нека да видим какво точно би могло да се наложи подобна фина настройка, изглежда, че системата автоматично задава и поддържа тези параметри.

Проблемът тук е, че понякога някои настройки могат да се променят спонтанно. И след това има огромно количество проблеми. Най-често срещаните от тях могат да бъдат наречени отказ в работата на "Update Center" с появата на съобщения за невъзможността за автоматично инсталиране. В някои случаи дори ръчното търсене не работи, да не говорим за по-критични ситуации.

Как да промените времето на компютър с Windows 7 стандартни инструменти?

Като първо средство за разглеждане се предлага вграден инструмент на самата операционна система. Тъй като часовникът с датата се показва в системната лента, за да преминете към настройките, трябва да използвате менюто с десния бутон на мишката върху обекта с избор на промяна на настройките. Също така, достъпът до такива опции може да се получи чрез часовника, езика и региона в "Контролен панел", който изглежда много неудобно.

Как да промените времето на компютър с Windows 7? Просто просто! В появилия се раздел щракнете върху съответния бутон за промяна на параметрите и задайте желаните опции. Задължително е да се провери коректността на настройката на часовата зона, тъй като неправилно зададените опции понякога могат да доведат до грешки в системата.

След това преминете към опциите за дата, изберете годината, месеца и текущата дата, приложите и направете корекциите и запазете промените. Не е необходимо рестартиране, тъй като зададените параметри ще се появят веднага в тавата.

Настройки на основната система

Но не всичко е толкова просто. Случва се също така, че настройката на времето в системата изглежда правилно и грешките, свързани с тези параметри, не се елиминират. Причината е проста: съответните настройки са неправилно зададени в настройките на BIOS / UEFI.

Рестартирайте компютърния терминал или лаптопа и въведете основните настройки на системата. Веднага на първия раздел (обикновено това е секцията SysInfo или стандартните CMOS функции), текущите настройки за дата и час ще бъдат показани. След това въведете настройката чрез натискане на клавиша enter, превъртете през параметрите със стрелките за дясно / ляво и променете желания параметър с клавишите PgUp / PgDown. След пълна настройка запазете промените, като натиснете F10 с потвърждение.

Ако влизането в BIOS или настройката е невъзможно, проверете CMOS батерията, разположена на дънната платка. Ако е необходимо, сменете го. Между другото, след това всички настройки на основната система ще бъдат нулирани.

Автоматична настройка

И накрая, разгледайте въпроса как да промените времето на компютър с Windows 7 по такъв начин, че да се извършва автоматично регулиране. За да направите това, непременно ще ви е необходима постоянна активна връзка с интернет.

В параметрите на времето и датата, описани по-рано, отидете в раздела за време в интернет и проверете инсталираните опции, като кликнете върху бутона Промяна на параметри. Обикновено не е необходимо да променяте нищо (низът за синхронизация трябва да е активен и името на сървъра се задава автоматично). Ако синхронизирането не е активирано, активирайте го и ако е необходимо, посочете друг сървър, като изберете от падащия списък желания.