Как да управляваме "Android" чрез "Android". Как да контролираме компютъра чрез "Android"

Anonim

Таблетите са все по-търсени като удобен инструмент за консумация на цифрови данни. В допълнение, те предоставят неограничен достъп до почти всички игри, филми, книги. Освен това, ако четенето на текст на малък екран на притурка може да бъде доста приемливо, гледането на филми (ако не на пътя) изисква по-голям диагонал на екрана. За да направите това, таблетът е свързан като мултимедийно устройство към телевизор с голям или много голям диагонал. За да направите това, трябва да знаете как да управлявате компютъра чрез "Android".

Sync

Всъщност свързването на таблет с компютър е бързо. HDMI кабелът за това е евтин и навсякъде се продава. Но възниква следната трудност - контрол на възпроизвеждането, тъй като дължината на кабела няма да позволи да се стигне до дивана, а движението към устройството, както е необходимо, е напълно неудобно. Би било хубаво да се управлява от разстояние, например с помощта на смартфон. И това е възможно, безплатната помощна програма Tablet Remote ще ви помогне. Благодарение на него е лесно да се разберат и изпълнят инструкции как да управлявате "Android" чрез "Android".

Какво представлява това приложение?

Tablet Remote е специализирана програма, която ви позволява да контролирате таблета си с помощта на мобилен телефон. Има няколко функции, които трябва да знаете.

Първо, това не е система за отдалечен достъп, когато е осигурен пълен контрол на устройството, като Team Viewer. Tablet Remote работи чрез предаване на клавишни комбинации чрез Wi-Fi или Bluetooth канали. Поради това е ограничена възможността за такива действия като контролиране на яркостта, силата на звука, възпроизвеждането и някои други.

Второ, помощната програма не изисква права на администраторски достъп, което означава, че работи на почти всяко устройство. Това значително го отличава от други подобни услуги. За да започнете да използвате програмата, трябва да я инсталирате и на двете устройства. След стартирането на Tablet Remote на таблета, потребителят ще види анимиран и необичаен интерфейс.

Как да управляваме "Android" чрез "Android": инструкция

Първо трябва да проверите двете съществуващи опции в секцията SETUP. Това ще позволи на програмата да се използва като отдалечена клавиатура. След това трябва да отворите друга секция - CONNECTION. Това изисква натискане на иконата с изображението на радара и изчакване на телефона да бъде открит от таблета.

Преди това трябва да стартирате помощната програма Tablet Remote на вашия смартфон. Когато връзката се покаже на екрана, кликнете върху нея, за да свържете устройствата. За някой тази настройка ще изглежда трудна, но ще е нужна само веднъж. Освен това, само стартирането на програмата и свързването на джаджи с едно движение ще са достатъчни.

На устройството, използвано като дистанционно управление, настройката е по-лесна. Трябва да стартирате програмата и да отидете в секцията REMOTE. Ето контролите под формата на бутони за контрол на яркостта, силата на звука, мултимедийния плейър и т.н. Важно е дистанционното да работи в два режима: пейзаж и портрет. В нормална позиция, смартфонът контролира на таблета възпроизвеждането на видео или музика. След промяна на режима, той функционира като контролер за игри. Превъзходно възпроизвеждане на плейъри MX Видео плейър, Double Twist, PowerAmp.

Следователно, с помощта на помощната програма Tablet Remote, има реална възможност за дистанционно управление за таблет, който е свързан като телевизионен приемник. Този метод за управление на "Android" чрез "Android" може да не е толкова удобен, колкото профилните решения с дистанционно управление, но е безплатен и използва наличните устройства, без да е необходимо да се купуват нови.

Телефон като дистанционно управление

Често при гледане на телевизия е трудно да се намери дистанционно, докато мобилният телефон е винаги наблизо. Има желание: "В идеалния случай, ако мобилното устройство е дистанционно на телевизора." Днес това вече е реалност - също като контролирането на лаптопа чрез Android. Можете да управлявате телевизора от всеки Android-базиран смартфон. Не всяка телевизия поддържа тази функция, но смарт телевизорите LG и Samsung могат да възприемат смартфона като дистанционно управление. Добър пример би бил контролът на Samsung Smart TV ES6100W с помощта на смартфон LG Optimus L7, базиран на Android 4.0 OS с Wi-Fi функция.

LG Optimus L7 ще работи като дистанционно за телевизора и като тъчпад за него. За да превърнете смартфон в дистанционно управление, трябва да свържете телевизора и телефона в една локална мрежа. Това се прави с помощта на Wi-Fi рутер, който ще обедини устройства в една мрежа. След това програмата Samsung Remote се инсталира на смартфона (само за телевизори Samsung). Тя може да бъде изтеглена безплатно от Google Play.

завършване

Веднъж инсталиран на телефона на тази програма (той е подходящ за всеки Android-базиран смартфон, следователно всеки телефон може да стане дистанционно управление) може да бъде стартиран. След това трябва да включите телевизора, да натиснете бутона Refresh в програмата Remote Remote на вашия смартфон, да намерите телевизора и да се свържете.
След това на телевизионния екран ще се появи информационно съобщение. Ще е необходимо разрешение да се използва смартфонът като дистанционно. Веднага след потвърждението, телефонът ще работи като дистанционно на телевизора. Така че не е трудно да се правят корекции и да се тестват на практика как да се контролира „Android“ чрез „Android“. Това е начинът, по който можете да направите живота си по-лесен и да не търсите дистанционното в стаята.

За Team Viewer

В допълнение към използването на смартфона като дистанционно за телевизора, е възможно да управлявате компютъра чрез Android телефона, като използвате специалната програма Team Viewer.
Първоначално не е необходимо да го инсталирате на компютър, за да тествате възможностите и интерфейса на програмата. Можете да стартирате Team Viewer на таблет или телефон и да въведете номер на номер 12345 в полето Viewer на Team (не се изисква парола). В резултат ще се осъществи връзка с демо сесията на Windows, където ще се запознаете с функционалността и интерфейса на тази програма за управление на отдалечен достъп до компютър.
За да използвате напълно TeamViewer, ще трябва да го инсталирате на компютър, на който искате да се свържете отдалечено. Достатъчно е да инсталирате TeamViewer Quick Support, но все пак е по-добре да използвате безплатната пълна версия на програмата и да конфигурирате “безконтролен достъп”. Тя ще ви позволи да се свържете с отдалечен работен плот по всяко време, ако компютърът е включен и има достъп до интернет.

Как да стартирате тази програма?

След като инсталирате необходимия софтуер на компютъра си, трябва да стартирате Team Viewer на мобилното си устройство и да въведете идентификационния номер, след което щракнете върху бутона за дистанционно управление. Когато заявявате парола, укажете или парола, генерирана автоматично от програмата, или парола, която е зададена по време на конфигурацията на „безконтролен достъп“. След свързването, инструкцията за използване на жестове на дисплея на устройството ще се появи първо, а след това работния плот на компютъра на таблета или телефона. По този начин е възможно без специални усилия да се контролира PC чрез "Android".
На мобилното устройство, като използвате бутоните на долния панел на TeamViewer, можете да промените контрола на мишката, да задействате клавиатурата или да използвате жестове за Windows 8, когато се свързвате към компютър с тази операционна система. Възможно е компютърът да се рестартира дистанционно, да се прехвърлят клавиатурни комбинации и мащабиране с щипка. Това може да е полезно за телефони с малък екран.

Процесът на прехвърляне на файлове в TeamViewer за платформата Android

В допълнение към самото управление на компютъра, можете да използвате TeamViewer за прехвърляне на файлове в двете посоки между телефона и компютъра. За да следвате инструкциите за управление на Android през интернет, когато въвеждате идентификационния номер, за да се свържете, трябва да изберете елемент „Файлове“ по-долу. В процеса на работа с файловете в програмата се използват два екрана. Един от тях е файлова система на отдалечен компютър, а другата е мобилно устройство, между което има възможност за копиране на файлове.


В действителност използването на TeamViewer на Android не е особено трудно дори за начинаещи. След експериментиране с програмата, всеки ще може да разбере как да контролира компютъра чрез "Android".