Три начина да се направят клетки в Excel със същия размер

Anonim

Excel таблицата е много удобна за работа с различни видове данни. Вярно е, че някои привидно прости неща в него са доста трудни за изпълнение - потребителят просто не знае как да го направи. В частност, това се отнася до подреждането на клетките. Статията ще обясни как да направим клетки с еднакъв размер в Excel, като използваме три различни метода.

Метод един: подравнете избраната област

Всички начини за подравняване на клетки в Excel могат да бъдат категоризирани според нуждите на потребителя. Да започнем с най-често използвания метод, който ще помогне да се подредят клетките в определен диапазон на листа:

 1. Изберете областта на клетките, която трябва да бъде подравнена върху листа на таблицата.
 2. Кликнете върху падащия списък "Format", който се намира в раздела "Home".
 3. В появилото се меню кликнете върху раздела "Височина на линията".
 4. В прозореца, който се отваря, въведете стойността на височината на линията и натиснете "OK".

След това всички избрани клетки ще станат същия размер, който сте посочили. Ако трябва да подравните не само височината на линията, но и ширината на колоната, направете следното:

 1. Изберете желаната клетъчна област.
 2. В падащия списък "Форматиране" изберете "Ширина на колоната".
 3. Въведете желаната стойност.
 4. Кликнете върху „OK“.

Сега имате клетки с еднакъв размер както по височина, така и по ширина. А това означава, че сте усвоили първия метод за това как да направите клетки с еднакъв размер в Excel.

Метод 2: подравнете целия лист

Вторият метод се използва, ако е необходимо да се определят размерите на клетките в целия лист, а не в определен диапазон. Инструкциите за изпълнение на тази задача са почти идентични с предишните:

 1. Изберете цялата таблица. За да направите това, кликнете върху квадратчето, разположено в пресечната точка на номерирането на редове и редове от колони, или използвайте клавишната комбинация Ctrl + A.
 2. В основния раздел изберете опцията "Line height" от падащия списък "Format" и посочете желаната стойност.
 3. От същия списък изберете "Ширина на колоната" и въведете желаната стойност.

Трети метод: Дръпване

Какво ще стане, ако просто трябва да направите размера на редовете или ширината на колоните същите, но няма нужда да им давате определен размер? Няма смисъл да се скитате из всички елементи на менюто, можете просто да зададете размера ръчно - с око.

 1. Маркирайте диапазон от редове или колони в таблица.
 2. Поставете курсора на кръстовището на две колони или редове.
 3. Кликнете с левия бутон на мишката и го задръжте, за да промените размера на ширината или височината.

По време на това действие можете да забележите, че размерът се променя не само в избраната колона или ред, но и в целия предварително избран диапазон. Това е третият начин да направим клетките в Excel същия размер.