Как да поправите грешката: "Входната точка към процедурата не е намерена"?

Anonim

Всеки софтуер постепенно се развива, така че има нови версии и опции. Това се отнася и за операционни системи като Windows. Постоянно има нови версии, които имат разширена функционалност, така че създателите на софтуер и игри вече се ръководят от нови версии на операционната система. Съответно старите са постепенно забравени и става все по-трудно да се решат свързаните с тях грешки. Например, ако имате инсталирана операционна система Windows XP, има вероятност да срещнете грешката: "Точката на влизане в процедурата не е намерена." Как да се справим с това? Какво може да се направи, ако ви се случи тази неприятност?

Какъв е проблемът?

На първо място, трябва да се справите с факта, че може да получите съобщение за грешка: "Началната точка на процедурата не е намерена." Всичко е много просто, тъй като тази грешка се появява в единствения случай - по време на процеса на стартиране на системата. Както вече споменахме, трябва да имате инсталирана операционна система Windows XP, тъй като тази грешка е типична само за тази операционна система. Така че, когато системата ви зарежда, изведнъж се появява съобщение, че входната точка на процедурата не е намерена с един бутон, който можете да кликнете върху - “OK”. Когато кликнете върху него, екранът става напълно бял, само курсорът остава върху него, т.е. мишката работи, но не можете да кликнете върху нищо. Освен това клавиатурата е изключена, така че не можете да използвате някоя от спешните комбинации.

Каква е причината?

Ако пред вас се появи съобщение за грешка: "Входната точка на процедурата не е намерена", тогава трябва да знаете, че причината е, че системният буфер е пълен, но не може да бъде изчистен. Факт е, че понякога вирус или допълнителен софтуер може да бъде инсталиран на компютър и това ще се отрази на файла Msvcrt.dll - системна библиотека, която има функция, наречена resetstkoflw, която е отговорна за задействане на буферния флъш при препълване. Друга версия може да не съдържа тази функция и поради това възниква този проблем. Всъщност, тази грешка може да се отнася не само до операционната система, но и до други програми - след това ще се появи съобщението „Входна точка до освен процедура, която не е намерена”, т.е. името на процедурата ще бъде заменено. Причините за това все още са същите - замяна на необходимия файл с друг, който не може да изчисти буфера. Но примерът с операционната система е най-яркият, затова трябва да му се обърне специално внимание.

Основен етап

Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите оригиналната версия на файла, който е отговорен за възстановяването на препълнения буфер. Тук няма значение, става въпрос за операционна система или компютърна игра, например проектът Stalker. "Началната точка на процедурата не беше намерена" - това е много често срещана грешка, която може да бъде намерена на много места. Но тя има само едно решение - трябва да имате достъп до оригиналния файл и да го замените с такъв, който не съдържа желаната функция. Това действие ще ви помогне да се отървете от грешката "Входната точка на процедурата не е намерена." Естествено, в случай на компютърни игри, това ще бъде съвсем просто, тъй като системата вече е заредена и можете да извършвате различни действия с нея. Но ако проблемът възникне именно с операционната система, ще трябва да направите по-сложна верига от действия.

Първа стъпка

Е, нещо неприятно се е случило и вашата операционна система Windows XP не се стартира поради описаната по-горе причина - как да я поправя? "Началната точка на процедурата не е намерена" е грешка, която не ви позволява да правите нищо, когато видите бял екран пред вас. Съответно трябва да действате по-рано. Вмъкнете вашия OS диск в устройството и стартирайте от него, а не от твърдия диск - за да направите това, трябва да промените приоритета на зареждане в настройките на BIOS. Когато това стане, можете да стартирате системата от диска, а не от твърдия диск, което ще ви позволи да предприемете определени действия за коригиране на настоящата неприятна ситуация.

Втора стъпка

За съжаление, възстановяването на файла, от което се нуждаете, е далеч от най-лесния процес, ще трябва да го извършите чрез конзолата за възстановяване. Грешка: "Входната точка на процедурата не е намерена" може да ви причини много проблеми, затова е препоръчително винаги да имате резервно копие на файла, който ви е необходим, на сменяем носител. Ако нямате такъв, стартирайте конзолата за възстановяване, когато на екрана видите съобщението за добре дошли на съветника за инсталиране на операционната система. Това става чрез натискане на бутон R. Естествено, няма да ви бъде даден достъп точно така, така че трябва да свършите още работа.

Стъпка трета

Сега ще трябва да въведете инсталационния ключ, който ще ви даде достъп до конзолата - в противен случай ще се провалите. Най-често тези ключове са написани на диска или върху самия диск. Ако имате виртуално копие на диска, тогава ще получите ключа в текстов файл. Но трябва да се обърне внимание на факта, че с помощта на виртуален диск няма да можете да извършите цялата тази операция, тъй като трябва да го изтеглите от готовата система и сега не можете да влезете там.

Четвърта стъпка

Имайки предвид факта, че все още ще променяте параметрите на текущата си операционна система, ще трябва да имате достъп до нея. За да направите това, ще трябва да въведете име на компютър, както и администраторска парола. Задачата е опростена, ако имате отворен достъп до компютъра и нямате парола - тогава просто трябва да преминете към следващата и последна стъпка. Ако паролата е налице, ще трябва да я въведете, в противен случай няма да можете да правите допълнителни действия, което ще ви спаси от проблема. Както виждате, ако имате грешка; "Точката на влизане в процедурата Convertinterfaceluidtogid не е намерена", т.е. ако се отнася до друга процедура, проблемът става много по-малко сериозен. Но ако говорим за операционната система, тогава се подгответе за сериозна работа. Но за щастие, сега идва последният етап.

Стъпка пет

И накрая, вие се намирате в конзолата за възстановяване, където ще трябва да използвате определени команди, които в крайна сметка ще доведат до това, което искате - да възстановите оригиналната версия на файла. Отидете до желания дял с помощта на командата cd system32 и след това поемете стъпка по стъпка процеса на премахване на новата версия на файла и възстановяването му от диска, който е поставен в устройството. Ако всичко е въведено правилно и процесът е завършен успешно, можете да получите диска и да заредите операционната система без никакви проблеми. Ако промените приоритета на зареждане в BIOS, тогава ще трябва да го погледнете отново, в противен случай компютърът ви ще се опита да стартира операционната система от устройството, а не от твърдия ви диск. Това е всичко, сте се справили с възстановяването на файла, който сега ще изчисти буфера, когато е запълнен, като по този начин защитавате компютъра от опасността от повторно възникване на такъв проблем. Но ако нещо се случи, сега знаете как да действате, за да можете да се справите с проблема доста бързо - просто трябва да имате диск с Windows XP или сменяем носител с оригиналната версия на тази, от която се нуждаете. файла.

Поддръжка на Windows XP

Въпреки това, на първо място трябва да мислите не за това как да заобиколите операционната система Windows XP, а за това как можете да го направите без него. Факт е, че през 2014 г. Microsoft официално обяви, че вече не предоставя официална поддръжка за тази операционна система, т.е. техническата поддръжка не работи за него, актуализациите не се пускат за него, и така нататък. Казано по-просто, тази операционна система е напълно остаряла и извън обръщение - можете да я използвате, но не можете да я получите отново. Съответно, по-добре да помислите за промяна на операционната система на една от новите версии - особено като се има предвид, че Windows 7 е придобила невероятна популярност и не е по-лоша, но само много по-добра от XP. Но ако все още не сте готови да промените операционната система, тогава трябва да изучите това ръководство, така че ако имате подобен проблем, нямате въпроси.