Как да актуализирате Play Market?

Anonim

Въпросът как да се актуализира Play Market на Android, повечето хора не знаят. Но ако все още трябва да го попитате, нека да се заемем с него.

Кога може да се наложи да актуализирате Play Market?

Такава необходимост може да възникне поради грешки или проблематичен софтуер. Например, програма, която сама по себе си е имала вирус, е изтеглена от левия сайт от потребителя към устройството. Или просто беше изкривена и поради проблеми в дизайна можеше да повреди регистъра или нещо важно. По подразбиране пазарът за възпроизвеждане се актуализира автоматично.

Сега да видим какво и как трябва да се направи, ако това не се случи. Можете да актуализирате Play Market с няколко метода. Ще разгледаме всички тях. За удобство те са разделени в категории, в зависимост от сложността на изпълнението за средния потребител.

Първа категория

За да започнете, опитайте да рестартирате устройството си. По време на работата му може да има десинхронизация или незначителни технически проблеми, които засягат работата на устройството. И за да се отървете от тях, трябва да изтриете временните файлове. Рестартиране ви позволява да решите този проблем бързо и ефективно.

В действителност повечето от проблемите, които ще възникнат, могат да бъдат решени по този начин. Ако тази рецепта не помогна, трябва да възстановим настройките на Play Market. Това може да се направи в "Настройки". За да направите това, трябва да използвате мениджъра на приложения, за да намерите пазара на Play и да изберете "Изчистване на кеша" и "Изтриване на данни". Ако това не помогне, кликнете върху бутона "Изтриване на актуализациите". Всички настройки, заредени от други услуги, ще бъдат незабавно изтрити. След това можете да щракнете върху бутона “Update Play Market” или да стартирате самото приложение, след което ще се извърши автоматично.

След това трябва да проверите наличността на интернет. За да направите това, можете да опитате да влезете в мрежата през браузър. Ако това не помогне, е необходимо да се премине към малко по-сложни опции.

Втора категория

Намерете приложение, като Google Play Services. Необходимо е да изтриете данните и да изчистите кеша. Можете да намерите програмата в същите настройки в мениджъра на приложения. Ето как можете да актуализирате Play Market.

Ако няма резултат, опитайте същото с рамката за услуги на Google. Вярно е, че да намерите тази програма не е толкова лесно. Когато сте в мениджъра на приложения, трябва да отидете в раздела „Всички“ и да го намерите ръчно. Също така вижте приложението Google Профили. Ако е забранено, не е изненадващо, че пълната функционалност на устройството не е налична. Затова ще е необходимо да активирате „Google Профили“. Продължаваме да работим в раздела „Всичко“. Сега трябва да отворите "Download Manager" и да се уверите, че е активиран. За всеки случай можете да изтриете профила си и да го възстановите. Ако това не помогне, тогава е необходимо да се усложни подхода и внимателно да се разберат основите.

Трета категория

Сега ще бъде запазено само общо описание. Ще насочим към възможен начин за намиране на решения, които ще донесат резултати. Преобладаващото мнозинство от читателите на този параграф трябва да са решили проблема. Но ако не, тогава продължете да разбирате.

Причината за неизправността може да е някакво приложение. Това е рядко, но се случва. Трябва ръчно да деактивирате или изтриете всички наскоро изтеглени и актуализирани програми. Възможно е също така някои приложения да са направили промени в файла hosts, поради което има неправилна работа на устройството. В този случай трябва да получите root права и да го редактирате сами. Преди това е препоръчително да прочетете справочната информация, за да знаете какво представлява файлът и как да не се наранявате още повече. Най-радикалният начин е да се прибегне до твърд ресет (нулиране на настройките) от вътрешното устройство.

Ето как да актуализирате Google Play Market.