Как да направите блестящ камък в Minecraft и къде да го използвате

Anonim

Когато играете Minecraft, във всеки случай ще трябва да мислите за използване на всякакъв вид осветление. Факт е, че в играта се променя времето на деня и с настъпването на нощта става тъмно. Без покритие, шансовете ви за оцеляване ще спаднат значително. Струва си да се отбележи, че пътувате например в пещери, където изобщо няма светлина. Много играчи избират факли за осветление, тъй като са най-евтините и практични устройства, но не бива да мислите, че целият арсенал от устройства в Minecraft е ограничен до тях. Можете също да използвате glostone - специален блок, който може да се намери само в Долния свят. Как да направите блестящ камък в Minecraft, къде да го вземете, как да го използвате, трябва да научите повече за всичко това.

Какво е нажежен камък?

Glowstone е специален блок, който се намира в голям брой в Долния Свят, наричан още нажежен камък, който е по-често срещан за руски говорещия играч. Има доста въпроси за него. Как да направим блестящ камък в Minecraft? Как да го използвам? Може ли да се използва при изработването на други артикули? Всички тези въпроси трябва да бъдат разгледани поотделно и подробно. Струва си да се започне с основните свойства на glostone - от неговото име е ясно, че тя произвежда светлина. Трябва незабавно да се каже, че никой друг обект в играта не свети по-ярко от него. Има още два обекта, които имат едно и също ниво на светлина, но просто няма по-светло. Същата факла има много по-ниска яркост, така че трябва да мислите за замяна на този елемент с глобус във всякакви възможни ситуации. Сега, когато разбирате, че този блок не е просто търсене, а всъщност полезно нещо, определено трябва да се научите как да правите блестящ камък в Minecraft. Трябва да започнете откъде да търсите.

Намирането на глобуса и неговата плячка

Ако искате да научите как да правите блестящ камък в Minecraft, тогава трябва да обърнете внимание на долния свят. Именно там ще намерите доста големи клъстери от този материал - обикновено блоковете на глобусите висят на тавана в цели купове, така че когато намерите един депозит, можете веднага да се хванете за голямо количество светъл прах или един и същи камък. Що се отнася до тази точка, си струва да се направи една важна забележка - ако искате да получите блок от светещ камък, тогава ще ви трябва кирка, омагьосана с копринено докосване. Това са прелестите, които ви позволяват да премахвате дори най-крехките скали, без да ги счупвате. Ако се опитате да получите глобусите по друг начин, тогава той ще се разпадне и ще получите от две до четири единици лек прах от един блок. Има и други методи за извличане, които са малко по-неприятни. Например, можете да ловувате вещици, тъй като те имат малък шанс да изпуснат летяща светлина, от която да направят glostone. Също така не забравяйте за селата, в които търговците ще са готови да ви предложат блестящи камъни, но за съжаление, на доста висока цена. Така че най-добрата плячка е да я водим в по-долния свят. В Minecraft, нажежен камък е доста популярна тема, така че ако играете в мултиплейър режим, трябва да бързате да получите достъп до най-добрите депозити.

Как да използвате glostone

Когато придобиете достатъчно голям брой светлинни камъни, ще възникне въпросът: какво следва? В Minecraft, как да се направи блестящ камък е един въпрос, който ще бъде разгледан по-късно и съвсем различен - как да го използвам? Тук имате голям брой опции, които стават достъпни поради особеностите на тази тема. Използвайте го като лампа, тъй като яркостта му е достатъчно висока. Като се има предвид факта, че може да се постави на всякаква повърхност, имате място за дизайнерски решения. Освен това, глотонът продължава да свети под водата, при което голямото му предимство пред факела и други запалими лампи - това може да се използва и за собствени цели. Досега сте научили само един начин да получите gloune в Minecraft - къде да намерите блестящ камък. Но, както беше споменато по-рано, тя също може да бъде създадена. За това трябва да знаете рецептата.

Craft Glowstone

Ако искате да научите как да направите камък в Minecraft, тогава ще трябва да получите много светлина. От това трябва да се заключи, че е по-добре за вас незабавно да извлечете глостоновите блокове, а не да ги разчупите в лек прах, ако крайната цел за вас не е тя, а самият блестящ камък. Но ако нямате възможност да го направите, тогава ще можете да свържете четири единици лек прах, за да получите едно парче glostone. Но имайте предвид, че можете да получите от един блок от нажежен камък не само всичките четири единици от лек прах, но и два или три, така че понякога да създадете нов блок, който трябва да унищожите два от същите.

Изработване на лампа

Много от елементите в Minecraft, които са занаят, могат да бъдат използвани за преработка на нещо ново. Същото може да се каже за глобусите - служи като съставка в рецептата на лампата. Ако свържете един блок от блестящ камък с четири единици червен прах, ще получите лампа, която има същите ефекти като глобусите, но изглежда много стилно и естетично.

Характеристики на нажежен камък

Има някои характеристики на този материал, които ще ви бъдат полезни по време на играта. Например светещият камък може да стопи снега около себе си. Той се отнася и за онези елементи, които не поемат сигнал за червен прах, който може да се използва в електрическите мрежи.