Малко крило в графство Съри от Вселената на Хари Потър

Anonim

Градът, наречен Малко крило, е известен на всички фенове на вселената на Хари Потър, които са чели поне няколко книги. Именно в тази местност главният герой със същото име прекарва детството си с невежеството кой е той. За да научите подробна информация за това местоположение, трябва да прочетете материала в тази статия.

местоположение

Много фенове на епоса за "Момчето, което живееше" се чудеха дали градът на Малката крило всъщност съществува в Съри. Ако погледнете по-отблизо картата, може да се отбележи, че такава местност наистина съществува. Това е предградие на столицата на Великобритания. Гореспоменатата област също е реална административна единица със собствена история. Съри се намира в югоизточната част на острова и се счита за един от най-старите в страната. Близо до столицата Лондон, а общото население достига до 420 хиляди души.

Някои общи сведения

Малко крило е близо до Лондон и се счита за малко селище, което не е най-бедните хора, които избират да живеят. На първо място, тя се помни от точно стоящи чисти красиви къщи. В книгата "Хари Потър и Орденът на феникса" се казва, че на това място няма никакви магьосници, освен главния герой. На това място живеят само маглите - хора без магически способности. Информацията може да се счита само наполовина правилна, защото Арабела Фиг живее тук. В детството Хари често оставаше с нея, защото старата жена живее сама с котките си. Човекът мразеше къщата си с миризмата на зеле, но много се изненада, когато научи в съда, че е бяла. Това е човек, който знае всичко за магията, родена в семейство магьосници, но без способност за магия. Ако вземем предвид, че само Потър беше истински магьосник, то през август 1997 г. никой от тях не остана в Малката крило. Когато главният герой навърши 18 години, той е отнет от тук от Ордена.

Първи изяви

Градът в Съри Малко крило за първи път се появява в книгата на Хари Потър в началото на първата част. Ще бъде по-разумно да го описваме във филми, защото снимането е извършено в автентична атмосфера, описана от Дж. К. Роулинг на страниците на епоса. В началото на сагата, зрителите можеха да видят как Дъмбълдор със своя абсорбатор на светлина премахва светлината на фенерите. Беше на улица Тисовая в Малко крило. Тук на четвъртата къща Рубеус Хагрид трябваше да достави малко Хари Потър. Дъмбълдор реши, че в семейството на леля му Петуния, която се е омъжила за Върнън Дърсли, ще бъде в безопасност. Само в седмата книга се изясняват причините за неговото решение. Кръвта на Петуния има същата сила като майката на Хари, Лили. Тя е тази, която спаси новороденото момче от Волан дьо Морт. В първия филм е показана само четвъртата къща и сградите до тях в град Малко крило. Семейството пътува до зоологическата градина в Лондон по сюжета и стрелбата наистина се е състояла в тази област.

Още рамки

Във втората част на франчайза, наречена „Тайната стая“, беше показана и Малката крила, а именно улица Тисовая, която често се нарича превод на „Привет Драйв“. Заради триковете на елфа Доби, главният герой е заключен в стаята си под домашен арест, а на прозореца има решетка. В един момент Фред, Джордж и Рон Уизли пристигат в колата на баща му. Те издърпват ограда от прозореца, а Хари и неговите вещи излизат от плен. Тук можете да оцените града само за някои рамки.

Повече информация за улица Тисовая може да се намери в третата част на “Затворникът от Азкабан”. Събитията започват през есента на 1993 г., когато сестрата на Върнън, Мардж, стига до Дурсли. Хари трябваше да сервира храна на масата, но леля му реши да насочи вниманието си към него. Заради обидата в паметта на мъртвите му родители, Хари в гняв раздува Мардж до огромни размери и тя излиза във въздуха. Тогава главният герой в средата на нощта събира нещата и започва да ходи по празните улици на града.

Местоположение в следващите две книги

Въпреки че в четвъртата книга на франчайзът "Хари Потър" събития "Огненият бокал" и засягат Yew Street в Little Wing, когато прави филма, те решават да пропуснат този момент. Уважаваните предградия не показват публиката, а вместо това прехвърлят всички наведнъж към момента с пътуването до финала на Световната купа по куидич. В петата част на събитието се покриват улиците на градчето Малко крило и именно в него най-добре можете да се запознаете с местоположението.

Филмът "Орденът на феникса" показва момента, в който Хари сам вървеше по улицата, чудейки се за новото идване на Тъмния Лорд. След това срещнал братовчед Дъдли, който заедно с приятелите си решил да се подиграе на главния герой. Изведнъж в покрайнините на Малко крило става невероятно студено и скоро се появяват дементори. Тези същества не бива да пресичат затвора в Азкабан, но някак си са дошли тук. В хода на преследването и опити за спасяване на Дъдли Хари може да бъде по-добре запознат с устройството на града.

Последни части

С шестата част ситуацията е почти същата като с четвъртата. В книгата "Нечистокръвният принц" се отразяват на четвъртата къща на ул. Тисовая. Оттам Дъмбълдор отвежда Хари Потър до своя другар. Във филма директорът на Хогуортс намира главния герой близо до кафене. Оказва се, че човек пътува с електрически влакове около предградията на Лондон. В седмата книга с град Малко крило има сбогом. Хари Потър се отнема от къщата на леля си завинаги, защото той е на осемнадесет години и семейното заклинание вече не е валидно. В началото на картините може да се види панорамата на предградието и да се погледне последната улица на Дървото. Това са най-ярките сцени, свързани с местоположението в франчайза на Хари Потър.