Gmail-mail: как да го премахнете за постоянно

Anonim

По едно време появата на услугата поща Gmail просто взриви интернет. Такова голямо количество памет за съхраняване на съобщения не предоставяше никакъв сайт за електронна поща. Антиспам системата тук също беше организирана на най-високо ниво. И най-важното - за всички тези удобства абсолютно нищо за плащане.

Днес знаем цената на сиренето в капан. Небрежно хвърляйки се в ръцете на международна корпорация, ненатрапчиво, но последователно промотирайки услугите си, мнозина успяха да споделят с тях най-интимните си тайни. След напрегнатите отношения между Русия и Съединените щати, много потребители решиха да се откажат от използването на западните услуги и се зачудиха: как да изтриете електронната поща на Gmail? Сега кажете.

Как да изчистите базата от съобщения?

Така че как да изтриете gmail.com поща? Ако изтриването на профил изглежда твърде радикално за вас, можете да изтриете за постоянно само изпратени и получени съобщения. За да направите това, отидете на интерфейса за управление на пощата на адрес http://gmail.com/. Авторизацията за вход ще ви помогне да въведете потребителско име и парола. Ако имате някакви проблеми с това - преминете през процедурата за връщане на достъп до вашия акаунт, което означава промяна на паролата. Когато влезете в интерфейса за електронна поща, изберете пряк път “All Mail”. Изберете всички съобщения с бутона с изображението на квадрат и стрелка надолу. Изписаните на екрана букви ще бъдат маркирани в размер на 50 броя.

Ако цялата кореспонденция не се побира на един екран на системата, тогава трябва да кликнете върху надписа "Избери всички вериги". След това трябва да кликнете върху иконата с изображението на урната. Всички букви ще бъдат преместени в кошчето. След това процедурата трябва да се повтори, като вече е в директорията за дистанционна кореспонденция на услугата Gmail-mail. Как да изтривате съобщения от папките Sent, Spam и Drafts, които читателят знае. За да направите това, повторете описания по-горе процес.

Как да изтриете профил в Gmail

Стартирайки тази процедура, уверете се, че регистрацията в социалната мрежа или друга услуга, достъпът до която ще бъде необходима в бъдеще, не е била издадена на този имейл адрес. Системата на Google ви позволява да се откажете от имейл услугите на Gmail, като същевременно поддържате профила си за достъп до социалната мрежа Plus, хостинг на видеоклипове в YouTube и други продукти. Имайте предвид обаче, че след окончателното изтриване на пощенския акаунт, няма да е възможно да се регистрирате отново на същия адрес.

Отидете в услугата за електронна поща на Gmail. Как да изтриете пощенска кутия, става ясно, ако отидете в съответното меню и активирате елемента “Настройки”, след това отидете на страницата “Акаунти и внос”. Кликвайки върху реда, в който пише "Промяна на настройките на профила", ще намерите списък на свързаните услуги. Кликнете върху „Редактиране“ в заглавката - и ще се покажат опциите за изтриване. Тук можете да решите дали ще бъде прекратен само достъпът до пощата или сметката ще бъде напълно ликвидирана.

Gmail и неговите алтернативи

Ако се вземе под внимание само Gmail-mail (как да го премахнем, беше описано по-горе), тогава е доста лесно да се намери заместител - сега вътрешните интернет услуги имат доста просторни безплатни пощенски кутии. Въпреки това, за да замени напълно всички разнообразни услуги на Google все още не е в състояние на всяка компания от Русия или ОНД. Ще трябва да съберем продукти от различни производители. Много интересни функции днес предоставя на портала Mail.ru. Сайтът разполага и с календар, мобилни приложения и облачно хранилище с обем, далеч надхвърлящ ресурса на Google Диск.

заключение

Ако читателят имаше Gmail-mail, как да го премахне, сега той знае. Предварително трябва да се погрижите да запазите всички важни писма, които по-късно искате да прочетете отново. Изтриването на данни от сървърите не се извършва в рамките на една минута, така че в някои случаи сметката може да бъде възстановена чрез навременна връзка с администрацията. Ако има причина да се очаква от чуждестранните специални служби да се прояви повишен интерес към съдържанието на кореспонденцията, изтриването на пощата ще бъде загуба на време - копия на всички компрометиращи материали вече са направени. За да защитите информацията, предавана по отворени комуникационни канали, трябва да използвате криптиране. В този случай, дори след като е получил достъп до съобщенията, нападателят няма да може да ги дешифрира.