Как да поставя апостроф на различни езици и приложения на клавиатурата?

Anonim

Макар и не толкова често, възниква въпросът как да се постави апостроф на клавиатурата. В зависимост от използваното оформление, отговорът може да се различава значително. Има и един универсален начин, но той не е съвсем удобен, тъй като изисква натискане на няколко клавиша, за да се получи един символ. В някои приложения можете да въведете този символ чрез менюто на програмата.

английски

Най-лесният начин да получите "" в английската клавиатурна подредба. За тези цели се използва специален ключ. Той се намира до Enter. В руското оформление на него е буквата "е". Ето защо, отговорът на въпроса как да се сложи апостроф на клавиатурата, в този случай следното. Проверяваме наличието на комбинация от символи En в панела за език и натискаме "e". В случай на въвеждане на този език, тази опция е много удобна. Той е подходящ и за нашия език, ако самият апостроф е по-рядко срещан. Просто трябва да отидете направо на едно оформление при въвеждане, да въведете знак и да се върнете назад. Друго предимство на това решение е, че той може успешно да работи на по-стари операционни системи, като MS-DOS и 95-та или 98-та Windows.

руски

На руски език няма отделен ключ за въвеждане на „“. Той не е толкова често срещан. По принцип, това са чужди думи, които са написани в нашите писма (например, Д'Артанян). Затова е необходимо да се използват ASCII кодове. Това не е много удобно, но работи в почти всички приложения и при всяка клавиатурна подредба. Алгоритъмът за поставяне на апостроф на клавиатурата се състои от следните стъпки:

 • Уверете се, че сте стартирали приложението, в което трябва да въведете апостроф.

 • Курсорът за въвеждане е в работното му поле (например на бял лист на редактора Word).
 • По-нататък ние държим Alt. Моля, имайте предвид, че в някои случаи работи само един от тях. Кое може да бъде определено експериментално.
 • След това въведете ASCII кода на символа "". В този случай затегнатият Alt не може да бъде освободен. Най-често това е 0146. Въпреки че с успех може да бъде заменен с 039 или само с 39. Това означава, че тази комбинация от числа се набира последователно.
 • След появата на освобождаването "'" Alt - и сте готови.

Това е отговорът на въпроса как да се постави апострофът на руски език на клавиатурата. Няма нищо трудно в това - всеки ще може да се справи с него.

украински

Апострофът много често се използва в украинския език. Ето защо, тук, както и на английски, за него е отделен отделен ключ. В английската версия на него има тилдочка (“~”), а на руски - “е”. Следователно, отговорът на въпроса къде на клавиатурата е апостроф, в този случай следното. Убедени сме, че този конкретен език е активен в лентата на задачите в долния десен ъгъл. Трябва да има писма Uk. Ако не са там, променете клавиатурната подредба, докато се появят тези букви. След това натискаме руската "я" и получаваме това, от което се нуждаем.

офис

Друг начин за решаване на този проблем е реализиран в офисния пакет. За да поставите апостроф, трябва да изпълните следните стъпки:

 • Пусни някой от тях.
 • След края на изтеглянето, отидете в раздела "Вмъкване", на него намираме полето "Символ".
 • В списъка, който се показва, изберете елемента "Други символи".
 • След това в прозореца "Символ" използвайки клавишите за навигация намираме "" и натиснете Enter.
 • Затваряме този прозорец - и всичко е готово.
 • Ако е необходимо, такава апостроф може да бъде копирана (например с помощта на Ctrl + C) в клипборда и да бъде поставена във всяко приложение (използвайте Ctrl + V).

резултати

В тази статия са описани различни начини за поставяне на апостроф на клавиатурата. Най-лесният начин да направите това е в английски и украински оформления - те използват отделни ключове за тези цели. Но универсалният метод, използващ ASCII кодовете, не е много удобен. За да въведете един символ, трябва да извършите много операции. Но той не е свързан с един и същ език и може да се използва в различни приложения. В резултат на това отбелязваме следното: по-добре е да изберете един метод, който е най-подходящ за вас, и след това да го използвате постоянно.